Audit Vlaanderen start vooronderzoek naar financiële onregelmatigheden in Sint-Truiden: “Bang afwachten of er nog meer naar boven komt”

Audit Vlaanderen opent een vooronderzoek naar de manier waarop de stad Sint-Truiden is tussengekomen bij de verbouwing van de kapelanij van Velm in 2016. Het gebouw is in handen van de kerkfabriek en wordt gebruikt door de scouts. De kerkfabriek begon aan een grondige renovatie maar een aantal facturen werden door de stad betaald. 

Meer krantenkoppen in België

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht van Europese waakhond

Het Alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt en 18-koppige band Free The Folk! maakt indruk op Luisterplein

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt en Free The Folk! staat met 18 muzikanten op een podium en doet dat prima. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein.

Lees meer »

Duizend uur aan bewakingsvideo’s, discreet DNA-onderzoek, en speurhonden die met het vliegtuig overgebracht werden: zo verliep het onderzoek om moord op Marc (71) en Laura (66) op te helderen

Uit beelden die de Guardia Civil heeft vrijgegeven, blijkt dat de Spaanse politiedienst de grote middelen inzet om de misdaden tegen het Vlaamse koppel Marc Olbrechts (71) en Laura Trappeniers (66) op het eiland op te helderen. Voor het eerst toonden de Spaanse speurders hoe ze een val opspanden, die op 20 juni dichtklapte.

Lees meer »

Charlotte Fouquet is nieuwe coördinator Toerisme Damme: “Inzetten op samenwerkingen”

Na bijna negen jaar Francis Gevaert heeft de toeristische dienst van Damme een nieuwe coördinator. De Oost-Vlaamse Charlotte Fouquet mag voortaan het toeristische beleid uitwerken. “Ik kijk ernaar uit om ook met de mensen uit de horeca en middenstand samen te werken”, klinkt het.
The post Charlotte Fouquet is nieuwe coördinator Toerisme Damme: “Inzetten op samenwerkingen” appeared first on

Lees meer »

Ook magistraten en politiemedewerkers benaderd door ‘Eveline’, parket wil de man vervolgen voor afpersing, belaging en voyeurisme 

De oplichter die zich voordeed als ‘Eveline’, en zo naaktfoto’s van BV’s kon krijgen, heeft ook politiemensen en magistraten benaderd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De man deed op sociale media alsof hij een jonge vrouw was, en zocht contact met allerlei mannen om hen naaktfoto’s te laten sturen. Nadat de man eind vorig jaar voor de 2e keer vrij

Lees meer »

Trump zegt dat Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan is” en dat “niemand gelooft dat Biden echt Covid had”: “Moeten campagnegeld terugbetalen wegens fraude”

Donald Trump heeft uitgebreid gereageerd op de terugtrekking van Joe Biden als presidentskandidaat. Hij zegt onder meer dat huidig vicepresident Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan” is, en dat niemand gelooft dat Biden echt Covid-19 had. “Moet de Republikeinse Partij niet terugbetaald worden wegens fraude?”

Lees meer »

Man springt van brandend flatgebouw in Oostende, recht op dak van buren: “Je hoorde de kinderen op straat schreeuwen”

Bij een hevige brand in een appartementsgebouw in Oostende heeft een man maandagnamiddag van het dak moeten springen om aan de vlammen te ontsnappen. De bewoner van de flat waarin de brand ontstond, is zwaargewond. Of hij de man is die van het dak sprong, is nog onduidelijk. Nog drie andere mensen moesten met een rookvergiftiging naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom, dat laat het Departement Omgeving weten. Het festival gebruikt deze zomer als enig grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »