Helikopter met Keniaanse legerleider aan boord stort neer: negen inzittenden omgekomen

Een helikopter met aan boord verschillende militaire functionarissen, onder wie de legerleider van Kenia, generaal Francis Omondi Ogolla, is donderdag neergestort in het westen van het land. Dat meldt de politie. De legerleider en acht andere inzittenden zijn omgekomen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG CERCLE-UNION (13u30). Bezoekers zonder Lazare en Machida

Speelt Anderlecht later vandaag voor de titel? Dan mag Union eerder op de dag niet winnen van Cercle Brugge. Alleen bij een zege houden de Unionisten hun kansen op de landstitel gaaf, maar ze hebben het niet meer in eigen hand. De Vereniging wil nog een laatste keer schitteren voor eigen volk. Volg het hier live op de voet.

Lees meer »

IN BEELD – Om trots op te zijn: interactief theaterstuk ‘Aspe – Moord in de studio’ haalt kaap van 11.000 verkochte tickets tijdens premièreweekend in Play Zuid

Op zondag 19 mei vond de feestelijke voorstelling plaats van het interactieve theaterstuk “ASPE – MOORD IN DE STUDIO”, waarbij bekend Vlaanderen zich verzamelde langs de rode loper van Play Zuid om samen met de legendarische inspecteur Van In een moordzaak op te lossen. Het publiek kwam terecht in de setting van een grootse tv-studio waarin Herbert Flack, Bert Verbeke,

Lees meer »

Negen aanhoudingen bij elf huiszoekingen in onder andere Genk: zes kilo cannabis en 1.400 XTC-pillen gevonden

In een lopend drugsonderzoek zijn vorige week elf huiszoekingen uitgevoerd in Genk, Berlaar, Herentals, Lille en Ranst. Er werd een grote hoeveelheid drugs, cash geld, gsm-toestellen en laptops in beslag genomen. Negen verdachten werden aangehouden, waaronder een vrouw uit Tessenderlo. Acht van hen zijn intussen al voor de raadkamer verschenen en blijven in de cel.

Lees meer »

Aftredend president Abinader herverkozen op Dominicaanse Republiek

Op de Dominicaanse Republiek is aftredend president Luis Abinader herverkozen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Hij zal het land opnieuw voor vier jaar leiden. In zijn campagne focuste hij op de economische successen tijdens zijn presidentschap en zijn harde houding tegenover migratie uit Haïti.

Lees meer »

Knokke-Heist weigert vergunning voor nieuwbouwproject met 117 appartementen na massaal protest

Opnieuw grijpt projectontwikkelaar ION naast een omgevingsvergunning voor de bouw van 117 nieuwbouwappartementen langs de Heistlaan in Knokke-Heist. 40 procent zou daarvan bestemd zijn voor betaalbaar wonen, maar toch kwamen er 639 bezwaarschriften binnen. Het schepencollege besliste de de aanvraag te weigeren. “We hebben een andere visie op de ontwikkeling van de site”, zegt burgemeester Jan Morbee (GBL). “Die locatie

Lees meer »

Duo dat horloge probeerde te stelen van burgemeester Francesco Vanderjeugd mag na acht maanden cel verlaten: “Ze leken te dansen, maar dat was enkel afleiding”

Twee mannen hebben voor de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen nadat ze in een Oostends café het horloge probeerden te stelen van Francesco Vanderjeugd (Open VLD), de burgemeester van Staden. Mohammed A. en Yassin B. mogen na acht maanden voorhechtenis de cel verlaten. Het duo ging volgens Vanderjeugd heel sluw te werk. “Ze leken wel te dansen”,

Lees meer »

Jongetje gaat minigolfen met papa, maar raakt… de verkeerde ballen

Papa James zal de volgende keer wellicht twee keer nadenken vooraleer hij zijn zoontje George nog mee uit minigolfen neemt. De twee stonden op een terreintje toen het jongetje zijn best deed, maar… de verkeerde ballen raakte. James zakte in elkaar terwijl mama op de achtergrond haar lach niet kon inhouden. George was zich van geen kwaad bewust en speelde

Lees meer »

‘Fata Morgana’-presentator Steph Goossens schikt zich in zijn rol uit de spotlights: “Ik probeer van elke dag iets fantastisch te maken”

Met de aanhoudende herfstige lente leek de Belgische zomer stilaan wel een fata morgana. Twintig jaar geleden was dat écht zo. Op 20 juni 2004 was op Eén (nu VRT 1) de eerste aflevering van ‘Fata Morgana’ te zien. Telkens werd één bepaalde stad op stelten gezet met vijf moeilijke opdrachten die binnen een week volbracht moesten worden. Ex-presentator Steph

Lees meer »