Gespreksavond met Renzy Tielens en straks ook een theatervoorstelling over ‘Kind van een Moordenaar’

Op de wijk Rodenburg komt Renzy Tielens samen met psycholoog Guido Verhaeren zijn aangrijpende levensverhaal doen. Op die manier wil hij er mee voor zorgen dat de problematiek van intrafamiliaal geweld niet van de politieke agenda verdwijnt.

In het boek ‘Zoon van een Moordenaar’ vertelt Renzy Tielens zijn levensverhaal. De 47-jarige Avelgemnaar was amper tien jaar toen hij met eigen ogen zag dat zijn vader zijn moeder in koelen bloede vermoordde. “En hij kwam er nog mee weg ook.” Renzy wachtte om zijn verhaal neer te pennen tot zijn vader overleed, want de schrik dat hij zijn gezin iets zou aandoen zat er nog altijd in, ook al werd hij bijna 90 jaar. “Van het boek zijn ondertussen meer dan 2.000 exemplaren verkocht, iets wat ik nooit verwacht had. Het ligt nu nog altijd in de boekhandel.” Het is dan ook een ongelofelijk verhaal, dat in heel Vlaanderen weerklank kreeg en dat zorgde ervoor dat er ook interesse was uit Limburg. “Ik ben in contact gebracht met Inge Mariën van Theatergroep Motus. We hebben al enkele keren samen gezeten en er is ondertussen ook al een script dat ik mocht lezen. En dat zit fantastisch in elkaar. We gaan nu nog op zoek naar fondsen, maar het is de bedoeling dat het eind 2025 overal in Vlaanderen op de planken komt. Met professionele acteurs! We hopen zo ook het thema bij heel wat mensen levendig te houden. Want het was recent ook opnieuw in het nieuws, de cijfers over intrafamiliaal geweld zijn ontluisterend. En daarom ging ik ook graag in op de uitnodiging van klinisch psycholoog Guido Verhaeren voor een gespreksavond. Ik ken hem ook van bij de jeugd van KV Kortrijk waar hij actief is als sportpsycholoog”, aldus Renzy die als doelman en later als keepertrainer de nodige bekendheid geniet in het voetbalmilieu. “Guido zal die avond in goede banen leiden, ik kom er aan het woord en ook mijn dochter Fee die zelf toegepaste psychologie studeert zal ook aan het gesprek deelnemen. Ik heb uiteraard ook mindere momenten, waarbij ik in een hoekje beland. Zaken die de buitenwereld niet ziet, maar waarover mijn dochter kan getuigen.”

Muzikale intermezzo’s

Het blijft een actueel, maar tegens zwaar thema uiteraard. “Daarom ook dat zangeres Jenna voor muzikale intermezzo’s zorgt. De mensen zullen voor de pauze ook vragen op papier kunnen zetten, die nemen we dan even door en daarna tracht ik die beantwoorden. Het moet dus een wisselwerking worden met het publiek. Want ik heb ook al ervaren dat mijn levensverhaal heel wat losmaakt bij mensen.”

De gespreksavond vindt plaats op woensdag 24 april vanaf 20 uur in Kapel Onze-Lieve-Vrouw ten Spieghele op de wijk Rodenburg. Toegang 10 euro met inbegrip van een drankje. Ook het boek van Renzy zal er te koop aangeboden worden. Kaarten (ook nog aan de ingang te verkrijgen) en meer info via 0486 25 51 36 of 0477 93 80 37.

The post Gespreksavond met Renzy Tielens en straks ook een theatervoorstelling over ‘Kind van een Moordenaar’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De 18 landstitels van Club Brugge in een overzicht, volgt straks nummer 19?

