Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken”

Pol Verschingel (63) en zijn echtgenote Marleen Sinnesael (59) zijn al 34 jaar lang trouwe standhouders op de wekelijkse markt, waar ze de beste kwaliteit zaden, bloemen en planten aanbieden, aangepast aan het seizoen. Als vierde generatie hebben ze een indrukwekkend assortiment.

Hun dag begint vroeg met de wekelijkse markten en loopt verder in de namiddag van maandag tot en met zaterdag, waar ze bij thuiskomst van de markt van 14.30 uur tot 19 uur te vinden zijn in de Sterrestraat 65. Ook op zaterdag zijn ze open vanaf 14.30 uur maar ze sluiten dan een uurtje vroeger om 18 uur, terwijl ze op zon- en feestdagen genieten van hun welverdiende rust.

“Het begon allemaal met mijn overgrootvader Edouard, die koetsier was en zaden verkocht”, herinnert Pol zich. “Die traditie werd voortgezet door mijn opa Oscar, die het vervolgens doorgaf aan mijn vader Léon. Ik kreeg de liefde voor het vak als het ware met de paplepel ingegoten, ik groeide daarin op, het was als vanzelfsprekend dat ik de zaak later zou voortzetten”, voegt hij met een glimlach toe.

Expertise

Pol is een rasechte Koekelarenaar en zijn vrouw Marleen is afkomstig uit het naburige Moere. Beiden beschikken ze over een enorme kennis en expertise in hun vakgebied. Ze staan bekend om hun kwaliteit, professionaliteit en service, wat voor hen van groot belang is.

Marleen benadrukt: “We doen die wekelijkse markten erg graag. We genieten van sociale contacten en de klantenbinding die daaruit voortvloeien. Het is jammer dat we tegenwoordig zien dat veel marktkramers uit verschillende branches afhaken.”

Een klant, Roger David (76) uit Ichtegem, deed net aankopen op de wekelijkse markt in Koekelare bij Pol. Hij vertelt: “Pol en Marleen zijn steeds erg vriendelijk en weten alles maar dan ook écht alles over zaden, planten en bloemen. Ik kocht net wat bloemen om in mijn bloembakken te planten evenals wat groenten voor in mijn moestuin.”

“Het was een tijdje geleden dat ik nog naar de markt kwam, ik zou graag elke week langskomen maar mijn gezondheid laat het niet altijd toe. Waarom ik hier mijn aankopen doe? Ze bieden uitstekende kwaliteit en de prijzen zijn hier heel redelijk”, besluit Roger. (SVE)

The post Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »

Van 700 naar 411 euro per overnachting tijdens Olympische Spelen: waarom hotels in Parijs hun woekerprijzen plots terugdraaien

Tien weken voor de start van de Olympische Spelen in Parijs zijn de prijzen van hotelkamers en gastenverblijven in vrije val. De gemiddelde prijs voor een overnachting in een hotel in de Lichtstad lag een paar weken geleden op net geen 700 euro en is nu gezakt naar 411 euro. Hebben gulzige hotelhouders hun hand overspeeld? En hoe geraak je

Lees meer »

Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg

De houten ezel, gemaakt door Jason Vandekerckhove ter ere van het 900-jarig bestaan van Kuurne, kreeg woensdagnamiddag een prominente plaats op de rotonde die de Brugsesteenweg met de Rijksweg verbindt.
The post Kuurne plaatst ezel op rotonde aan Brugsesteeenweg en Rijksweg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Senioren ’t Pandje trekken met oldtimers naar Westhoek

De bewoners van woonzorgcentrum ’t Pandje mochten er eens op uit trekken. Niet met een busje of koets, maar met een hele reeks oldtimers. De Old Car Drivers uit Emelgem namen hen mee op sleeptouw voor een rondrit door de Westhoek.
The post Senioren ’t Pandje trekken met oldtimers naar Westhoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Tientallen Vlamingen moeten plots ander vakantiehuis zoeken: “Belvilla annuleerde onze boeking drie keer. Dat is toch niet normaal?”

“We hadden voor tien man een zomerhuisje geboekt in het zuiden van Frankrijk, goed voor 7.773 euro. Tot de woning plots niet meer beschikbaar was.” Wesley Schauvaerts (37) is een van de tientallen Vlamingen die slachtoffer is geworden van een fout bij Belvilla. Onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou sprak met Wesley en ging verhaal halen bij het bedrijf, waar de Indiase

Lees meer »

Elektrische wagen “tot drie keer gevaarlijker” voor voetgangers

Volgens een Britse studie lopen voetgangers een hoger risico op ongevallen bij elektrische auto’s dan bij auto’s met verbrandingsmotoren. Volgens data uit het VK hebben voetgangers twee keer zoveel kans om aangereden te worden door elektrische of hybride voertuigen dan door benzine- of dieselvoertuigen. In stedelijke omgevingen is die kans zelfs drie keer zo groot.

Lees meer »