Hans Vanaken: “Met gedurfd voetbal belet dat het hier een heksenketel kon worden”

“Dat is toch al een tijdje”, was het antwoord van Hans Vanaken bij VRT toen hij hoorde hoe lang het geleden was dat Club Brugge nog eens in een halve finale van een Europese beker stond. 32 jaar, alsjeblieft. Maar na niet minder dan zestien Europese wedstrijden – Club moest zich nog door de voorrondes worstelen – mag het plots dromen van de finale. “We hebben PAOK nooit het gevoel gegeven dat ze zich konden plaatsen.” 

Meer krantenkoppen in België

Politiecommandopost moet veilig Sinksen garanderen: “We zijn altijd bereikbaar voor mensen in nood op het nummer 1701”

Politiezone Vlas introduceert een nieuwe en moderne commandopost met alle vereiste hard- en software om beter te coördineren tijdens de Sinksenfeesten. Deze nieuwe commandopost moet de veiligheid tijdens het vierdaagse evenement garanderen. “Met deze nieuwe faciliteit kunnen we directer en efficiënter inspelen op eventuele noodsituaties of incidenten”, aldus Thomas Detavernier, woordvoerder van politiezone Vlas.
The post Politiecommandopost moet veilig

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Stroomonderbrekingen in heel Oekraïne na Russische bombardementen op elektriciteitscentrales

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »

Meryl Streep, koningin van de accenten, wordt in Cannes geloofd voor indrukwekkende acteercarrière

De Amerikaanse actrice Meryl Streep (74) krijgt vanavond tijdens de opening van het filmfestival in Cannes een ere-Gouden Palm. Streep is een Hollywoodlegende, heeft een recordaantal Oscarnominaties en wordt wel eens omschreven als de koningin van de accenten. Van een authentiek Pools accent tot British English, ze brengt het allemaal even overtuigend. Ze wordt geloofd voor haar bijdrage aan de

Lees meer »

Virginie opent aan station De Siernetel

Zeven jaar na een verkeersongeval waarbij ze omver werd gereden, verwezenlijkt Virginie Courtial (46) haar droom. Met De Siernetel opent ze een zaak die het midden houdt tussen een tearoom en kruidenwinkel. “Mijn ongeval en corona vormden de trigger om mijn leven om te gooien.”
The post Virginie opent aan station De Siernetel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vuilnismannen moeten snel wegduiken wanneer gasfles ontploft in vuilniskar

Twee Britse vuilnismannen schrokken zich dinsdag een hoedje tijdens de afvalophaling in Slough, een wijk in het Engelse Berkshire. Ze hadden net enkele containers geleegd in de vuilkar toen een gasfles plots ontplofte in de laadbak. Het duo kon nog net op tijd wegduiken en raakte niet gewond. Het lokale bestuur deelt de beelden nu op sociale media en roept

Lees meer »

20 Brusselse verenigingen willen dat aanleg nieuwe metrolijn wordt stilgelegd, komen zelf met alternatief

20 Brusselse verenigingen willen dat de werken aan Metro 3 worden stilgelegd. Ze zeggen dat de nieuwe metrolijn tussen het noorden en het zuiden van de stad onbetaalbaar is geworden. Ze hebben daarom zelf een uitgebreid alternatief voorstel uitgewerkt en willen vooral meer trams of premetro’s laten rijden."Dat is minder duur en zo gebruik je de bestaande infrastructuur", zo klinkt

Lees meer »