Vooruit probeert Rutten te dwingen lokale financiering Kerk onmiddellijk af te schaffen

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) liet woensdagochtend weten dat ze af wil van de lokale financiering van geloofsgemeenschappen, maar die communicatie wordt haar niet in dank afgenomen. Vooruit diende prompt opnieuw een decreet in waarin de financiering wordt afgeschaft en dat in het verleden door Open VLD werd weggestemd.

 

Meer krantenkoppen in België

Ze woont in Singapore, maar toch wint Emilie ‘Junior Bake Off’ in Vlaanderen: “De zotste zomer van mijn leven”

“Mijn ouders wisten aanvankelijk niet dat ik me had ingeschreven.” En dat hun dochter ook ‘Junior Bake Off’ zou winnen, was al helemaal een verrassing voor de mama en papa van Emilie. Hun vijftienjarige bakster kaapte, na een spectaculaire feesttaart, de overwinning weg in het vierde seizoen. Van een programma dat ze tot voor kort niet eens kende, want de

Lees meer »

“Dit getuigt van een verschrikkelijk egocentrisme”: mama Ellen (42) dient klacht in, nadat Tom Van Grieken filmpje van vechtende tieners deelt

“Tegen dat slachtoffers klacht kunnen indienen, heeft Van Grieken zijn doel al bereikt met het filmpje.” De 42-jarige Ellen uit Olen stapte naar de politie, nadat de Vlaams Belang-voorzitter via Instagram een filmpje had verspreid. Daarop is te zien hoe haar dochter en een vriendinnetje in elkaar worden geslagen aan een bushalte in Herentals. “Ik heb intussen van Tom Van

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor man (66) die ongepaste beelden maakt van minderjarige pluskleindochter

De 66-jarige P.L. uit Roeselare is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden voorwaardelijk nadat hij foto’s maakte van zijn toen 14-jarige pluskleindochter. Een vreemd bericht naar het meisje bracht de feiten aan het licht.
The post Voorwaardelijke celstraf voor man (66) die ongepaste beelden maakt van minderjarige pluskleindochter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Metaaldieven maken misbruik van overstromingen in Voeren, maar probleem is niet nieuw: “Overstromingen hebben alles in stroomversnelling gebracht”

In Voeren maken metaaldieven misbruik van de overstromingen en stelen oud ijzer uit woningen en op straat. Intussen kon er een verdachte gearresteerd worden, maar metaaldieven zijn al veel langer een probleem in de gemeente. "De overstromingen hebben het probleem erger gemaakt", zegt Alain Stas, korpschef van politiezone Voeren.

Lees meer »

Kunstzinnige karakterkop van koe wint fotowedstrijd over het boerenleven in Oost-Brabant: “Cultuur en natuur vinden elkaar”

Een kunstige foto van een koeienkop: dat is de winnaar van de fotowedstrijd over het boerenleven in het oosten van Vlaams-Brabant. De wedstrijd, een initiatief van 18 cultuur- en gemeenschapscentra in de regio, wil landbouwers op een positieve manier in beeld brengen. Uit meer dan 120 foto’s koos een professionele jury de foto van Katrien Weckx als winnaar.

Lees meer »

Twee agenten aangevallen in aanloop naar Brugse derby

In de aanloop naar de stadsderby tussen Club Brugge en Cercle Brugge zijn zondag twee verkeersagenten aangevallen op de Platse in Brugge. Ze raakten daarbij gewond. Zo meldt de lokale politie van Brugge. Verder waren er nog geen noemenswaardige incidenten. Op de Platse verzamelden zo’n 5.000 Club-supporters.

Lees meer »

Politie Brugge zet zondag extra manschappen in voor risicovolle Brugse derby

Op zondag 26 mei 2024 om 18.30 uur neemt Club Brugge het op tegen Cercle Brugge in het kader van de Champions’ Play Offs. De inzet van deze wedstrijd is voor beide partijen enorm hoog. De Brugse stadsderby wordt al enkele jaren als een risicowedstrijd bestempeld, maar nu is het sportief belang van deze wedstrijd nog groter dan voorheen. Politie

Lees meer »

Meerdere doden en tientallen gewonden bij tornado’s in Texas

Bij tornado’s en hevige stormen, vooral ten noorden van de Texaanse stad Dallas, zijn volgens plaatselijke media zeker tien mensen omgekomen. De helft van de dodelijke slachtoffers kwam uit Texas, met name uit de plaats Valley View, de overige helft uit aangrenzende staten. Er zijn naar schatting tachtig mensen gewond geraakt in de getroffen regio’s.

Lees meer »

Dronken bestuurder (46) veroorzaakt enorme ravage, maar stapt ongedeerd uit BMW: “Ik ga dan maar eens, veel kan ik hier toch niet meer doen”

“We waren rustig tv aan het kijken toen we plots een klap hoorden. Buiten was het één grote ravage.” Maandagavond ramde een 46-jarige man uit Kachtem een woning en twee geparkeerde auto’s in Emelgem (Izegem) nadat hij met hoge snelheid de controle over zijn BMW verloor. “Sorry”, zei hij. “Daarna wilde hij gewoon te voet naar huis wandelen, maar daar

Lees meer »