DEME haalt grootste kabelcontract ooit binnen

16:12 De maritieme dienstverlener DEME sleept nieuwe contracten in de wacht, goed voor minstens 300 miljoen euro. Het is voor het Belgische bedrijf de grootste deal ooit voor de aanleg van kabels voor windp… 

Meer krantenkoppen in België

Gemeentearchief Emelgem komt na 65 jaar terug

Het gemeentearchief van Emelgem, dat sinds 1959 in bewaring gegeven werd aan het Rijksarchief, komt terug naar Izegem. “Daardoor zal het stadsarchief ook de archiefstukken van de deelgemeenten Kachtem én Emelgem bevatten”, zegt schepen van archief Kurt Himpe, die het nieuws bekend maakte in aanloop van de Internationale Archiefdag.
The post Gemeentearchief Emelgem komt na 65 jaar terug appeared

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russische luchtaanvallen op westen Oekraïne” – Minstens 6 doden en 40 gewonden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv

Het Oekraïense leger zegt dat Rusland in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitvoert. De doelen zouden vooral in het westen van Oekraïne liggen. Een gedegen beeld van de schade of slachtoffers is er nog niet. Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de oostelijke stad Charkiv vielen zaterdag al zeker zes doden en 40 gewonden. Volg hier

Lees meer »

Kandidaat-burgemeester vermoord in Mexico

Op de laatste dag van de kiescampagne in Mexico is opnieuw een kandidaat-burgemeester gedood. Alfredo Cabrera, kandidaat in de zuidelijke stad Coyuca de Benitez, werd verschillende keren in de rug geschoten.

Lees meer »

LIVE GAZA. Internationaal Gerechtshof beveelt Israël aanval op Rafah te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd. In Israël wordt woedend gereageerd op het tussenvonnis. Ook gematigde Israëlische stemmen reageren afkeurend. Volg

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Zondag wordt er beslist over de titel. Maar de coaches van Club en Anderlecht mogen allebei niet in de dug-out door een schorsing.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niet meer welkom op Oktoberfest, maar 23 jaar oude megahit van Gigi D’Agostino staat plots wel weer op nummer 1

De organisatie van het bierfestijn Oktoberfest in het Duitse München weert dit jaar de meezinger ‘L’Amour Toujours’ van dj Gigi D’Agostino. Die beslissing volgt op het incident waarbij Duitse jongeren racistische leuzen zongen op de melodie van het lied en de Hitlergroet brachten. Door alle commotie staat het nummer na 23 jaar weer op nummer 1.

Lees meer »

Courtois enige doelman op training bij Real, Lunin nog steeds ziek – Ancelotti:“Ze verdienen allebei om Champions League-finale te spelen”

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde tien jaar geleden al de finale van de Champions League in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan

Lees meer »

OPROEP. Ben jij een jonge moeder of vader en gestart met antidepressiva?

Jonge ouders starten vaker met antidepressiva dan anderen. Dat geldt voor moeders én vaders in de twaalf maanden na de bevalling. Ben je bereid daarover te getuigen in de krant, en te vertellen wat die eerste periode na het krijgen van een kind zo zwaar maakt, laat dan hier je gegevens na. Vermeld ook een telefoonnummer waarop we je vandaag

Lees meer »