Er zitten PFAS in ons drinkwater: hoe erg is dat? En krijgen we ze er ooit nog uit?

De Vlaamse norm wordt niet overschreden voor PFAS in het drinkwater, de waarde van het Europese voedselagentschap wel. Maar hoe zorgwekkend is dat?

 

Meer krantenkoppen in België

Spaanse politie vindt schilderij van Bacon dat in 2015 werd gestolen

De Spaanse politie heeft een schilderij van de Britse schilder Francis Bacon teruggevonden in Madrid. Het schilderij maakt deel uit van een reeks portretten die Bacon maakte van de Spaanse bankier José Capelo. Het schilderij werd in de zomer van 2015, samen met de vier andere schilderijen, gestolen uit het appartement van hun eigenaar. De totale waarde van die vijf

Lees meer »

LIVEBLOG. De beker gaat de lucht in op Jan Breydel, ook Noa Lang viert mee: volg hier de festiviteiten van kampioen Club Brugge op de voet!

Wát een ontknoping! Club Brugge heeft zich voor de 19de keer tot landskampioen gekroond. In een kolkend Jan Breydel had blauw-zwart genoeg aan een 0-0-gelijkspel tegen stadsrivaal Cercle, maar in het slot ontsnapte Club nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele fase. Alle feestelijkheden en reacties na de Brugse titel kan u op de voet volgen in

Lees meer »

KV Mechelen bereikt mondeling akkoord met Besnik Hasi

De toekomst van Besnik Hasi (52) ligt dan toch bij KV Mechelen. Een paar weken nadat hij zijn afscheid aankondigde, hebben trainer en club nu een mondeling akkoord over een verlengd verblijf nadat beide partijen opnieuw naar elkaar zijn toegegroeid. Ondanks nog interesse in Hasi van andere clubs, zoals STVV dat coach Thorsten Fink waarschijnlijk ziet vertrekken.

Lees meer »

SK Roeselare promoveert naar tweede afdeling; KSV Rumbeke wacht nog op nieuws

Het licht staat nu eindelijk definitief op groen. SK Roeselare promoveert naar tweede afdeling en kan daar verder de ambities proberen waar te maken. Het zijn trouwens prachtige dagen voor het Roeselaarse voetbal nadat ook Club Roeselare (naar eerst provinciale) en KSV De Ruiter (naar tweede provinciale) de promotie wisten af te dwingen. Bij eersteprovincialer KSV Rumbeke, dat derde eindigde

Lees meer »

Antwerpse scholen voeren actie voor propere lucht en veiligere straten

In verschillende Antwerpse scholen hebben leerlingen, leerkrachten en ouders actie gevoerd voor betere luchtkwaliteit en meer verkeersveiligheid. 5 jaar na de schoolpoortprotesten wil burgerbeweging Filter Café Filtré daar opnieuw de aandacht op vestigen. "De luchtkwaliteit is nog altijd ondermaats", zegt Eva Jacobs, trekker van de actie aan basisschool De Kleine Wereldburger.

Lees meer »

Nicky Hayen mag door schorsing (in principe) niet op veld bij titelfeest van Club Brugge

Nicky Hayen en Brian Riemer, hoofdtrainers van titelkandidaten Club Brugge en RSC Anderlecht, mogen zondag na affluiten in principe niet het veld betreden. Hun schorsing van afgelopen weekend staat hen alleen aanwezigheid in de tribune en in de kleedkamers, na de wedstrijd, toe. Trainer Stijn Stijnen van Patro Eisden Maasmechelen kreeg eerder een uitgestelde schorsing voor zo’n inbreuk.
The

Lees meer »

‘Formateur’ moet binnen vijf weken Nederlandse regeringsploeg samenstellen

Nu de Tweede Kamer, de Nederlandse evenknie van de Kamer van volksvertegenwoordigers, woensdag heeft ingestemd met de aanstelling van Richard van Zwol als formateur, kan hij donderdag starten met de zoektocht naar een nieuwe Nederlandse regering. De oud-topambtenaar moet de regeringsploeg gaan samenstellen die het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB gaat uitwerken. PVV-leider Geert Wilders had hem voor

Lees meer »

Spektakel in ‘Britain’s Got Talent’: zoon van Simon Cowell bestormt jurytafel en deelt Golden Buzzer uit

De laatste auditieronde van ‘Britain’s Got Talent’ bracht een verrassing met zich mee. Hoewel alle Golden Buzzers van dit seizoen al opgebruikt waren, werd de iconische knop toch nog één keer ingedrukt. Tot ieders verbazing gebeurde dat niet door één van de juryleden zelf, maar door Simon Cowells zoon Eric (10) en Amanda Holdens dochter Hollie (12).

Lees meer »

Jitske Van de Veire maakt er niet langer een geheim van: “Ik gebruik al drie jaar botox en fillers”

Jitske Van de Veire (30) houdt het niet langer geheim: ze gebruikt al drie jaar botox in haar voorhoofd en fillers in haar bovenlip. Dat nieuws deelt ze eerlijk op Instagram. Misschien wel een opvallende bekentenis voor haar volgers, want Jitskes account staat in het teken van body positivity. “Voor alle zeurpieten: ik heb nooit de term ‘natuurlijke schoonheid’ gebruikt”,

Lees meer »

Affiches van 65 jaar Europafeesten te bewonderen in Sint-Andriesziekenhuis

In de inkomhal van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt is afgelopen weekend een bijzondere overzichtstentoonstelling geopend. Naar aanleiding van de 65ste verjaardag kan je er namelijk alle affiches van de Tieltse Europafeesten bewonderen.
The post Affiches van 65 jaar Europafeesten te bewonderen in Sint-Andriesziekenhuis appeared first on KW.be.

Lees meer »