Werkstraf op spoeddienst voor dronken chauffeurs lijkt er niet te komen

Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat verkeerscriminelen straks een werkstraf op een spoedgevallendienst krijgen opgelegd. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is geen voorstander.

 

Meer krantenkoppen in België

RECONSTRUCTIE. Hoe de gedumpte motor van Christophe (49) gruwelijke feiten aan het licht bracht: “Steve (42) betaalde zijn schulden niet”

Van de Toyota-motor die werd gedumpt in een moeras tot de verdachte brand die 60 kilometer verderop woedde bij een verlaten pand. Dit is het verhaal van twee Belgische vrienden aan de andere kant van de wereld, met twee verschillende versies van wat er gebeurde die vrijdagavond en één gruwelijk hoogtepunt. Reconstructie van een moord onder Belgen in Thailand.

Lees meer »

Drukste Sinksenfeesten ooit met 205.471 bezoekers: “Zelfs uit Leuven, Mechelen en Antwerpen zakten mensen naar Kortrijk af”

SINKSEN 24 overtrof alle verwachtingen en vestigde opnieuw een record. Ondanks de regen op vrijdagavond trokken zaterdag, zondag en maandag tienduizenden bezoekers naar het stadsfestival. Dit resulteerde in een indrukwekkend totaal van 205.471 bezoekers, bijna 30.000 meer dan vorig jaar.
The post Drukste Sinksenfeesten ooit met 205.471 bezoekers: “Zelfs uit Leuven, Mechelen en Antwerpen zakten mensen naar Kortrijk af”

Lees meer »

20 KM DOOR BRUSSEL. Grote drukte in metrostations van de hoofdstad

De Europese wijk bruist vandaag van de activiteit door de 44e editie van de 20 km door Brussel. Met een recordaantal van 45.000 deelnemers is het evenement groter dan ooit tevoren, en dat is te merken in de hoofdstad. De straten zijn gevuld met enthousiaste lopers, van jong tot oud, en zelfs wandelaars die de uitdaging aangaan.

Lees meer »

Erkenning Palestina zou een krachtig signaal zijn

“Ik wil de komende jaren zeker weten dat Ierland zich heeft uitgesproken, dat het is opgekomen voor vrede.” Dat zei de Ierse premier Simon Harris woensdag. Zijn land erkent vanaf nu de Palestijnse Staat. België vindt het daarvoor nog te vroeg.

Lees meer »

“Europese wetgeving is te laks”: Testaankoop vindt schadelijke stoffen op 10 van de 25 kinderartikelen gekocht op Shein

Op 10 van de 25 kinderkledingstukken die Testaankoop via de populaire Chinese webshop Shein kocht, trof de consumentenorganisatie schadelijke stoffen aan. Dat blijkt uit een laboproef naar de aanwezigheid van onder meer hormoonverstoorders, PFAS en zware metalen. Op 1 artikel, een paar kinderschoenen, werden de Europese normen overschreden. "De wetgeving is te laks, op kinderkledij zou je eigenlijk geen gevaarlijke

Lees meer »

Helena Ponette strandt op één honderdste van EK-limiet op 400 meter

Helena Ponette heeft zaterdag op de International Flanders Athletics Meeting (IFAM) in Brussel haar persoonlijk record op de 400 meter verbeterd. Ze klokte 51.51 en bleef zo amper één honderdste boven de EK-limiet.
The post Helena Ponette strandt op één honderdste van EK-limiet op 400 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Auto ramt kinderwagen in Wervik, en gaat er dan vandoor: “Wij trilden op onze benen, terwijl die bestuurder het amusant leek te vinden”

“Dit was zoiets waarvan je denkt dat je het enkel op televisie ziet.” Maar er zijn ook beelden van wat Kylian (24) en zijn vrouw Melanie (22) donderdag overkwam in Wervik. Toen ze met hun zoontje Lyzio de straat wilden oversteken op het zebrapad in Wervik, werd hun buggy geraakt door een auto die van geen stoppen wilde weten. “Achter

Lees meer »