Begijnen komen voor één dag tot leven in het Kortrijkse begijnhof tijdens Erfgoeddag

Zondag 21 april is het weer Erfgoeddag. In het Kortrijkse begijnhof komen die zondag op initiatief van enkele ‘grootjuffrouwen’ de begijnen voor één dag weer tot leven, tussen 10 en 17 uur, om je wegwijs te maken in hun 800 jaar boeiende geschiedenis.

In de kijkwoning gelegen aan de grote inkompoort, begijnhofkapel en op de bleekweide herleven de begijnen voor één dag in het Kortrijkse begijnhof. Vijf Kortrijkse grootjuffrouwen verlaten tegen 10 uur hun woning en begeven zich naar de begijnhofkapel voor gebed en lezing. Daarna wordt er uitgebreid gebreid, genaaid, gekookt, gebakken en de was ‘op den bleek gelegd’. Tussendoor is er tijd en ruimte voor een gesprek met de begijnen.

The post Begijnen komen voor één dag tot leven in het Kortrijkse begijnhof tijdens Erfgoeddag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leidt DNA-wet tot doorbraak in moordzaak Tania Van Kerkhoven? “Last resort om onderzoek nog één keer nieuw leven in te blazen”

Een klein half jaar sinds de invoering van de nieuwe DNA-wet lijkt die aan te slaan. Verschillende onderzoekers hebben er al gebruik van gemaakt in een poging een doorbraak te forceren in onopgeloste moordzaken. Het parket van Antwerpen bijvoorbeeld hoopt met nieuwe onderzoekstechnieken de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven op te lossen.

Lees meer »

Dode en twee vermisten na ontploffing in Bulgaarse vuurwerkfabriek

Op de site van een vuurwerkfabriek in een voorstad van de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft zich een zware ontploffing voorgedaan. Hierbij zijn zes opslagplaatsen voor vuurwerk beschadigd geraakt. Een 49-jarige man is om het leven gekomen en zijn 20-jarige dochter heeft ernstige brandwonden opgelopen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Kalin Stoyanov. Twee mensen worden nog vermist.

Lees meer »

“Ze hoeven mij niet te vertellen wat ik in mijn privé doe”: Max Verstappen bijt van zich af nadat Red Bull hem op de vingers tikte

Max Verstappen (26) werd op de vingers getikt door Red Bull, zijn werkgever. De drievoudige Formule 1-kampioen zat voor de GP van Hongarije tot diep in de nacht achter het stuur van z’n simulator, wat ergernis opwekte na zijn vijfde plek. Tot een gameverbod komt het weliswaar niet: “Ik hoef hen ook niet te vertellen wat ze moeten doen in

Lees meer »