Alleen Vlaanderen in cassatie tegen klimaatarrest

20:53 Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) trekt naar het Hof van Cassatie tegen het arrest dat de federale, Vlaamse en Brusselse overheid tot extra klimaatinspanningen dwingt. Brussel en het fed… 

Meer krantenkoppen in België

Jeugdbrandweer Fluvia wast 209 voertuigen

Jeugdbrandweer Fluvia organiseerde op de parking van het Forestiersstadion een 8 uur durende carwash ten voordele van de Jeugdbrandweer.
The post Jeugdbrandweer Fluvia wast 209 voertuigen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Davina Simons hoopte samen met hartsvriendin Natalia af te zien in ‘Special Forces’, maar het lot besliste er anders over

Met twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven. Davina Simons, vandaag wordt ze 29, toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special Forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering én vanavond op een etentje en later op een excentriek feestje voor haar

Lees meer »

“Is het écht de taak van de VRT om via een Nederlandse warenhuisketen aardappelen, wortelen en uien te verkopen?”

“Is het écht de taak van de openbare omroep om een Nederlandse warenhuisketen geld te laten verdienen met de verkoop van verspakketten met het label van ‘Dagelijkse Kost’?” Dat vraagt tv-journalist Mark Coenegracht zich af in de nieuwste aflevering van de podcast ‘HLN Mediawatchers’. “Geen enkel probleem dat Jeroen Meus een extraatje verdient, maar een omroep die werkt en leeft

Lees meer »

“Ik ben al van 23 baby’s ‘tante’”: Dina Tersago bezoekt boeren van voorbije 20 jaar in speciale editie van ‘Boer zkt vrouw’

Exact 20 jaar geleden hielp Dina Tersago (45) de allereerste tien boeren aan een lief in ‘Boer zkt vrouw’. Tijd om eens langs te gaan bij tientallen ex-deelnemers. Vanaf dinsdag 28 mei – net voor de grote ontknoping van het zestiende seizoen – onthullen de boeren in een speciale jubileumreeks hoe het nu met hen gaat. Tegelijk stelt Dina zeven

Lees meer »

De geldmachine achter Songfestival: hoeveel betalen landen om deel te nemen? “België hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe Kruispoortbrug: tafelbrug zorgt voor minder visuele hinder op beschermde Vesten

Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe tafelbrug aan de Kruispoort, op 90 meter van de huidige tijdelijke brug. De startnota is goedgekeurd, tegen 2026 zou de eerste spadesteek in de grond kunnen. Tegelijkertijd worden de kruispunten hertekend, in de toekomst zullen enkel nog voetgangers en fietsers door de historische Kruispoort mogen.
The post Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe

Lees meer »

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij: beelden tonen arrestatie

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs ging in de fout bij begeleiding gepeste leraar

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) is in de fout gegaan bij de steun en begeleiding aan een leraar van een school in Evere die het slachtoffer was van pesterijen door zijn toenmalige directeur. Dat heeft de Brusselse arbeidsrechtbank beslist. Volgens de leraar had het GO! te laat opgetreden tegen de directeur en hem geen emotionele begeleiding geboden toen hij weer aan de

Lees meer »

IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem

Zondag vierde Jo Vally niet enkel moederdag, maar ook zijn cd-/vinylvoorstelling ‘45/65’ bij Arno Depoorter en Yannick Haerins in de orangerie van het Kasteel van Eernegem. Zo’n 150 mensen waren present.
The post IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »