Club Brugge plaatst zich voor halve finale Europese Conference League

Club Brugge heeft met 0-2 gewoon van het Griekse PAOK Saloniki en plaatst zich zo voor de halve finale van de UEFA Europa Conference League. Het is de eerste keer in meer dan 30 jaar dat een Belgische voetbalclub daarin slaagt. Lees meer bij onze collega’s van Sporza. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe album van Billie Eilish morgen uit, maar vanavond al bij Studio Brussel: “Typisch Billie en toch vernieuwend”

De Amerikaanse popster Billie Eilish heeft een nieuw album klaar dat om middernacht wereldwijd uitkomt: ‘Hit me hard and soft’. Studio Brussel laat het album in première vanavond al horen aan de Belgische fans. Eilish heeft haar 10 nieuwe nummers zelf ook al exclusief voorgesteld tijdens een luisterparty in New York. MNM-presentatrice Cato Peeters was erbij. "Billie werd uitzinnig onthaald,

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

Minstens vier doden bij zware storm in Texas

In en rond de Texaanse hoofdstad Houston heeft hevig onweer aan minstens vier mensen het leven gekost. Twee van hen kwamen onder omvallende bomen terecht, en een derde persoon overleed nadat een hijskraan omviel. Over de doodsoorzaak van het vierde slachtoffer is er voorlopig geen informatie. Dat meldt brandweercommandant Samuel Peña.

Lees meer »

LIVE GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in tunnel in Gaza, meldt woordvoerder Israëlisch leger

België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische situatie in de Palestijnse gebieden. Op vrijdag werd de drijvende pier, gebouwd door het Amerikaanse leger voor de kust van Gaza, in gebruik genomen. In de ochtend bereikten de eerste vrachtwagens met noodhulp de hulpbehoevende Palestijnse bevolking.Volg

Lees meer »

Vissersopstand van 1887 in reeks op Radio Noordzee

Vanaf pinkstermaandag besteedt Radio Noordzee aandacht aan de Vissersopstand. Auteur Doris Klausing neemt de luisteraar mee naar 1887 in een 17-delige radioreeks.
The post Vissersopstand van 1887 in reeks op Radio Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor man die toenmalige vriendin in haar borsten beet

“Over één zaak kan iedereen het eens zijn: hij kampt met een agressieprobleem en bijt telkens letterlijk van zich af.” Een 38-jarige man uit Waregem die verschillende vrouwen klappen gaf, komt er met een volledig voorwaardelijke celstraf van 16 maanden vanaf. Op voorwaarde dat hij enkele strikte regels volgt. Hij moet ook ruim 6.000 euro schadevergoeding betalen.
The post

Lees meer »

Vijf tieners die putdeksel in voorruit vrachtwagen gooiden opgepakt dankzij camerabeelden buurman: “Ze staken hele avond vuurwerk af”

De vijf tieners uit Andenne, die zijn opgepakt na de aanslag op de E42 waarbij de Roemeense trucker Gheorghe (50) om het leven kwam, maakten het al de hele avond bont aan de brug. Dat leren de camerabeelden van een buurman die de politie onderzocht. De buurman vertelt hoe de vijf jongeren voor de aanslag meerdere vuurwerkbommetjes afstaken in de

Lees meer »

Tante Els kiest voor carrièreswitch en zet breiwinkel stop

Door onder andere de dure aankoopprijzen van de wol zette Els Pauwelyn recent haar breiwinkel ‘Tante Els’ stop. Ze maakte een carrièreswitch en koos voor het onderwijs. “De overgang verliep gelukkig erg vlot. Mijn passie voor breien is er echter nog steeds. Binnenkort neem ik opnieuw voor het goede doel deel aan de wereldbreidag.”
The post Tante Els kiest

Lees meer »