Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken”

Pol Verschingel (63) en zijn echtgenote Marleen Sinnesael (59) zijn al 34 jaar lang trouwe standhouders op de wekelijkse markt, waar ze de beste kwaliteit zaden, bloemen en planten aanbieden, aangepast aan het seizoen. Als vierde generatie hebben ze een indrukwekkend assortiment.

Hun dag begint vroeg met de wekelijkse markten en loopt verder in de namiddag van maandag tot en met zaterdag, waar ze bij thuiskomst van de markt van 14.30 uur tot 19 uur te vinden zijn in de Sterrestraat 65. Ook op zaterdag zijn ze open vanaf 14.30 uur maar ze sluiten dan een uurtje vroeger om 18 uur, terwijl ze op zon- en feestdagen genieten van hun welverdiende rust.

“Het begon allemaal met mijn overgrootvader Edouard, die koetsier was en zaden verkocht”, herinnert Pol zich. “Die traditie werd voortgezet door mijn opa Oscar, die het vervolgens doorgaf aan mijn vader Léon. Ik kreeg de liefde voor het vak als het ware met de paplepel ingegoten, ik groeide daarin op, het was als vanzelfsprekend dat ik de zaak later zou voortzetten”, voegt hij met een glimlach toe.

Expertise

Pol is een rasechte Koekelarenaar en zijn vrouw Marleen is afkomstig uit het naburige Moere. Beiden beschikken ze over een enorme kennis en expertise in hun vakgebied. Ze staan bekend om hun kwaliteit, professionaliteit en service, wat voor hen van groot belang is.

Marleen benadrukt: “We doen die wekelijkse markten erg graag. We genieten van sociale contacten en de klantenbinding die daaruit voortvloeien. Het is jammer dat we tegenwoordig zien dat veel marktkramers uit verschillende branches afhaken.”

Een klant, Roger David (76) uit Ichtegem, deed net aankopen op de wekelijkse markt in Koekelare bij Pol. Hij vertelt: “Pol en Marleen zijn steeds erg vriendelijk en weten alles maar dan ook écht alles over zaden, planten en bloemen. Ik kocht net wat bloemen om in mijn bloembakken te planten evenals wat groenten voor in mijn moestuin.”

“Het was een tijdje geleden dat ik nog naar de markt kwam, ik zou graag elke week langskomen maar mijn gezondheid laat het niet altijd toe. Waarom ik hier mijn aankopen doe? Ze bieden uitstekende kwaliteit en de prijzen zijn hier heel redelijk”, besluit Roger. (SVE)

The post Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Zoon van prins Laurent blijkt even grote racefanaat als zijn vader: prins Aymeric racet op circuit in Frankrijk

Prins Aymeric (18) heeft een voorliefde voor snelle wagens. Dat blijkt uit zijn Instagram waar hij regelmatig foto’s plaatst van auto’s van topmerken zoals Bentley, Mercedes en Rimac. En nu deelt hij videobeelden vanop het circuit Paul Ricard in Frankrijk. De liefde voor wagens komt van zijn papa, prins Laurent. Die laatste scheurde in het verleden graag rond met snelle

Lees meer »

Brusselse YouTuber post opnieuw filmpje waarop te zien is hoe hij emmer met olie, water en bietensap over metropassagier gooit 

Op YouTube is er opnieuw een filmpje opgedoken van de Brusselse YouTuber ‘YaNike’ die toont hoe hij een mengsel van water, olie, bietensap en takken maakt en het daarna over een metropassagier gooit. De YouTuber werd in november al eens opgepakt en aangehouden voor eenzelfde filmpje. Vervoersmaatschappij MIVB heeft opnieuw een klacht ingediend.

Lees meer »

Grootste MDMA-lab in 23 jaar ontdekt net over grens in Duitsland: Belgische verdachte (54) nog op de vlucht

In de Duitse steden Hückelhoven en Nettetal hebben de autoriteiten een gigantisch MDMA-lab en een magazijn voor de opslag van drugs ontdekt. Er werd 200 kilogram MDMA (een stof die gebruikt wordt in xtc-pillen) in beslag genomen ter waarde van ruim 10 miljoen euro, 6.500 liter chemicaliën en voor 130.000 euro aan cash. De Duitse autoriteiten spreken van “het grootste

Lees meer »

Mountainbiker Jens Schuermans breekt bot in hand tijdens BK in Beringen: morgen opereren om Olympische Spelen nog te halen

Afgelopen vrijdag heeft mountainbiker Jens Schuermans uit Maasmechelen een bot in zijn hand gebroken na een val tijdens het BK in Beringen. Het ongeluk gebeurde net nadat hij de titel van Belgisch kampioen in shorttrack veroverde. Onderweg naar het podium raakte een zak met reservekleren gekneld in zijn wiel waardoor Schuermans ten val kwam. Hij wordt morgen geopereerd om zijn

Lees meer »

“Het probleem is het grootst in de kustduinen”: zo bestrijd je de rimpelroos, die niet zo onschuldig is als ze lijkt

De rimpelroos heeft vaak hele mooie roze en witte bloemen. Toch is de plant niet zo onschuldig als ze lijkt. “Ze ontneemt licht en ruimte van inheemse plantensoorten, waardoor die lokaal kunnen verdwijnen”, vertelt bioloog Wietse Chanet. De plant hoort hier dus helemaal niet thuis. Hoe is de rimpelroos tot hier geraakt? En wat kan je ertegen doen? Wietse Chanet

Lees meer »