Zweden verhoogt veiligheidsmaatregelen voor Songfestival vanwege protesten tegen deelname Israël

De Zweedse stad Malmö verscherpt de veiligheidsmaatregelen tijdens het Eurovisie Songfestival, dat plaatsvindt van 7 tot en met 11 mei. De gaststad doet die belofte naar aanleiding van mogelijke demonstraties tegen de deelname van Israël aan het muziekconcours. 

Meer krantenkoppen in België

Levenloos lichaam van tweede alpinist (31) aangetroffen op Mount Everest

Het levenloze lichaam van een tweede Mongoolse alpinist (31) die nog vermist was op de Mount Everest is aangetroffen. Dat heeft het expeditiebedrijf 8k Expeditions zondag gemeld. Vrijdag was al het levenloze lichaam van een vermiste 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië aangetroffen. Hij was de eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest.

Lees meer »

Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren

Jeugdhuis De Caravanne opende afgelopen zaterdag voor de laatste keer de deuren. Bij gebrek aan vrijwilligers gaat de pleisterplaats van heel wat Deerlijkse jongeren voorgoed dicht. Er werd in stijl afscheid genomen met ‘The last dance’.
The post Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Anderlecht plaatst geen groot scherm in Lotto Park voor slotmatch – Cercle met 1.500 fans voor derby tegen Club

Net als vorig jaar zal de titel pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit ook deze week in het spoor van de drie titelpretendenten. Het laatste nieuws, de opmerkelijkste beelden

Lees meer »

Nieuwe klacht tegen directeur M HKA na eerder bemiddelingstraject: “Het gaat vooral over verbale agressie”

Na eerdere klachten over toxisch leiderschap tegen de Gentse directeur van het S.M.A.K. ligt nu ook Bart De Baere, de directeur van het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA), onder vuur. Medewerkers dienden een jaar geleden al een anonieme klacht over hem in bij het Departement Cultuur. Recent volgde nog een nieuwe klacht bij het meldpunt van de Vlaamse

Lees meer »

Officiële eerste steen van nieuw gebouw Mona Visa in Roeselare ligt er

Mona Visa is de nummer een in België op het vlak van koud geplaatste polyester plafond- en wandbekleding. Het bedrijf uit Roeselare verhuist binnen een jaar naar een gloednieuw bedrijfspand. Burgemeester Kris Declercq legde de eerste steen.
The post Officiële eerste steen van nieuw gebouw Mona Visa in Roeselare ligt er appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nostalgie+ krijgt boete van 7.500 euro voor te veel non-stopmuziek: “Nauwelijks variatie”

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft SBS Media Belgium, een joint venture tussen mediabedrijven Mediahuis en Play Media, een boete van 7.500 euro opgelegd. Radiozender Nostalgie+ zendt te veel non-stopmuziek uit. De meerderheid van de programma’s bovendien bevat “nauwelijks presentatie of variatie” en is “grotendeels onderling inwisselbaar”, zegt de VRM woensdag. Nostalgie+ vervangt NRJ sinds 29 september op

Lees meer »

Expo in het kerkje van Oeren

Op initiatief van Lieve Vandemoortele uit Oostduinkerke loopt nog tot en met zondag 2 juni een expo in het kerkje van Oeren, deelgemeente van Alveringem.
The post Expo in het kerkje van Oeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vergeet die boost voor je creativiteit: verveling is vooral vervelend

Weinig dingen die de laatste jaren zo de hemel in geprezen worden als verveling. Nietsdoen zou goed zijn voor de mentale rust én de creativiteit bevorderen. Zoals Rani De Coninck het vorige week zei in De Morgen: “Daar begint alles, met verveling.” Else Boer was dan ook van plan om er alles uit te persen, uit haar dagen vol verveling.

Lees meer »

Nieuwe sportinfrastructuur op Campus Zuid met oog op nieuwe studierichting Sport: “100 jaar oude sporthal wordt volledig gerenoveerd”

De scholengroep Sint-Michiel biedt vanaf volgend schooljaar het studiedomein Sport aan. Leerlingen kunnen vanaf september terecht op Campus Zuid in de Zuidstraat in Roeselare om een studierichting te volgen binnen dit domein. In aanloop naar de opstart van de verschillende studierichtingen investeren de scholen in een betere infrastructuur. Zo wordt de honderd jaar oude sportzaal van Campus Zuid onder handen

Lees meer »

LIVEBLOG TITELSTRIJD. Maakt Club het af, of gaat titel toch nog richting Brussel? Volg de spannende slotspeeldag een hele dag op HLN!

D-Day in de bijzonder spannende titelontknoping. Met Club Brugge dat met de beste kaarten aan de slotspeeldag begint. Met een punt tegen Cercle is het áltijd kampioen. Of gaat de trofee toch nog richting Brussel, naar Union of Anderlecht? Een héle dag zit u bij HLN aan het juiste adres. Voor het laatste nieuws, de beste sfeerbeelden voor en na

Lees meer »

Levering Belgische F-16’s dit jaar aan Oekraïne twijfelachtig

Het is onzeker of België nog dit jaar F-16’s kan leveren aan Oekraïne. “Eerst primeert onze eigen veiligheid. Zodra België ze niet meer nodig heeft voor eigen veiligheid en operationaliteit, kunnen we leveren”, zei minister Dedonder vandaag. “Indien mogelijk, doen we dat wel nog dit jaar.”

Lees meer »

Lionel Richie opnieuw grootvader: dochter Sofia verwelkomt kindje en vernoemt haar naar personage uit ‘Bridgerton’

Lionel Richie (74) is opnieuw grootvader geworden. Hij had al twee kleinkinderen van zijn dochter Nicole Richie (42), maar daar is dus nu een derde aan toegevoegd. Op 20 mei verwelkomde zijn jongste dochter Sofia Richie (25) haar dochtertje. Dat nieuws deelt ze op Instagram, waar vooral de naam van het kindje de aandacht trekt. Eloise Samantha Grainge is namelijk

Lees meer »

Bake Off-halvefinalist Jens Detollenaere (35) combineert taart met wijn in ‘Château Gâteau’: “Boek is ode aan mijn oma”

Jens Detollenaere (35) schopte het vier jaar geleden tot in de halve finale van het populaire tv-programma ‘Bake Off Vlaanderen’. Nu heeft de Dentergemnaar nog meer zoets in petto met zijn eerste bakboek ‘Château Gâteau’. Daarin koppelt hij taarten aan de juiste wijnen.
The post Bake Off-halvefinalist Jens Detollenaere (35) combineert taart met wijn in ‘Château Gâteau’: “Boek is

Lees meer »

“Alternative für Deutschland wordt met onmiddellijke ingang uit Europese fractie gezet”

Volgens Duitse media zal de uiterst rechtse ID-fractie (Identiteit & Democratie) in het Europees Parlement de negenkoppige Duitse delegatie van Alternative für Deutschland (AfD) donderdag met onmiddellijke ingang aan de deur zetten. De vooral symbolische beslissing komt er twee dagen nadat het Franse Rassemblement National (RN) had laten weten na de verkiezingen van 9 juni geen fractie meer te willen

Lees meer »