Kroont Club Brugge zich deze avond voor de negentiende keer tot kampioen van België? Dat antwoord is voor later. Als opwarmer nemen we u graag mee terug in de tijd en blikken we terug op alle landstitels uit de blauw-zwarte geschiedenis.
The post De 18 landstitels van Club Brugge in een overzicht, volgt straks nummer 19? appeared first on

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. De Ketelaere steunt Club, wordt blauw-zwart volgens u nog onttroond? Volg de slotspeeldag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

Kunstenares Sabine (67) houdt expositie in Het Ganzenhof in Avelgem: “Opbrengst gaat integraal naar Ubuntu”

Op zondag 2 juni om 10.30 uur is iedereen van harte uitgenodigd op de opening van de expositie Trouvailles van de kunstenares Sabine Sulmon (67) bij hoevekaffee Het Ganzenhof in de Bosstraat 2 in Avelgem. Haar werken zijn per opbod te koop, ook online. De opbrengst gaat naar Ubuntu.
The post Kunstenares Sabine (67) houdt expositie in Het Ganzenhof

Lees meer »

264 studenten van UGent moeten plots examen in ander gebouw afleggen door pro-Palestijnse bezetting: “Dit zorgt voor onnodige stress”

De bezetting van pro-Palestijnse betogers aan UGent zorgt nu ook voor organisatorische problemen. 264 studenten Politicologie kregen zondagochtend het bericht dat hun examen van morgen —maandag— last minute is verplaatst. Gelukkig niet van datum, wel van locatie. Professor Carl Devos reageert bezorgd: “Dit zorgt voor onnodige stress.”

Lees meer »

ANALYSE. “Wie doet Vlaams Belang wat?”

“Deze verkiezingscampagne lijkt niet op dreef te komen. Ze is sloom, wat saai”, schrijft politicoloog Carl Devos in zijn wekelijkse analyse voor HLN. Devos legt uit hoe dat komt. “De overwinning van het Vlaams Belang lijkt een gespeelde match.”

Lees meer »

Bolderkar stond klaar om kindjes weg te smokkelen: uitbaatster van kinderdagverblijf krijgt zes maanden cel

M. J., de voormalige uitbaatster van kinderopvang De Tijgertjes in Tielt-Winge, werd veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een boete van 2.000 euro. In haar crèche ving zij te veel kinderen op voor het aantal verzorgers die er waren. Ook zou er ooit een jongetje zijn thuisgekomen met een dubbele beenbreuk. Verder opvallend is dat ook Opgroeien Regie,

Lees meer »

Nicki Minaj deelt nieuwe video van bewaker op Schiphol na arrestatie voor softdrugs: “Alles wat ze deden was illegaal”

Nicki Minaj (41) heeft geen goed woord te zeggen over haar bezoek aan Nederland. De politie arresteerde haar zaterdagavond op de luchthaven van Schiphol vanwege de aanwezigheid van softdrugs in haar bagage, waardoor ze haar optreden in Manchester later die avond moest annuleren. Op Instagram deelt ze nu beelden van enkele bewakers die komen vragen om haar tassen opnieuw te

Lees meer »

Dick Schoof kandidaat-premier Nederlandse regering

Dick Schoof is de kandidaat-premier voor de nieuwe Nederlandse regering. Dat melden Nederlandse media en ingewijden bevestigen het nieuws. Naar verluidt maken de vier formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB het nieuws later op de dag officieel bekend.

Lees meer »

Parcours Izegem Koers voor dit jaar (5 september) ongewijzigd: “Volgend jaar willen we wel over dé brug”

Bordes Izegem Koers op donderdag 5 september ondergaat wat nieuwigheden, maar het parcours blijft ongewijzigd in vergelijking met vorig jaar. “Maar naar volgend jaar toe is het zeker onze ambitie om die brug opnieuw in het parcours te integreren”, klinkt het.
The post Parcours Izegem Koers voor dit jaar (5 september) ongewijzigd: “Volgend jaar willen we wel over dé

Lees meer »

Saar (22)krijgt acute hartstilstand op skireis in Frankrijk: “De mooie toekomst die voor haar lag, is nu weg”

Twee jaar geleden stond ineens alles stil voor Saar Hayen (22) uit Born, een dorpje net over de grens in Nederland. Op skireis in Frankrijk kreeg ze een hartstilstand en door zuurstoftekort liep ze een aanzienlijke hersenbeschadiging op. Na intensief revalideren heeft ze nu, weer thuis bij haar ouders en zusje, weer een licht bewustzijn. “Het verdriet om het leven

Lees meer »