Correcties en aanvullingen april

De nieuwsombudsman verzamelt hier correcties en relevante aanvullingen bij de berichtgeving van VRT NWS. Ze worden vaak gemeld door aandachtige lezers, kijkers of luisteraars. De focus ligt vooral op opmerkingen in verband met radio- en tv-programma’s. Correcties en aanvullingen bij online artikels of posts op sociale media worden in het artikel of de post zelf verwerkt, maar kunnen hier ook een vermelding krijgen. 

Meer krantenkoppen in België

Wim Willaert is ambassadeur voor Go Ocean: “Als we niet ingrijpen, is onze Noordzee naar de knoppen”

Woensdag heeft Go Ocean in de O’Neil Beachclub op de Zeedijk in Blankenberge de documentaire ‘Beneath the waves: restoring our ocean’ gelanceerd. De Nieuwpoortse acteur Wim Willaert is ambassadeur voor dit project: “Als we niet ingrijpen is onze Noordzee naar de knoppen en sterft de mensheid uit.”
The post Wim Willaert is ambassadeur voor Go Ocean: “Als we niet

Lees meer »

Belgische superfans over financiële kater na uitgestelde Springsteen-concerten: “Als je zelf ziek bent krijg je vliegtickets terugbetaald, niet als ‘The Boss’ ziek is”

Bruce Springsteen heeft vier concerten van zijn Europese tournee uitgesteld door stemproblemen. Voor vele diehard fans is dat een dikke streep door de rekening, want met een ticket in de Golden Circle, vluchten en overnachting zijn ze honderden euro’s kwijt. “Ach, elke hobby kost geld. Als je het omrekent per minuut biedt een concert van Springsteen het goedkoopste plezier”, zegt

Lees meer »

Een kraamkamer van sterren, samensmeltingen en spiralen: ruimtetelescoop Euclid verbluft astronomen met nieuwe foto’s

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft nieuwe foto’s vrijgegeven die gemaakt zijn door Euclid. Deze ruimtetelescoop moet de komende 6 jaar de grootste en meest nauwkeurige 3D-kaart van het heelal ooit maken. Euclid werd vorige zomer gelanceerd, nu zijn de eerste wetenschappelijke bevindingen doorgestuurd. Astronomen zijn onder de indruk: "Dit is slechts een hint van wat Euclid kan."

Lees meer »

Wat staat nieuwe astronaut Raphaël Liégeois te wachten in de ruimte? “De hunkering naar het thuisfront is het grootste obstakel”

In 2026 trekt Raphaël Liégeois (36) zijn ruimtepak aan en zet hij koers naar het internationaal ruimtestation, waar hij zes maanden lang zal leven en werken. Ver weg van de bewoonde wereld, zijn gezin, familie en vrienden. Wat is de psychologische impact van zo’n avontuur? “Het gemis van je naasten is soms groot, vooral naar het einde van de missie

Lees meer »