Drie verdachten vluchten uit beginnende cannabisplantage in Dilbeek nadat wijkinspecteur en deurwaarder aankloppen

In de Vaartstraat in Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) is een beginnende cannabisplantage ontdekt. 3 aanwezigen sloegen meteen op de vlucht toen een deurwaarder en een wijkinspecteur een bezoek brachten aan de woning in kwestie. De agenten ontdekten er onder andere lampen en potgrond. 

Meer krantenkoppen in België

Gert-Jan opent de deuren van Frituur Fraais: “Smashed hamburger als specialiteit”

Langs de Astridlaan in Assebroek opende Gert-Jan Clincke de deuren van Frituur Fraais. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Fritz Vandewalle, die op deze locatie jarenlang, tot eind vorig jaar, frituur Fritz runde. “De buurtbewoners zijn alvast heel enthousiast dat ze eindelijk weer om frietjes van de frituur kunnen”, zegt Gert-Jan.
The post Gert-Jan opent de deuren van

Lees meer »

Groen voert actie voor betere en betaalbare zorg op Grote Markt in Ieper: “Op de gezondheid van mensen bespaar je niet”

In Ieper wachtte je in 2023 tot dertien maanden op een plekje in de kinderopvang en een kamer in een woonzorgcentrum kost er 1.648 euro. “Dat is niet normaal”, aldus Jeremie Vaneeckhout, covoorzitter van Groen en West-Vlaams lijsttrekker van het Vlaams parlement tijdens een actie op de Grote Markt in Ieper.
The post Groen voert actie voor betere en

Lees meer »

INTERVIEW. Anya Taylor-Joy ging diep voor haar rol in ‘Furiosa: A Mad Max Saga’: “Na drie minuten begon ik al te huilen”

“Ik ben nog nooit zo alleen geweest als bij het maken van die film.” In ‘Furiosa: A Mad Max Saga’ schittert Anya Taylor-Joy (28) als ontluikende wraakgodin, en cementeert ze in één klap haar status als superster. Maar de opnames van de film waren “traumatiserend”, vertelt de actrice in dit interview. “Ik wist dat ik twee jaar nodig zou hebben

Lees meer »

Brugge Mariastad bestaat vijftig jaar

De vzw Brugge Mariastad werd ontvangen op het Stadhuis in Brugge, dit naar aanleiding van haar 50-jarig bestaan. De vzw is in 1974 gestart onder de naam Comité Brugge Mariastad, dit door toedoen van Kannunik Berquin. Ze zegent om de zoveel maanden nieuwe Mariabeeldjes in, in nissen van woningen in Brugge. Voorzitter van Brugge Mariastad,
The post Brugge Mariastad

Lees meer »

SOS Reptiel vangt verwaarloosde reptielen op: “Aan lot overgelaten na faillissement bedrijf”

In Harelbeke werd vorige week een schrijnend geval van dierenverwaarlozing ontdekt. Na een faillissement bleken heel wat reptielen, waaronder leguanen, slangen en hagedissen, in de steek te zijn gelaten door hun eigenaar. Ze werden door een curator ontdekt waarna opvangcentrum SOS Reptiel werd ingeschakeld.
The post SOS Reptiel vangt verwaarloosde reptielen op: “Aan lot overgelaten na faillissement bedrijf” appeared

Lees meer »

Boezemvrienden Sergio Quisquater (58) en Sam Gooris (51): “Al die kliekskes in de showbizzwereld, precies de speelplaats op ‘t schoolke”

Er gaat geen dag voorbij of Sergio Quisquater en Sam Gooris hebben elkaar wel gehoord, gezien of gelezen. Meestal op WhatsApp, soms via FaceTime, toch minstens één keer per maand in ‘t echt. Ze zijn al meer dan dertig jaar vrienden, en onlangs hebben ze elkaars handtekening op hun lijf laten tatoeëren, bloednuchter. “Sommige mensen zeggen dan: ‘Dat is wel

Lees meer »

Tachtiger vergist zich van pedaal: ravage in carwash in Denderleeuw

In Welle bij Denderleeuw heeft een vrouw van boven de tachtig zware schade aangericht in de wasstraat van een carwash. Ze had haar auto niet in neutraal gezet en schoot 30 meter vooruit. Daarbij vernielde ze een groot deel van de installatie. De vrouw zat geklemd in haar voertuig en werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »

Zwaar verwaarloosde reptielen gevonden na faillissement: “Dieren al maanden aan lot overgelaten”

In Harelbeke is een schrijnend geval van dierenverwaarlozing ontdekt. Na een faillissement bleken heel wat reptielen, waaronder leguanen, slangen en hagedissen, in de steek te zijn gelaten door hun eigenaar. Ze werden vorige week door een curator ontdekt waarna opvangcentrum SOS Reptiel werd ingeschakeld. “Het was absoluut geen fraai zicht want heel wat dieren waren door tekort van water en

Lees meer »