Club Brugge tegen Fiorentina in halve finale? – Emiliano Martínez doet WK-kunststukje over

Als Club Brugge de heksenketel van Thessaloniki overleeft, speelt het de halve finale van de Conference League – zijn eerste Europese halve finale in 32 jaar – tegen Fiorentina. De Italiaanse club had verlengingen nodig tegen Viktoria Plzen, waarin het twee keer scoorde (2-0). In Lille kroonde ene Emiliano Martínez zich tot held van de avond. In de penaltyreeks deed hij voor Aston Villa z’n kunststukje van op het WK over. 

Meer krantenkoppen in België

Gymnasten van turnclubDe Zeester gaan naar BK

In het pinksterweekend heeft het Belgisch kampioenschap gymnastiek plaats. In de discipline toestelturnen voor jongens, trampoline en tumbling konden gymnasten van turnclub De Zeester uit Oostende zich kwalificeren. “Een selectie afdwingen voor een BK is voor vele gymnasten een doel binnen het jaar”, aldus voorzitter Wim Milh.
The post Gymnasten van turnclubDe Zeester gaan naar BK appeared first on

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in tunnel in Gaza, onder wie Duitse festivalganger Shani Louk (22)

Volgens het Israëlische leger zijn de lichamen van drie vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om de Duitse vrouw Shani Louk (22). Zij werd 7 oktober ontvoerd op het Supernova-muziekfestival. België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische

Lees meer »

Levenloos lichaam van tweede alpinist (31) aangetroffen op Mount Everest

Het levenloze lichaam van een tweede Mongoolse alpinist (31) die nog vermist was op de Mount Everest is aangetroffen. Dat heeft het expeditiebedrijf 8k Expeditions zondag gemeld. Vrijdag was al het levenloze lichaam van een vermiste 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië aangetroffen. Hij was de eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest.

Lees meer »

Is Usyk over twee weken geen onbetwiste bokskampioen meer? Oekraïner lijkt één titel af te staan na kamp tegen Fury

Bijna 25 jaar. Zo lang had de bokswereld al geen onbetwiste kampioen – iemand die in alle boksbonden de titel bezit – meer gehad. Oleksandr Usyk (37) schreef gisteren geschiedenis door Tyson Fury (35) te verslaan in een episch duel. Maar lang zal hij niet van zijn status kunnen genieten. De Oekraïner lijkt over twee weken al afscheid te moeten

Lees meer »

Hoezo, 50 jaar Sinksen?

Wist u al dat de Kortrijkzaan straks een halve eeuw Sinksenfeesten viert? Wel, dat gegeven was mij eigenlijk volledig ontgaan. Er wordt ook weinig tamtam rond gemaakt. Alsof de organisatie vindt dat de Sinksenfeesten an sich al speciaal genoeg zijn.
The post Hoezo, 50 jaar Sinksen? appeared first on KW.be.

Lees meer »