Audit Vlaanderen start vooronderzoek naar financiële onregelmatigheden in Sint-Truiden: “Bang afwachten of er nog meer naar boven komt”

Audit Vlaanderen opent een vooronderzoek naar de manier waarop de stad Sint-Truiden is tussengekomen bij de verbouwing van de kapelanij van Velm in 2016. Het gebouw is in handen van de kerkfabriek en wordt gebruikt door de scouts. De kerkfabriek begon aan een grondige renovatie maar een aantal facturen werden door de stad betaald. 

Meer krantenkoppen in België

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

Lees meer »

Wat een kanontijd! Filippo Ganna blaast tegenstand weg in tweede tijdrit, leider Pogacar wordt tweede en deelt tikje uit aan concurrentie

De veertiende etappe in de Giro was een grotendeels vlakke tijdrit van 31,2 kilometer. Al snel zette Filippo Ganna een eerste kanontijd neer. Geen enkele renner kwam ook maar in de buurt van de tijd. Maar dat was buiten leider Tadej Pogacar gerekend. De Sloveen zorgde voor een heuse nagelbijter. Echter trok de Italiaan aan het langste eind. Pogacar verstevigde

Lees meer »

Gerdy Dupont is Kei van een Sporter

Het stadsbestuur van Poperinge huldigde de kampioenen van het voorbije sportseizoen en reikte ook enkele sportonderscheidingen uit. Er waren acht titels voor Sportverdiensten, vier Sportonderscheidingen en ongeveer 150 kampioenen werden gehuldigd.
The post Gerdy Dupont is Kei van een Sporter appeared first on KW.be.

Lees meer »

To Lam aangesteld als nieuwe president Vietnam

De Vietnamese Communistische partij heeft minister van Openbare Veiligheid To Lam aangesteld als nieuwe president. Dat hebben de staatsmedia zaterdag gemeld. Zijn voorganger Vo Van Thuong moest in maart ontslag nemen na een groot anticorruptieonderzoek. Hij was een jaar eerder president geworden.

Lees meer »

Inbrekers stelen peperdure handtassen en juwelen uit villa van chirurg: “Ze moeten op sociale media gezien hebben dat we weg waren”

Dieven hebben zaterdagnacht ingebroken in de rijwoning van de plastische chirurg Philippe Brewaeys in Antwerpen. Ze manipuleerden het alarmsysteem en geraakten via het dak binnen. De buit: juwelen en designer handtassen. Wellicht zagen de daders op sociale media dat het koppel op reis was. “Ik stop ermee. Ook mensen met slechte bedoelingen kijken mee”, zegt de doktersvrouw.

Lees meer »

Werken Centrum in laatste rechte lijn: weergoden houden opening van Brugpark nog wat tegen

De heropening van de Centrumbrug in Izegem zal nog even op zich laten wachten. De asfalteringswerken konden voorlopig niet doorgaan wegens de regen. “Maar de aannemer staat klaar. Zodra het baanvak is geasfalteerd, kunnen de afsluitende werken zoals het plaatsen van de bloembakken beginnen.”
The post Werken Centrum in laatste rechte lijn: weergoden houden opening van Brugpark nog wat

Lees meer »

Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een leuke verrassing

Op 17 mei 1990, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie, schrapte de WHO (de wereldgezondheidsorganisatie) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de LGBTI+ gemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).
The post Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een

Lees meer »

Opmerkelijke beelden: beste golfer ter wereld in de boeien geslagen nadat hij in paniek agent “mishandelt”

Opmerkelijke beelden van de beste golfer ter wereld. Scottie Scheffler (27) werd in de boeien geslagen omdat hij na een dodelijk ongeval in paniek de file wilde omzeilen uit vrees niet tijdig op het belangrijke PGA Championship-toernooi te arriveren. De nummer één stopte daarbij niet voor een politieagent en sleurde hem zelfs een tiental meter mee. De arrestatie werd gefilmd.

Lees meer »