Beeld Mohammed Salem van ‘onmogelijk te bevatten leed’ in de Gazastrook wint bij verkiezing World Press Photo

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Belg leent minder voor auto en renovatie: aantal consumentenkredieten op afbetaling op laagste niveau in 10 jaar

De Belg leent minder vaak op afbetaling voor de aankoop van een nieuwe wagen of voor de renovatie van zijn woning. Dat blijkt uit het aantal verstrekte consumentenkredieten op afbetaling, dat in het eerste kwartaal van dit jaar op het laagste niveau in tien jaar staat. Vooral het aantal leningen om een woning energiezuiniger te maken, is fors gedaald. Hoe

Lees meer »

SK Roeselare promoveert naar tweede afdeling; KSV Rumbeke wacht nog op nieuws

Het licht staat nu eindelijk definitief op groen. SK Roeselare promoveert naar tweede afdeling en kan daar verder de ambities proberen waar te maken. Het zijn trouwens prachtige dagen voor het Roeselaarse voetbal nadat ook Club Roeselare (naar eerst provinciale) en KSV De Ruiter (naar tweede provinciale) de promotie wisten af te dwingen. Bij eersteprovincialer KSV Rumbeke, dat derde eindigde

Lees meer »

Djokovic schuift één man naar voren: “Als je over Roland Garros praat en Nadal doet mee, dan is hij altijd de favoriet voor mij”

Zondag 26 mei begint de tweede Grand Slam van het jaar met Roland Garros. Op dit moment zijn de groten zich al aan het opwarmen in Parijs, terwijl anderen via de kwalificaties nog op de hoofdtabel proberen te geraken. Zo ook twee Belgen: Zizou Bergs en Joris De Loore. Zij komen elkaar tegen in de volgende ronde. Volg de belangrijkste

Lees meer »

IS eist aanslag op Europese toeristen in Afghanistan op

Islamitische Staat (IS) heeft op Telegram de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dood van drie Spanjaarden en drie Afghanen in Bamiyan, een toeristische stad in Centraal-Afghanistan. Er vielen ook acht gewonden, onder wie mensen met de Noorse, Australische en Litouwse nationaliteit.

Lees meer »

HET RAPPORT. “Zijn laatste mandaat was redelijk schaamteloos”: aan deze Kamerleden moeten nieuwe verkozenen geen voorbeeld nemen

Welke Kamerleden deden weinig moeite om een steen te verleggen in het parlement? En waar hielden ze zich dan wél mee bezig? Van hand en spandiensten op het partijhoofdkwartier, tot een eigen partij uit de grond stampen. Anderen misten het vuur om in hun laatste jaren nog veel veranderen of zaten van in het begin niet op hun plek. Een

Lees meer »

Comma viert verjaardag met prestigieus label

Comma brand strategists viert zijn twintigste verjaardag. Als kers op de taart mocht het marketingbedrijf nu ook het B Corp-label ontvangen, het internationale label voor duurzaam en sociaal ondernemen. “Het gaat over veel meer dan zonnepanelen leggen en papier recycleren”, aldus zaakvoerders Greetje Demuelenaere en Wouter Casteleyn.
The post Comma viert verjaardag met prestigieus label appeared first on KW.be.

Lees meer »

Miljoenen mensen wonen begrafenis van Iraanse president Raisi bij

In de Iraanse hoofdstad Teheran zijn miljoenen mensen toegestroomd voor de rouwdienst voor de verongelukte Iraanse president Ebrahim Raisi. Dat zegt de Iraanse staatstelevisie. De religieuze leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, leidde bij het begin van de ceremonie woensdag een gebed bij de doodskisten van de slachtoffers van het ongeval.

Lees meer »

Inge stapte op haar 43ste in onderwijs en verdient tot 600 euro minder dan sommige jongere zijinstromers: “Deze toestand klopt niet”

Inge Aerts (55) uit Zoersel behaalde op haar 43ste een bachelor als leerkracht geschiedenis-Nederlands na een succesvolle sportcarrière in het buitenland en werkervaringen in de privésector. Toen ze als zijinstromer voor het onderwijs koos, kon ze haar anciënniteit niet meenemen. Tegenwoordig is dat wel mogelijk, tot vijftien jaar, waardoor ze minder verdient dan sommige jongere zijinstromers. “Er gaat veel te

Lees meer »

Aanklager van Internationaal Strafhof wil aanhoudingsbevel voor Israëlisch premier Netanyahu en Hamas-top: “Voldoende bewijs voor oorlogsmisdaden”

Karim Khan, de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC), heeft een verzoek ingediend om een aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen premier Benjamin Netanyahu, en Yoav Gallant, de minister van Defensie van Israël. Volgens Khan zou er voldoende bewijsmateriaal zijn dat zij oorlogsmisdaden gepleegd hebben tegen de Palestijnen. Hij wil ook 3 Hamas-leiders aanhouden.

Lees meer »

Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is”

De harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp is nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter. Voorlopig is Bert Declerck, de secretaris en ondervoorzitter, nu ook aanspreekpunt en contactpunt.
The post Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is” appeared first on KW.be.

Lees meer »