Axel Daeseleire in tranen na bezoek aan materniteit in ‘Axel gaat binnen’: “De onmacht van die ouders was het meest kwetsbare dat ik ooit zag”

Axel Daeseleire (55) die snikkend in tranen uitbarstte op televisie, zo kenden we de stoere presentator totaal niet. Maar de onmacht van de ouders wiens pasgeboren zoontje vecht voor zijn leven, sneed diep gisteravond in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Axel gaat binnen’. Een bijzondere ervaring, die Daeseleire ook deed nadenken over z’n eigen leven. “Mijn omgeving zegt dat ik een goede vader zou zijn.” 

Meer krantenkoppen in België

Ezel Berry is klaar voor de tocht van 500 km naar Parijs

Het einde van de Sint-Martinusroute ligt in Tours, maar zaterdag vat ezel Berry de etappe Oekene-Parijs aan, goed voor 500 km en voor het goede doel. “We hopen Parijs binnen te geraken, want blijkbaar verbiedt een of ander reglement de toegang voor ezels”, lacht Piet Ternest.
The post Ezel Berry is klaar voor de tocht van 500 km naar

Lees meer »

Average Rob en Omdat Het Kan brengen voor de sportzomer het meertalige supporterslied ‘On met la patate’ uit: “We hebben hier blijkbaar als enige aan gedacht”

Average Rob en dj Omdat Het Kan hebben in aanloop naar de sportzomer een officieel aanmoedigingslied voor alle Belgische topsporters uitgebracht. Het meertalige nummer ‘On met la patate’ is bedoeld om de Belgische supporters tijdens zowel het EK voetbal als de Olympische spelen te enthousiasmeren. "We dachten dat we laat waren, maar niemand anders heeft zo’n nummer uitgebracht", vertelt Average

Lees meer »

Politie Brugge zet zondag extra manschappen in voor risicovolle Brugse derby

Op zondag 26 mei 2024 om 18.30 uur neemt Club Brugge het op tegen Cercle Brugge in het kader van de Champions’ Play Offs. De inzet van deze wedstrijd is voor beide partijen enorm hoog. De Brugse stadsderby wordt al enkele jaren als een risicowedstrijd bestempeld, maar nu is het sportief belang van deze wedstrijd nog groter dan voorheen. Politie

Lees meer »

Bruce Springsteen is ziek, en dat kost Belgische superfans veel geld: “Vliegtuigtickets niet terugbetaald”

Bruce Springsteen heeft vier concerten van zijn Europese tournee uitgesteld door stemproblemen. Voor vele diehard fans is dat een dikke streep door de rekening, want met een ticket in de Golden Circle, vluchten en overnachting zijn ze honderden euro’s kwijt. “Ach, elke hobby kost geld. Als je het omrekent per minuut biedt een concert van Springsteen het goedkoopste plezier”, zegt

Lees meer »

Hoe pro-Palestijns protest aan UGent ontaardt in chaos

Terwijl rector Rik Van de Walle in Zuid-Korea zat, stuurde de universiteit de politie af op pro-Palestijnse actievoerders die het rectoraat bezetten. Dat gooide olie op het vuur. Het stadsbestuur stuurt nu een bemiddelaar het veld in. Krijgt Van de Walle de geest weer in de fles?

Lees meer »

’t Venster presenteert foodtruck en Katrien Verfaillie: “Tuin meer openstellen voor de buurt”

In Unie-K ‘t Venster, een woonondersteuning voor volwassenen met een niet aangeboren beperking in de Willem Elsschotstraat, willen ze de tuin meer openstellen voor de buren. “We hebben een tweedehandscaravan gekocht en als foodtruck ingericht”, zegt Vanessa Dermaut. “Op vrijdag 31 mei, de Dag van de Buren, klinken we daarop met bewoners, medewerkers, buren en het Dorpscomité. En ‘s avonds

Lees meer »

KIJK. North West en oorspronkelijke steracteurs vieren 30ste verjaardag van ‘The Lion King’-film met speciaal optreden

Het is exact dertig jaar geleden dat de Disney-klassieker ‘The Lion King’ in de cinemazalen verscheen. Dat werd het afgelopen weekend uitbundig gevierd in Hollywood met een concert. Verschillende sterren en stemacteurs van de film – zoals onder andere Jeremy Irons en Nathan Lane – zongen bekende hits zoals ‘Circle of Life’ en ‘Hakuna Matata’. De meest opvallende passage van

Lees meer »

Wat staat nieuwe astronaut Raphaël Liégeois te wachten in de ruimte? “De hunkering naar het thuisfront is het grootste obstakel”

In 2026 trekt Raphaël Liégeois (36) zijn ruimtepak aan en zet hij koers naar het internationaal ruimtestation, waar hij zes maanden lang zal leven en werken. Ver weg van de bewoonde wereld, zijn gezin, familie en vrienden. Wat is de psychologische impact van zo’n avontuur? “Het gemis van je naasten is soms groot, vooral naar het einde van de missie

Lees meer »