Actiecomité dient 560 bezwaren in tegen nieuwbouwproject in Knokke-Heist: “Maken ons zorgen over impact voor aanpalende natuurgebieden”

Het actiecomité ‘SOS Heist aan Zee’ diende woensdag 560 bezwaren in tegen het nieuwbouwproject met 117 appartementen langs de Heistlaan. “We maken ons ernstige zorgen over de impact van dit project op de aanpalende natuurgebieden”, staat onder andere in de motivatie.

Projectontwikkelaar ION wil langs de Heistlaan in Knokke-Heist een nieuwbouwproject realiseren met 117 appartementen. 40 procent daarvan zou bestemd zijn voor betaalbaar wonen. En toch stuit het project op protest. Daarom lichtte de ontwikkelaar de plannen toe aan de buurt. “Wij zijn ervan overtuigd dat ons project ervoor kan zorgen dat tientallen gezinnen hun woondroom in Knokke-Heist kunnen waarmaken”, zegt Boris Parmentier.

Opnieuw massaal bezwaar

Maar het actiecomité ‘SOS Heist aan Zee’ blijft bezorgd en diende daarom massaal bezwaar in: 560 in totaal. Dat is de tweede keer, want bij de vorige aanvraag werden ook honderden bezwaarschriften ingediend. Daarop wijzigde de projectontwikkelaar de plannen, maar dat is voor het actiecomité nog steeds niet voldoende. “Het te bebouwen perceel is ook deels ingekleurd als overstromingsgevoelig gebied”, klinkt het onder andere als motivatie. Ook over het betaalbaar wonen stellen ze zich vragen. “Slechts twee appartementen zijn voorzien van drie slaapkamers. Dit komt niet tegemoet aan de noden van jonge of nieuw samengestelde gezinnen. De bevolking vraagt expliciet naar betaalbare grondgebonden eengezinswoningen.” (MM)

The post Actiecomité dient 560 bezwaren in tegen nieuwbouwproject in Knokke-Heist: “Maken ons zorgen over impact voor aanpalende natuurgebieden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pastorie Ruiselede wordt privé-woning

Tijdens de jongste gemeenteraad van 16 mei besliste het gemeentebestuur van Ruiselede, om de pastorie in de Aalterstraat 2 toe te wijzen aan het echtpaar Van Staen-Hanssens uit Gent. Dat was nodig, omdat het ontvangen bod lager was dan de schattingsprijs. Uiteindelijk werd de pastorie uit 1907 verkocht voor € 501.000. Naar verluidt zal de pastorie een privé-woning worden.

Lees meer »

Opnieuw koersexplosies voor GameStop en AMC: aandelen verdubbelen in waarde

De aandelen van GameStop en AMC zijn dinsdag al voor de tweede dag op rij zowat in waarde verdubbeld. Aanleiding zijn enkele tweets van Keith Gill, die op sociale media actief is onder het pseudoniem ‘Roaring Kitty’ en enkele jaren geleden met zijn beleggerstips tijdens corona al eens een koopgolf veroorzaakte op het aandeel van de Amerikaanse ketens van gamewinkels

Lees meer »

De geldmachine achter het Songfestival: hoeveel betalen landen om deel te nemen? “België hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Wat is hun vermogen en reikwijdte? De clash in cijfers – Ronaldo kijkt toe vanop eerste rij

Alle ogen op de megakamp. Later vandaag, rond middernacht Belgische tijd, nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Tijdens de weging was er al behoorlijk wat animo tussen de twee titanen.

Lees meer »