Club speelt eerste Europese halve finale sinds 1992 na perfecte match in Griekenland

 

Club Brugge droomt van een eerste Europese finale sinds 1978 na een perfecte wedstrijd in Griekenland (0-2). Op 2 en 9 mei mag het de Italiaanse nummer tien Fiorentina uitdagen in de halve finales van de Conference League.

 

Meer krantenkoppen in België

Katleen Van Steen kiest voor lijst ‘Ja!’ van Piet De Groote: “Er was bij mij iets gebroken”

De nieuwe lijst Ja!, waarmee voormalig burgemeester Piet De Groote de macht wil heroveren, krijgt steeds meer vorm. De voorbije dagen werden een reeks namen van kandidaten bekendgemaakt, waarvan onafhankelijk gemeenteraadslid Neil Couhysder en gemeenteraadsvoorzitter Katleen van Steen, die Gemeentebelangen verlaat, de bekendste zijn. “Ik kon mij niet langer verzoenen met de gang van zaken bij Gemeentebelangen, zoals met het

Lees meer »

UGent bouwt voor het eerst zelfrijdende elektrische racewagen en hoopt als 1e Belgische universiteit deel te nemen aan internationale wedstrijd

De Universiteit van Gent heeft voor het eerst een zelfrijdende elektrische racewagen gebouwd. De UGent wil daarmee als eerste Belgische universiteit deelnemen aan internationale wedstrijden. Dat wordt spannend, want ook in Leuven is zo’n wagen gebouwd. De UGent hoopt nog vóór Leuven de nodige keuringen te krijgen om aan een wedstrijd te mogen deelnemen.

Lees meer »

Vissersopstand van 1887 in reeks op Radio Noordzee

Vanaf pinkstermaandag besteedt Radio Noordzee aandacht aan de Vissersopstand. Auteur Doris Klausing neemt de luisteraar mee naar 1887 in een 17-delige radioreeks.
The post Vissersopstand van 1887 in reeks op Radio Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geslaagde vijfde editie van de Lukkefeesten

De vijfde editie van de Lukkefeesten lokte zondag opnieuw honderden bezoekers naar Lo. In de voormiddag waren er nog dreigende wolken, maar nadien kwam de zon erdoor. De aanwezigen konden genieten van tal van optredens op en rond het Vateplein.
The post Geslaagde vijfde editie van de Lukkefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Premier dient klacht in nadat lokale radiopresentator oproept om hem ‘neer te knallen’: “Ik besef dat het totaal verkeerde uitspraak was”

Een presentator van lokale radiozender Waregem1 heeft in zijn uitzending opgeroepen om premier Alexander De Croo neer te knallen. Hij deed dat naar aanleiding van de moordpoging op de Slowaakse premier Robert Fico. Ludiek bedoeld, klinkt het achteraf, maar zo kwam het niet over bij heel wat luisteraars. De premier diende intussen klacht in, meldt zijn woordvoerder. De presentator, die

Lees meer »

Hij is de zoon van de kroonprinses Mette-Marit, maar blijft ver weg van paleis: het anonieme leven van Marius van Noorwegen

Uit de koninklijke kooi ontsnappen en geruisloos in de anonimiteit opgaan, kan het echt? Marius Borg Høiby (27), zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit (50), bewijst het. Terwijl zijn (half)zus Ingrid Alexandra vorige week geschiedenis schreef tijdens de Noorse nationale feestdag, was Marius nergens te bekennen. Maar hoe vult hij zijn dagen? Wat met zijn inkomen? En hoe zit dat

Lees meer »

Trump dreigt met juridische stappen tegen Cannes-film over hem: “Deze kwaadaardige laster mag het daglicht nooit zien”

Het campagneteam van Donald Trump gaat juridische stappen ondernemen tegen de makers van de film ‘The Apprentice’, die deze week in Cannes in première is gegaan. Dat meldt het vakblad ‘Variety’. De film van regisseur Ali Abbassi laat zien hoe een jonge Trump naam maakt als vastgoedontwikkelaar en zich ontwikkelt tot een meedogenloze zakenman. In de film zit onder meer

Lees meer »