Zo groot als 2 stadsbussen achtereen: fossiele resten in Verenigd Koninkrijk blijken van grootste zeereptiel ooit

In het Verenigd Koninkrijk hebben wetenschappers mogelijk het grootste zeereptiel dat ooit bestaan heeft geïdentificeerd. Dat hebben ze gedaan door fossiele resten te onderzoeken die tijdens de afgelopen jaren werden gevonden. Het zou gaan om een stuk kaakbeen van de Ichtyosaurus-soort, die ruim 200 miljoen jaar geleden in onze oceanen zwom. 

Meer krantenkoppen in België

Banken weigeren over de brug te komen na online fraude, zelfs niet als ombudsdienst zich ermee bemoeit: “Wees altijd achterdochtig”

Wie als slachtoffer van online fraude geen gehoor krijgt bij z’n bank, kan de hulp inroepen van Ombudsfin, de ombudsdienst voor financiële diensten. Maar zelfs als die vindt dat een slachtoffer compensatie verdient, betaalt de bank dat maar in één op de drie gevallen uit. Wat is de reden voor die terughoudendheid? En welke steken laten de banken zélf vallen

Lees meer »

Pittemse toneelvereniging Loridans neemt plannen voor benefiet kleine Rachèle weer op na uitstel door darmkanker voorzitter

Driemaal goed nieuws vanuit Pittem. Nadat de jonge Rachèle een tijd geleden na een lange en moeilijke zoektocht een stamceldonor kon vinden, is er vanuit toneelvereniging Loridans Kring nu ook een nieuwe datum voor het benefietevenement ten voordele van haar en haar gezin. De activiteit, die oorspronkelijk in februari zou plaatsvinden, moest uitgesteld worden nadat bij voorzitter Gaspard Vandewalle darmkanker

Lees meer »

EXCLUSIEF. Koning Filip vindt uitspraken van zijn broer Laurent ongepast en tikt hem op de vingers

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) op de vingers getikt over zijn exclusief interview met HLN. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf? En klopt het dat Laurent toestemming moet vragen

Lees meer »

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto’s

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto’s. De Japanse autofabrikant rekent daarmee op een sterk herstel van de vraag naar volledig elektrische voertuigen. De verkopen van elektrische auto’s kampen nu juist met tegenwind door een afnemende vraag, sterke concurrentie van goedkope modellen uit China en het afbouwen van subsidies voor de aanschaf van een

Lees meer »

Na megadiscotheken en typische nineties-sound pronkt België met tal van top-dj’s: waar staat ons land binnen de elektronische muziek?

Met Amber Broos en Amelie Lens staan er grote Belgische namen op de affiche van technofestival Extrema Outdoor, een van de openers van het festivalseizoen dit weekend. Ons land heeft sinds de jaren 90 een rijke traditie in verschillende genres binnen de elektronische muziek. Welke status heeft België 30 jaar na die piekperiode binnen die scene?

Lees meer »

RWDM beëindigt samenwerking met CEO Gauthier Ganaye

Hij degradeerde met KV Oostende, verliet dat zinkend schip voor RWDM en degradeerde opnieuw. Gauthier Ganaye betaalt de rekening voor de sportieve tegenslag in Molenbeek en moet RWDM verlaten. “Een wens van de club en Eagle Football.” Ook de samenwerking met Tom Chambers en Oliver O’Connell wordt stopgezet.

Lees meer »