Geen vleestaks en geen verplichte gemeentefusies: hier zijn alle partijen het over eens

Verkiezingen zijn het feest van het ideologische meningsverschil, maar politieke partijen zijn het soms gewoon roerend eens met elkaar. Op papier toch.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewakingsbeelden tonen volledige dodelijke raid in Normandië

In Normandië kwamen dinsdag twee cipiers om het leven bij een aanval op een busje dat aan gevangenentransport deed. De raid werd volledig gefilmd door de bewakingscamera aan het tolstation van Incarville. De beelden tonen hoe twee auto’s het busje – met één gedetineerde aan boord – klemrijden, waarna zwaarbewapend mannen uitstappen en de politie omsingelen. Ze konden uiteindelijk de

Lees meer »

Goud voor Etienne en Martine

Etienne Verdegem (75) is geboren in Gent en ontmoette zijn toekomstige bruid, Martine Fenaux (72) uit Kuurne, op een taalcursus in het Engelse Cambridge. Na de taalcursus hielden ze contact en 50 jaar geleden schoven ze de trouwringen aan elkaars vinger in Kuurne. Het jonge stel vestigde zich eerst in Koksijde, maar verhuisde drie jaar
The post Goud voor

Lees meer »

Testaankoop buist ook vier zonnecrèmes voor het lichaam

Na het onderzoek over de gezichtszonnecrèmes die HLN-consumentenexperte Safia Yachou uitbracht, komen nu de lichaamszonnecrèmes aan bod. Vier van de tien lichaamszonnecrèmes met factor 50 en 50+ die Testaankoop heeft getest voldoen niét, meldt de consumentenorganisatie dinsdag. De zonnecrèmes bieden niet de bescherming tegen de zon die ze beweren.

Lees meer »

Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge

Zondagmiddag verzamelden motards van de Distinguished Gentleman’s op een zonovergoten Markt in Brugge. Een goede tweehonderd strak in het pak gestoken motorrijders zamelden via sponsoring van hun rit al de mooie som van 8000 euro voor de bestrijding van prostaatkanker en mentaal welzijn van mannen.
The post Distinguished Gentleman’s Ride van start in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Genk op gang’: groene lijnen door Waterschei en Genk-centrum omvatten wandelingen en lopen langs verschillende culturele activiteiten 

Met het project ‘Genk op Gang’ hoopt de stad haar inwoners wat dichter bij elkaar te brengen. De bedoeling is om verschillende culturele, muzikale en sociale activiteiten te organiseren langs een parcours dat wordt uitgestippeld met groene lijnen. Die zullen vanaf 1 juni in Waterschei en vanaf 22 juni in Genk-Centrum dus symbool staan voor die twee bijzondere stadswandelingen.

Lees meer »

Geen uren aanschuiven voor de parking en niemand die Bob moet zijn: steeds meer festivalgangers kiezen voor de luxebus

De vaak hobbelige rit om vandaag met Koning Auto tot bij een festival of concert te raken, doet autocarbedrijven het stuur overnemen van feestvierders. Privé-busbedrijf Keolis is marktleider in het muzikale eventvervoer in ons land en hoopt dit jaar 100.000 muziekfans naar het podium te brengen. Hoe geraak je aan zo’n busticket naar pakweg Extrama Outdoor en hoeveel kost dat

Lees meer »

Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt zwartwerk aan het licht: celstraf met uitstel en fikse boete

Twee Roemenen uit Brussel hebben voor de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen voor zwartwerk en inbreuken op de welzijnswet. Ze kregen ook nog een geldboete van 16.000 euro, de helft met uitstel. Het gesjoemel kwam aan het licht na een gruwelijk ongeval op een Oostendse werf.
The post Gruwelijk ongeval met slijpschijf op Oostendse werf brengt

Lees meer »