Deense brandweer is nog altijd bezig met blussen van historisch Beursgebouw

In de Deense hoofdstad Kopenhagen is de brandweer nog altijd bezig met het blussen van het historische Beursgebouw. Het lijkt erop dat het blussen nog 24 uur zal doorgaan. De brand was dinsdagochtend uitgebroken. 

Meer krantenkoppen in België

Leerkracht (47) stuurde dickpic naar 16-jarige leerling, maar gaat nu vrijuit: “Hij verstoorde rust leerling niet”

Hij verstuurde een ‘dickpic’, een foto van zijn geslachtsdeel, naar een 16-jarige leerling, gaf dat toe en nam ontslag én toch wordt een 47-jarige leerkracht uit Diksmuide er niét voor gestraft. De reden? D. werd vervolgd voor belaging van de jongen maar dat acht de rechter niet bewezen. “Het eenmalig sturen van een foto via Snapchat, waar het beeld na

Lees meer »

Luchthaven van Nieuw-Caledonië blijft tot zaterdagochtend dicht

De internationale luchthaven van Nouméa blijft gesloten voor commerciële vluchten tot zaterdag 9 uur lokale tijd (middernacht Belgische tijd). Dat heeft Charles Roger dinsdag verklaard, de directeur van de Kamer van Koophandel en Industrie van Nieuw-Caledonië, die de luchthaven beheert. Aanvankelijk bleef de luchthaven tot donderdag dicht, nu tot zaterdag.

Lees meer »

LIVEBLOG CERCLE-UNION (13u30). Bezoekers zonder Lazare en Machida

Speelt Anderlecht later vandaag voor de titel? Dan mag Union eerder op de dag niet winnen van Cercle Brugge. Alleen bij een zege houden de Unionisten hun kansen op de landstitel gaaf, maar ze hebben het niet meer in eigen hand. De Vereniging wil nog een laatste keer schitteren voor eigen volk. Volg het hier live op de voet.

Lees meer »

“Terras had nooit mogen opengaan”: fouten in constructie zorgden wellicht voor dodelijke instorting van terras in Mallorca

Het (pas vernieuwde) dakterras dat donderdag is ingestort op het Spaanse eiland Palma de Mallorca, en zo aan vier mensen het leven kostte, was veel te zwaar voor de draagstructuur waarop het rustte. Dat er fouten zijn gebeurd door de aannemer valt dus niet te ontkennen. Volgens een eerste conclusie was het terras ook niet vergund: “Dat terras had nooit

Lees meer »

Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is”

De harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp is nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter. Voorlopig is Bert Declerck, de secretaris en ondervoorzitter, nu ook aanspreekpunt en contactpunt.
The post Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 6 doden en 40 gewonden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv: “Russische waanzin”

Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de noordoostelijke stad Charkiv zijn zaterdag zeker zes doden gevallen. Veertig anderen raakten gewond. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky waren er “meer dan 200 mensen” in de hypermarkt op het moment van de aanslag. Het Russische leger beweert intussen het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne,

Lees meer »