Hoe zullen kuikens zeearenden heten in De Blankaart in Diksmuide? Stem mee op jouw favoriet

In natuurgebied De Blankaart in Diksmuide worden binnenkort 2 kleine zeearenden geboren en iedereen kan meestemmen over hun namen. Natuurpunt heeft zelf al namen voorgesteld voor het duo: Hali en Albi, Donder en Bliksem en Gloria en Guido. De ouders, Betty en Paul, zijn al langer dan een maand aan het broeden. Het is de allereerste keer dat dat in ons land gebeurt. 

Meer krantenkoppen in België

Het Vlinderbos neemt buitenklas in gebruik: “Hier brengen we buitenleven zoveel mogelijk naar binnen”

Dankzij een investering van het oudercomité van Het Vlinderbos – en met de steun van Cera – is er in de Ooigemse school een speel- en beweegparcours gerealiseerd. De school beschikt voortaan ook over een buitenklas. Niets dan tevreden mensen, dus.
The post Het Vlinderbos neemt buitenklas in gebruik: “Hier brengen we buitenleven zoveel mogelijk naar binnen” appeared first

Lees meer »

Nieuwe operator DIGI lanceert deze zomer mobiele, fiber en tv-abonnementen: “Meer dan 10 procent goedkoper dan huidige prijzen”

In de loop van deze zomer lanceert DIGI als vierde nationale telecomoperator zijn aanbod met abonnementen voor mobiel internet, vast internet via fiber en televisie. “Onze prijzen zullen meer dan tien procent lager liggen dan de huidige prijzen”, verklapt Jeroen Degadt van DIGI België in een interview met HLN. Wat wil DIGI nu al vertellen over de abonnementen? En zullen

Lees meer »

Op hol geslagen renpaard van Theo (70) sterft na aanrijding: “Het was geschrokken door vuurwerk voor een communiefeest”

Een Frans renpaard van paardenhouder Theo Van Wijnendaele (70) uit Bambrugge (Erpe-Mere) is zaterdagavond overleden na een aanrijding met een auto in Oombergen (Zottegem). In totaal sloegen vijf paarden op de vlucht nadat ze geschrokken waren. “Ik zit 70 jaar in de paardenwereld, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zo getuigt een nog aangeslagen Theo.

Lees meer »

Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd, vanaf woensdagavond kans op staking in West-Vlaamse gevangenissen

De stakingsaanzegging die de socialistische vakbond ACOD heeft ingediend voor onder andere de gevangenissen in West-Vlaanderen wordt geactiveerd. Dat zeggen de vakbonden na het overleg met het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) op dinsdag. De liberale vakbond VSOA en de christelijke vakbond ACV ondersteunen de stakingsaanzeggingen van ACOD.
The post Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd,

Lees meer »

Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen

14 mei: die datum werd door LGBTI+ organisatie Cavaria geprikt om in Vlaanderen en Brussel hun campagne voor de komende verkiezingen te lanceren. In Oostende kreeg Dikke Mathille een regenboogkussen in de vorm van een ‘lachend kakje’ te zien.
The post Lachend regenboogkakje bij Dikke Mathille: LGBTI+ organisatie Cavaria lanceert campagne voor komende verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben gescheiden omdat het niet meer goed liep. Waarom zou je anders uit elkaar gaan?”: Koen Wauters kijkt terug op breuk met Valerie De Booser

Koen Wauters (56) blikt terug op zijn scheiding van Valerie De Booser (44). In gesprek met ‘De Morgen’ vertelt het VTM-gezicht dat hij na de breuk heeft “moeten leren om alleen te zijn.” Hij vertelt ook meer over de reden waarom ze uit elkaar gingen: “Ik ben gescheiden omdat het niet meer goed liep. Want waarom zou je anders uit

Lees meer »

Greenpeace: “Vervuilende industrie krijgt 4,4 miljard euro overheidssteun per jaar in ons land”

Volgens een rapport van Greenpeace gaat in ons land minstens 4,4 miljard euro aan subsidies naar de meest vervuilende bedrijven. Alleen al drie van de grootste industriële spelers ontvangen volgens de milieuorganisatie samen ruim een miljard euro steun. Bovendien zouden ze tot 95 keer minder accijnzen betalen op stroom dan een gemiddeld gezin. “En dat terwijl hun uitstoot nauwelijks afneemt.”

Lees meer »

Gezamenlijk babyborrel in bibliotheek

Alle Diksmuidse gezinnen die het afgelopen jaar een baby mochten verwelkomen, werden onlangs in de bibliotheek uitgenodigd op een babyborrel. 22 gezinnen schreven in.
The post Gezamenlijk babyborrel in bibliotheek appeared first on KW.be.

Lees meer »