Bankdirecteur die klanten voor drie miljoen euro zou opgelicht hebben, kan geen straf meer krijgen: voorzitter hof van beroep excuseert zich

Een 50-jarige ex-bankdirecteur uit Zerkegem riskeert geen straf meer, ook al zou hij zijn klanten voor drie miljoen euro hebben opgelicht. Het strafdossier is inmiddels verjaard. “Ik excuseer mij namens justitie”, richtte de voorzitter zich tot de burgerlijke partijen.

 

Meer krantenkoppen in België

Spaanse politie vindt schilderij van Bacon dat in 2015 werd gestolen

De Spaanse politie heeft een schilderij van de Britse schilder Francis Bacon teruggevonden in Madrid. Het schilderij maakt deel uit van een reeks portretten die Bacon maakte van de Spaanse bankier José Capelo. Het schilderij werd in de zomer van 2015, samen met de vier andere schilderijen, gestolen uit het appartement van hun eigenaar. De totale waarde van die vijf

Lees meer »

Belhop en De Komeere organiseren vaderdagontbijt: “Op een unieke locatie, met uitzicht op de (hop)Velden”

Hopboerderij Belhop en De Komeere bieden op Vaderdag, zondag 9 juni, een ontbijt. De Komeere voorziet de streekeigen producten en zelfgemaakte lekkernijen en Belhop leidt de aanwezigen rond op de hopboerderij en een wandeling door de velden.
The post Belhop en De Komeere organiseren vaderdagontbijt: “Op een unieke locatie, met uitzicht op de (hop)Velden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luchthaven Kortrijk-Wevelgem mikt op toekomst als dronehub

Internationale Luchthaven Kortrijk-Wevelgem (ILKW) zet verder in op een duurzame toekomst door volop de dronekaart te trekken. Eerste stap is de installatie van een gloednieuw dronedetectiesysteem om de veiligheid van het vliegverkeer op en rond de luchthaven te waarborgen.
The post Luchthaven Kortrijk-Wevelgem mikt op toekomst als dronehub appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op de Mercator met marien fotograaf Mike Louagie: “Er overkomen mij fantastische dingen”

Zijn liefde voor de zee, schepen en de natuur is grenzeloos, net als zijn liefde voor de pure, ongerepte schoonheid van de poolgebieden. Hij fotografeerde ooit voor De Zeewacht bekende Oostendenaars met – geloof me vrij – hun favoriete vis, en hij dankt zijn passie voor de fotografie en het schrijven aan al even gepassioneerde leerkrachten uit zijn wonderjaren. Voor

Lees meer »

Werkstraffen voor Nieuwpoorts duo dat onder valse namen online aankopen doet

Twee mannen uit Nieuwpoort moeten elk een werkstraf van 75 uren vervullen omdat ze internetaankopen deden en speciaal daarvoor een vals mailadres met valse naam creëerden. Ze lieten de spullen leveren in een afhaalpunt maar betaalden ze nooit. Het duo werd aan de galg gepraat door een ‘vriend’.
The post Werkstraffen voor Nieuwpoorts duo dat onder valse namen online

Lees meer »

50 maanden cel voor zeventiger die personeel van 2 zorgcentra bedreigd

De rechtbank van Tongeren heeft een man van 70 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 50 maanden, waarvan een deel met uitstel. Na zijn internering in het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZC) van Rekem bleef hij het personeel lastigvallen en bedreigen. Ook in het dienstencentrum De Bolster in Maasmechelen begon hij een terreurcampagne nadat hij te horen kreeg dat hij er niet

Lees meer »

“Denk je dat ik dít in België kan doen?”: beelden van hallucinante ruzie tussen Marc Brys en Samuel Eto’o

Is dit nog houdbaar? De hetze rond de aanstelling van Marc Brys (62) als bondscoach van Kameroen lijkt zijn kookpunt te hebben bereikt. Een verhoopte verzoening met de bemoeizuchtige bondsvoorzitter Samuel Eto’o (43) in de bondsgebouwen draaide uit op een verhitte discussie. Eto’o trok fel van leer. “U beslist niet, ík ben de president. En zo praat u niet tegen

Lees meer »