Actiecomité dient 560 bezwaren in tegen nieuwbouwproject in Knokke-Heist: “Maken ons zorgen over impact voor aanpalende natuurgebieden”

Het actiecomité ‘SOS Heist aan Zee’ diende woensdag 560 bezwaren in tegen het nieuwbouwproject met 117 appartementen langs de Heistlaan. “We maken ons ernstige zorgen over de impact van dit project op de aanpalende natuurgebieden”, staat onder andere in de motivatie.

Projectontwikkelaar ION wil langs de Heistlaan in Knokke-Heist een nieuwbouwproject realiseren met 117 appartementen. 40 procent daarvan zou bestemd zijn voor betaalbaar wonen. En toch stuit het project op protest. Daarom lichtte de ontwikkelaar de plannen toe aan de buurt. “Wij zijn ervan overtuigd dat ons project ervoor kan zorgen dat tientallen gezinnen hun woondroom in Knokke-Heist kunnen waarmaken”, zegt Boris Parmentier.

Opnieuw massaal bezwaar

Maar het actiecomité ‘SOS Heist aan Zee’ blijft bezorgd en diende daarom massaal bezwaar in: 560 in totaal. Dat is de tweede keer, want bij de vorige aanvraag werden ook honderden bezwaarschriften ingediend. Daarop wijzigde de projectontwikkelaar de plannen, maar dat is voor het actiecomité nog steeds niet voldoende. “Het te bebouwen perceel is ook deels ingekleurd als overstromingsgevoelig gebied”, klinkt het onder andere als motivatie. Ook over het betaalbaar wonen stellen ze zich vragen. “Slechts twee appartementen zijn voorzien van drie slaapkamers. Dit komt niet tegemoet aan de noden van jonge of nieuw samengestelde gezinnen. De bevolking vraagt expliciet naar betaalbare grondgebonden eengezinswoningen.” (MM)

The post Actiecomité dient 560 bezwaren in tegen nieuwbouwproject in Knokke-Heist: “Maken ons zorgen over impact voor aanpalende natuurgebieden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Daar gaat Soet als nummer 9

Soet moest als negende ‘Baekelandt Universalis’ verlaten. “Ik schreef me in omdat ik het een leuk en vernieuwend concept in onze gemeente vond.
The post Daar gaat Soet als nummer 9 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Berlijners zweven boven de stad op Europa’s hoogste schommel

Adrenalinejunkies kunnen nu een duizelingwekkende 120 meter boven de straten van Berlijn schommelen. De schommel bevindt zich op het dak van een hotel van 35 verdiepingen en is de hoogste van Europa. Waaghalzen worden – nadat ze worden vastgemaakt met een veiligheidsharnas – de leegte ingeduwd boven Alexanderplatz, in het centrum van de stad. “Zo’n fantastisch uitzicht, het is echt

Lees meer »

“3 doden en 87 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker3 doden en 87 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon

Lees meer »

Vandalen vernielen Karmelietessenklooster in Leopoldsburg

In Leopoldsburg hebben vandalen heel wat vernielingen aangebracht in het leegstaande Karmelietessenklooster. Tientallen glas-in-lood-ramen werden ingegooid, deuren werden ingebeukt en er werd een balustrade omgegooid. Het klooster zou binnenkort worden verbouwd voor een woonproject. Een tijdje geleden werden er al hekken geplaatst om indringers buiten te houden, maar dat bleek onvoldoende.

Lees meer »