Eerste zeearendje van ons land geboren: “Mogelijk komt er nog een tweede kuiken”

Het eerste zeearendje van ons land zag donderdag het levenslicht. Het koppel Europese zeearenden Betty en Paul dat in de Blankaart aan het broeden was, heeft een jong gekregen.

Voorlopig is er sprake van één kuiken, mogelijk komt er nog eentje uit in de komende uren of dagen. “Vandaag merkte ik ineens een verandering op in het voedergedrag van de zeearenden”, zegt Guido Vandenbroucke, conservator van De Blankaart. “Ze begonnen duidelijk eten te geven met hun snavel naar beneden. Je merkt gewoon dat er leven gekomen is op het nest. Ook de houding van de zeearenden op het nest is veranderd. Ze zitten veel hoger, wat standaard gebeurt als er een jong is.”

Nog kuikens?

“We weten nu wel zeker dat er 1 kuiken is. Mogelijk komt er zeer binnenkort ook nog een tweede. Zeearenden leggen vaak twee eieren. We gaan zelf niet in het nest kijken met een drone, omdat we de vogels niet willen verstoren. Dus de tijd zal uitwijzen hoeveel kuikens er geboren worden.”

Guido en/of Gloria

De afgelopen dagen hield Natuurpunt een stemming over de mogelijke namen voor de zeearendjes. Met overduidelijke meerderheid heeft het publiek gekozen voor Gloria en Guido. Gloria verwijst naar het glorierijke moment voor De Blankaart en Guido is de naam van de huidige conservator Guido Vandenbroucke. “Dat maakt mij erg trots”, aldus Guido. “Deze voornaam staat ook symbool voor de inzet van de vele vrijwilligers die deze heuglijke gebeurtenis in de voorbije jaren mee waarmaakten.”

Kraambezoek

Iedereen is welkom om op kraambezoek te gaan in De Bankkaart. “Blijf zeker op de paden, respecteer de ingestelde perimeter. Voorlopig kan je nog enkel de ouders zien op het nest.” (TP)

The post Eerste zeearendje van ons land geboren: “Mogelijk komt er nog een tweede kuiken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De vormelingen van De Verrekijker

Elf kinderen van vrije basisschool De Verrekijker in Alveringem hebben op zaterdag 4 mei het vormsel ontvangen. Vooraan staan Camille Creton, Vic Boone, Sam Decaestecker, Mats Pysson en Raphaël Tanghe. Achteraan staan Darcy Decock, Iris Vermeire, Andreas Verschave, Louis Trienpont, Ana Vanbleu en Margaux Depyper. (AB/foto AB)
The post De vormelingen van De Verrekijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola krijgt tweede kans in ‘Sing Again’: “Eindelijk heb ik antwoord op de vragen die ik me toen stelde”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Drie Moorselenaars in het zog van de renners: “De Mannekes van de Giro”

Tijdens de rustdag van de ronde van Italië werd het een hartelijk weerzien tussen matrassenmannen Wim Vanneste en Philiep Derthoo en verzorger Steven D’Helft. Moorsele boven in de Giro! De belevenissen van Wim en Philiep kan je volgen in hun blogspot.
The post Drie Moorselenaars in het zog van de renners: “De Mannekes van de Giro” appeared first on

Lees meer »

Open gesprek met Eva (28), een van de bekendste tv-presentatrices van Nederland: “Ik heb wél armen en benen, alleen hele kleintjes”

Eva Eikhout (28) is tv-presentatrice en programmamaker, moderator en BN’er (bekende Nederlander) met een heerlijk grote mond en een ontoombare energie. En o ja, ze heeft wél armen en benen. “Alleen hele kleintjes.” Over dingen als je bikinilijn waxen, onenightstands en veel te hard rijden – over haar pittige dagelijkse leven, quoi – schreef ze een aanstekelijk boek. “Ik wil

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Jaimie uit ‘Nonkels’: “Je zorgt voor een opwindende gloed in de huiskamer”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot Jaimie Van Kerschaver, die de rol van tuincentermedewerker Gianni vertolkt in ‘Nonkels’. Jaimie mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar Jaimie uit ‘Nonkels’: “Je zorgt voor een opwindende gloed in de huiskamer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling haalt zes Palestijnse familieleden met visum uit Gaza: “Net voor bombardement grenspost”

Hassan Abusafar, een Palestijn die al twee jaar in Brugge woont, slaagde erin zes familieleden levend uit Gaza weg te krijgen: “Voor mijn schoonzus Maram op het nippertje, zij kon met een visum naar Egypte vlak voor de grenspost gebombardeerd werd.”
The post Bruggeling haalt zes Palestijnse familieleden met visum uit Gaza: “Net voor bombardement grenspost” appeared first on

Lees meer »

“Ik ken vaders en zonen die niet meer met elkaar praten, puur om de politiek”: Vlamingen in Slovakije na aanslag op premier Fico

Landgenoten die in Slovakije wonen en werken, reageren vol ongeloof op de aanslag op premier Fico. “Dit land is extreem verdeeld. Twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar”, getuigen ze bij HLN. Hoe uit zich dat? Wie worden als de schuldigen aangewezen? En hoe geraakt het land hieruit? “‘Als je meeheult met de Russen, krijg je het in je gezicht terug’,

Lees meer »

Acid neemt het op voor Joost Klein in nieuwe video: “Hij heeft iets gedaan wat niet mocht, maar ze knijpen wel de ogen toe voor Israël”

In een nieuwe video bespreekt Acid de hele heisa rond de deelname én diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisiesongfestival. Eerder had Acid al in geuren en kleuren uitgelegd waarom hij ervan was overtuigd dat Joost als winnaar van deze 68ste editie uit de bus zou komen. Zelf werkte Acid twee jaar geleden samen met de Nederlandse artiest voor het

Lees meer »

Nationale finales Jeugdcup in Izegem met twee teams van Mandel United én RSC Anderlecht dat het tegen FC Gullegem opneemt

Eerder organiseerde Mandel United in de Skyline Arena al de provinciale finales van de Jeugdcup. En komende zondag 19 mei mag het nu ook als gastheer fungeren voor de nationale finales.
The post Nationale finales Jeugdcup in Izegem met twee teams van Mandel United én RSC Anderlecht dat het tegen FC Gullegem opneemt appeared first on KW.be.

Lees meer »