Europese Commissie wil terug naar pre-Brexit en wil onderhandelen over vrij verkeer voor jongeren uit VK en EU

Meer dan drie jaar na de definitieve boedelscheiding tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie heeft de Commissie een voorstel klaar dat het voor jonge Europeanen en Britten opnieuw makkelijker moet maken om voor een langere periode de oversteek over het Kanaal te wagen.

 

Meer krantenkoppen in België

Rusland start met eerste fase van oefeningen met kernwapens

Het Russische ministerie van Defensie kondigt aan dat Rusland begonnen is met nucleaire oefeningen. In een eerste fase gaat het om “praktische opleidingen voor de voorbereidingen en het gebruik van niet-strategische nucleaire wapens” in het zuidelijke militaire district, klinkt het, en de oefening heeft betrekking op Iskander- en Kinzhal-raketten.

Lees meer »

Nederlandse kotstudente verkracht in Brugge: Ik voel mij niet veilig, ik moet een tweede keer verhuizen omdat mijn nieuw adres gewoon in het strafdossier zit”

“Het verbaast mij dat een verkrachting het slachtoffer zoveel geld kost.” Een 23-jarige vrouw getuigt openhartig nadat ze vorig jaar op haar kot in Brugge werd verkracht. Haar zaak komt maandag voor in de rechtbank van Brugge. “Ik voel mij niet veilig, ik moet een tweede keer verhuizen omdat mijn nieuw adres gewoon in het strafdossier zit…”
The post

Lees meer »

KIJK. Bradley Cooper en Gigi Hadid samen gespot op muziekfestival, waar acteur ook Pearl Jam op podium vervoegt

Ook voor grote sterren is het festivalseizoen begonnen. Zo bezochten acteur Bradley Cooper en supermodel Gigi Hadid het BottleRock-festival in de Amerikaanse staat Californië. Fans spotten het verliefde stelletje al dansend en knuffelend tijdens het optreden van Stevie Nicks, die de Fleetwood Mac-hit ‘Dreams’ zingt. In oktober 2023 ontstonden de geruchten dat de twee een relatie hadden. Dat hebben ze

Lees meer »

David Vandyck scoort als enige Belgische artiest opnieuw de Nederlandse NPO5-playlist met ‘Kijk Naar Mij’

Niet alleen in Vlaanderen, ook in Nederland wordt er enthousiast gereageerd op ‘Kijk Naar Mij’, de gloednieuwe single van David Vandyck uit Zedelgem. Afgelopen maandag werd die meteen opgenomen in A-rotatie bij de Nederlandse openbare omroep NPO5.
The post David Vandyck scoort als enige Belgische artiest opnieuw de Nederlandse NPO5-playlist met ‘Kijk Naar Mij’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Succesvolle opening voor bar José op Grote Kring: “De eerste reacties waren zeer positief”

In het voormalig slotklooster op de Grote Kring kan je sinds vrijdag 24 mei terecht voor kwaliteitsvolle wijnen en bieren en zuiderse tapas. “Speciaal voor onze pop-up werd zelfs een artisanaal biertje ‘José’ gebrouwen!” Bar José is enkel open in het weekend, tot en met 15 september.
The post Succesvolle opening voor bar José op Grote Kring: “De eerste

Lees meer »

Voordracht over Vlamingen en Walen bij Marnixring Ieper-Westland

Marnixring Ieper-Westland mocht Christophe Deborsu en Annick De Wit ontvangen in Ieper. Ze gaven een interactieve causerie over de gelijkenissen en verschillen tussen Walen en Vlamingen. Het was de derde activiteit naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van Marnixring-Westland. Op de foto herkennen we v.l.n.r. Lieven Delvoye (protocolmeester), Pieter Desmet (webmaster), Wim Morlion (ondervoorzitter), Christophe
The post Voordracht over

Lees meer »

Steeds meer jongeren vapen, zelfs in lagere school. Kankerprof: “E-sigaretten met de smaak van pannenkoeken, suikerspin of gummibeertjes”

Ze was eigenlijk bedoeld om rokers van hun sigaret te verlossen, maar de e-sigaret vindt gretig aftrek bij jongeren. Eén op de negen 15- tot 18-jarigen geeft toe te vapen, de grote meerderheid van hen dampt zelfs dagelijks. Kankerprof Filip Lardon (UAntwerpen) gaat spreken op scholen en ziet zelfs geregeld vapers in de lagere school. “We kunnen niet elke boekentas

Lees meer »

Turkije wil straathonden kunnen laten inslapen

Turkije wil in de toekomst straathonden laten inslapen als ze nergens terechtkunnen. Dat melden Turkse media. Dierenrechtenactivisten verzetten zich tegen het plan en roepen de conservatieve regering op om het wetsontwerp in te trekken.

Lees meer »