EXCLUSIEVE PEILING. 4 op de 10 Vlamingen wil Vlaamse onafhankelijkheid

Opvallend veel Vlamingen willen meer baas zijn in eigen huis, zo blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS. Liefst 40 procent gaat akkoord met de stelling dat Vlaanderen op termijn onafhankelijk moet worden. Door dat verrassende resultaat gaapt er een ongemakkelijke kloof, in het bijzonder bij Open Vld en CD&V. Hoe liggen de kaarten daar intern? En waarom is N-VA voorzitter Bart De Wever voorzichtiger dan zijn partijgenoten? 

Meer krantenkoppen in België

SK Roeselare promoveert naar tweede afdeling; KSV Rumbeke wacht nog op nieuws

Het licht staat nu eindelijk definitief op groen. SK Roeselare promoveert naar tweede afdeling en kan daar verder de ambities proberen waar te maken. Het zijn trouwens prachtige dagen voor het Roeselaarse voetbal nadat ook Club Roeselare (naar eerst provinciale) en KSV De Ruiter (naar tweede provinciale) de promotie wisten af te dwingen. Bij eersteprovincialer KSV Rumbeke, dat derde eindigde

Lees meer »

Ondanks regen lokt café Mangé in Heule 1.500 bezoekers

Het jubelen is begonnen! Met Café Mangé is definitief het startschot gegeven voor de 60ste editie van de Tinekesfeesten. Ondanks de regen was het opnieuw een geslaagde editie. 1.500 bezoekers konden zich culinair uitleven aan de 14 foodtrucks wat gelijk staat aan 100 m verwennerij.
The post Ondanks regen lokt café Mangé in Heule 1.500 bezoekers appeared first on

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Geen verrassingen in Brugse selectie, Union maakt er hoe dan ook feestje van morgen

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. Welke andere scenario’s zijn er nog mogelijk? Heeft Anderlecht nog een (water)kans? Volg de ontknoping op de voet

Lees meer »

Assisen Spuikommoord: syndicus beseft dat hij beoogde slachtoffer was

Het eigenlijke doelwit van Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) verklaard dat hij beseft dat hij door het oog van de naald is gekropen. Dirk S. ontkende dat hij een amoureuze relatie had met de beschuldigde, maar moest wel toegeven dat ze een paar keer seksuele betrekkingen hadden.
The post Assisen

Lees meer »

Nieuwe fietsomniumverzekering van Parijs-Roubaix-winnaar Peter Van Petegem dekt ook lichamelijke schade na val. Hoeveel kost dat?

Voortaan is het mogelijk jezelf te verzekeren tegen de medische kosten na een onzachte aanraking met het asfalt. Parijs-Roubaix-winnaar Peter Van Petegem (54), nu als verzekeringsmakelaar aan de slag, bundelde zijn expertise voor de nieuwe fietsomniumverzekering van Callant Verzekeringen. “Met je beide armen in het gips zit je echt niet te wachten op zware medische kosten.” Dekt de nieuwe fietsomnium

Lees meer »

Operazangeres Marjolein Acke wint ‘Sing again’, finalist Luka (ex-Hooverphonic) brengt nieuwe muziek uit

De 17-jarige Marjolein Acke heeft het VTM-programma ‘Sing again’ gewonnen. In de zangwedstrijd hebben 22 voormalige deelnemers aan VTM-talentenjachten het tegen elkaar opgenomen. De inzet: 10.000 euro om te investeren in een muziekcarrière. Ook in de finale: ‘The Voice’-winnares en voormalig Hooverphonic-zangeres Luka Cruysberghs, die meteen nieuwe muziek uitbrengt.

Lees meer »