Archeologen zoeken galg in Herne, maar restanten zijn vergaan: “Mogelijk door zware tractoren en andere landbouwactiviteit”

In Sint-Pieters-Kapelle (Herne) zijn archeologen op zoek gegaan naar de resten van een galg, maar de zoektocht heeft niets opgeleverd. De galg stond er wel degelijk, dat kunnen de archeologen zien op een oude kaart. Maar de resten zijn verdwenen, mogelijk omdat er in Herne erg veel landbouwactiviteit is. 

Meer krantenkoppen in België

De Croo wil Oekraïne “meer, sneller en beter” steunen: “We gaan er alles aan doen om dit jaar al F-16’s te sturen”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag op bezoek in ons land. Hij ondertekende vanmorgen met premier Alexander De Croo (Open Vld) een bilateraal veiligheidsakkoord, dat onder meer minstens 977 miljoen euro aan Belgische militaire hulp aan Oekraïne dit jaar omvat. Het opvallendste nieuws: België engageert zich ertoe om tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren. De eerste gevechtsvliegtuigen

Lees meer »

“Soms neem ik jongens apart die wakker geschud moeten worden”: Amadou Onana wil op en naast het veld een leider zijn tijdens het EK

Amper elf caps, maar goed op weg om een onmisbare steunpilaar bij de Rode Duivels te worden. Amadou Onana (22) is klaar voor het EK. “In gelijk welke rol”, zegt hij, maar natuurlijk liefst in een hoofdrol. “Ik ben niet bang om verantwoordelijkheid te dragen. Soms neem ik jongens apart die steun nodig hebben, of die een keer wakker geschud

Lees meer »

Mirjam Kaijer moest tien jaar zoeken naar een diagnose voor haar klachten: “Vrouwen mogen niet langer verdwalen in een medisch oerwoud”

Tien jaar liep ze rond met uiteenlopende gezondheidsklachten, maar zonder diagnose. Ze ontdekte dat ze niet alleen was. Opvallend meer vrouwen dan mannen worden met klachten van het kastje naar de muur gestuurd. Journaliste Mirjam Kaijer schreef er niet alleen een boek over, ze werd activiste: “Er moet meer onderzoek komen naar de gezondheid van vrouwen.”

Lees meer »

Vier arrestaties voor zonnepanelendiefstal met waarde van bijna 1,2 miljoen

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Limburg heeft in een onderzoek naar mogelijke ladingdiefstallen met zonnepanelen de voorbije weken vier arrestaties verricht. De diefstallen vonden plaats in Nederland, onder meer in Schiphol en Oosterhout. De waarde van de totale buit zou minimaal 1.174.000 euro bedragen. Dat maakte het parket van Limburg bekend.

Lees meer »

In Roeselare kan je een jaar lang je eigen winkel winnen

Wie droomt van een eigen winkel, maakt binnenkort kans om die te winnen in Roeselare. Een volledig starterspakket inclusief een jaar lang huur, begeleiding, inrichtings- en mediabudget zorgt voor een succesvolle doorstart van een nieuw, origineel concept.
The post In Roeselare kan je een jaar lang je eigen winkel winnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zijn nieuwe gebit betaald, nu zélf in de miserie”: hoe Steve Tielens zich voor de kar van de Turkse tandenmaffia laat spannen

“Wil hij echt zijn naam op het spel zetten voor die paar euro die hij eraan verdient?” Fans van Steve Tielens (53), die zich opwerpt als ambassadeur van een Turkse tandkliniek, trekken aan de alarmbel. Weekblad ‘Dag Allemaal’ sprak met twee nieuwe slachtoffers, die via de zanger naar Turkije reisden en daar mismeesterd werden. Steve Tielens reageert ook op alle

Lees meer »

“U mag me allemaal afschieten. Het interesseert me niet”: woke-debat in ‘Het Conclaaf’ lokt felle reacties uit

In een nieuwe aflevering van ‘Het Conclaaf’ heeft een debat over woke de gemoederen hoog doen opladen. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken kon met moeite afstand nemen van een omstreden tweet van een partijgenoot waarin Petra De Sutter (Groen) als transgender persoon werd aangevallen. “U mag me allemaal afschieten. Het interesseert me niet.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin wil niet onderhandelen met Zelensky: “Hij heeft geen legitimiteit meer”

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een onderhandeld staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Poetin wil echter niet onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv te hebben gestopt. De Oekraïners zouden zelfs

Lees meer »