Audit Vlaanderen start vooronderzoek naar financiële onregelmatigheden in Sint-Truiden: “Bang afwachten of er nog meer naar boven komt”

Audit Vlaanderen opent een vooronderzoek naar de manier waarop de stad Sint-Truiden is tussengekomen bij de verbouwing van de kapelanij van Velm in 2016. Het gebouw is in handen van de kerkfabriek en wordt gebruikt door de scouts. De kerkfabriek begon aan een grondige renovatie maar een aantal facturen werden door de stad betaald. 

Meer krantenkoppen in België

Omstreden spionagewet in Amerika verlengd: inlichtingendiensten mogen je data en sociale media blijven inkijken

Spionage via het internet of apps? Velen kijken meteen in de richting van China en TikTok, maar ook de Verenigde Staten willen alles over je online activiteiten te weten komen. Dat wordt mogelijk gemaakt door de FISA-wetgeving. Die ‘Foreign Intelligence Surveillance Act’ is nu met 2 jaar verlengd. "Alles gebeurt achter gesloten deuren en je hebt heel weinig maatregelen om

Lees meer »

Jolien heeft de beste buren van Waregem

“Mijn ouders verdienen een bloemetje”, mailt Jolien Malfait (30) naar KW. “Ze zijn niet alleen mijn ouders maar worden binnenkort ook mijn buren. Wie bouwt, weet dat dit de nodige stress en frustraties met zich meebrengt. Maar mijn ouders zijn hierin een grote steun.”
The post Jolien heeft de beste buren van Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Little Ball Village van Roger Fuchs stevig gegroeid: “We laten de kleuters zo al proeven van sport”

De toekomst van Little Ball Village oogt mooi, tien jaar na de start. Roger Fuchs (44) is stukje bij beetje de markt van de kleutersport naar zich toe aan het trekken. De kleuterbelevingskampen in de zomervakantie zijn met 16.500 inschrijvingen in Vlaanderen zo goed als volzet en voor West- en Oost-Vlaanderen is er zelfs een lange wachtlijst. “Ik knijp me

Lees meer »

KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt zes uur lang in het donker om aan Russische bezetting te ontsnappen: “Ik wilde niet, maar ik moest vluchten”

De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder

Lees meer »

Hasselaren kunnen 100 uur gratis parkeren in binnenstad

In de binnenstad van Hasselt kunnen inwoners vanaf vandaag gratis 100 uur parkeren op 3 parkings. Het gaat over 1.000 parkeerplaatsen op de parking Astrid, Dusart en die van het Cultureel Centrum. Met deze maatregel wil het stadsbestuur automobilisten sneller naar de juiste parking leiden.

Lees meer »

Proces gestart tegen man die beelden kindermisbruik bezorgde aan Sven Pichal: parket vraagt 7 jaar cel voor verspreiding beelden en verkrachting minderjarigen

Eén van de drie verdachten in de zaak waarin ook voormalig radiomaker Sven Pichal is betrokken, is vanochtend voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschenen. De dertiger wordt verdacht van het bezit en verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik én de verkrachting van minderjarigen. Het parket vorderde een effectieve gevangenisstraf van 7 jaar.

Lees meer »