Waar staan de Franstalige partijen voor? 

Met de regionale, federale en Europese verkiezingen in aantocht is er al veel geschreven over de Vlaamse partijen. Maar in Brussel en op het federale niveau krijgen die natuurlijk ook het gezelschap van hun Franstalige tegenhangers. Waar staan die partijen voor? En wat zijn hun belangrijkste standpunten? 

Meer krantenkoppen in België

Ontbijtgranenproducent Mulder uit Roeselare viert 20-jarig jubileum met schenking van 25.000 euro

In twee decennia tijd evolueerde Mulder Natural Foods tot een toonaangevende producent van ontbijtgranen. Het is een verhaal van groei, innovatie en continu streven naar verbetering, maar vooral ook van gedreven medewerkers en een succesvolle samenwerking met al zijn stakeholders.
The post Ontbijtgranenproducent Mulder uit Roeselare viert 20-jarig jubileum met schenking van 25.000 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden en honderden gewonden bij rellen in Nieuw-Caledonië

Bij rellen in Nouméa, de hoofdstad van Nieuw-Caledonië, zijn dinsdagnacht twee personen om het leven gekomen. Dat zegt de Hoge Commissaris van de Republiek, Louis Le France. Sinds maandag zijn er rellen aan de gang op de eilandengroep in de Stille Oceaan. Er zouden ook honderden gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

3×3 Lions op rand van uitschakeling na nederlagen in eerste twee duels

De kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs hangt voor de 3×3 Belgian Lions aan een zijden draadje. De Belgische basketters verloren vrijdag hun eerste twee wedstrijden op het olympisch kwalificatietoernooi in het Hongaarse Debrecen tegen Japan (19-21) en Mongolië (21-17) en hebben hun lot door die valse start niet meer in eigen handen.

Lees meer »

België op 3e plaats op Europese ranking LGBTI+-rechten: “Wetgeving in goede richting, maar samenleving niet altijd mee”  

Ons land staat dit jaar op de 3e plaats in de jaarlijkse Europese Rainbow Index. Daarvoor wordt geëvalueerd hoe inclusief het beleid van een land is op vlak van LGBTI+-rechten. Rémy Bonny, directeur van vzw Forbidden Colours, geeft meer uitleg bij deze ranglijst. "Dit jaar halen we 78 procent, maar dat betekent ook dat we nog 22 procent kunnen verbeteren."

Lees meer »

Geen puppy’s of dansjes meer: 2 op de 10 jongeren zien online zelfmoordfilmpjes voorbijkomen

Wat doen kinderen en jongeren godganse dagen op hun gsm? Gamen, chatten, foto’s maken en door TikTok-video’s scrollen. Dát wist u al. Maar ze krijgen ook “enge”, “vieze” en “schadelijke” beelden te zien, van zelfverwonding en zelfmoord. Eén op de tien zelfs meerdere keren per week. Dat toont nieuw grootschalig onderzoek bij meer dan 5.000 scholieren. Hoe ernstig is dat?

Lees meer »

David Vandyck uit Zedelgem: “’Kijk Naar Mij’ is de song waar ik het meest trots op ben en waarvoor ik samenwerkte met Douwe Bob”

Na o.a. ‘Licht Aan De Overkant’ en ‘Heeft Samenzijn Nog Zin’, twee nummers die vlotjes hun weg vonden naar de top 10, verschijnt aanstaande vrijdag de gloednieuwe single ‘Kijk Naar Mij’ van David Vandyck, een nummer dat hij schreef met zijn goede vrienden Douwe Bob en Stijn van Dalen. Met landgenoot en kameraad Mitch Mues schreef David de Franstalige passage

Lees meer »