VDL Nedcar ontslaat zo’n 400 van de laatste 450 medewerkers

VDL Nedcar ontslaat bijna 400 van de laatste 450 medewerkers. Voor hen is er geen passende functie beschikbaar of zij hebben aangegeven geen dienstverband meer te willen binnen de VDL Groep.

 

Meer krantenkoppen in België

Na incident met Joost Klein, de geldmachine achter het Songfestival: “Ons land hield er financiële kater aan over”

De diskwalificatie van Joost Klein (26) op het Eurovisiesongfestival zadelt Nederland niet alleen op met een nationaal trauma, maar ook met een flinke financiële kater. Toch zeker de Nederlandse publieke omroep. Hoeveel hebben zij betaald voor de deelname aan de liedjeswedstrijd om dan uiteindelijk niet te mogen opdraven in de finale? En wat kost het aan het winnende land om

Lees meer »

Den Haag draait Netanyahu de duimschroeven aan

Zowel drie Hamasleiders als de Israëlische premier Benjamin Netanyahu riskeren een arrestatiebevel, op verzoek van de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag. Netanyahu spreekt over “nieuw antisemitisme”, maar zijn verdediging rammelt.

Lees meer »

CLB’s krijgen 40 procent meer vragen over mentaal welzijn bij scholieren: “Onvoldoende capaciteit om snel te kunnen antwoorden”

De afgelopen 5 jaar is het aantal vragen over mentaal welzijn bij de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s) met 40 procent gestegen. Het gaat dan bijvoorbeeld over leerlingen met sociale angsten, depressieve gevoelens of schoolfobie. Ook het aantal meldingen van verontrustende thuissituaties neemt toe. "Er kruipt veel tijd in overbruggingshulp door lange wachtlijsten waardoor we onvoldoende tijd kunnen vrijmaken voor andere

Lees meer »

’s Werelds populairste musical ‘The Phantom of the Opera’ komt in z’n originele versie voor een beperkte speelperiode naar Antwerpen

Van 6 februari tot en met 2 maart 2025 kan je genieten van ’s wereld populairste musical ‘The Phantom of the Opera’ van Andrew Lloyd Webber, die in zijn originele versie te zien is in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Het is de Engelstalige versie met Nederlandstalige ondertiteling.
The post ’s Werelds populairste musical ‘The Phantom of the Opera’ komt

Lees meer »

Olietanker getroffen door raket voor kust van Jemen

Een olietanker is voor de kust van Jemen getroffen door een raket, meldt het maritiem beveiligingsbedrijf Ambrey. Ambrey meldde dat er een brand was aan de achterkant van het schip, dat onder de vlag van Panama vaart. Het bedrijf ontving ook “informatie die aangaf dat de tanker hulp had gekregen”.

Lees meer »

PORTRET: Olivia Rodrigo schrikt van eigen succes: “Ik datete mensen die ik beter zou mijden, om te ontsnappen”

Net 22, en toch twee keer het Sportpaleis inpalmen, weinigen deden het Olivia Rodrigo voor. Met haar diepgravende autobiografische nummers kan de Amerikaanse dan ook zowel het jonge volk als de ernstige muziekpers verleiden. Al komt dat succes niet zonder een dosis controverse en hartenpijn. Van een vete met Taylor Swift tot een veelbesproken driehoeksverhouding: een portret van dé Gen

Lees meer »

Albert Heijn kondigt komst van drie nieuwe winkels aan in West-Vlaanderen

Er staan drie nieuwe winkels in West-Vlaanderen op de planning van Albert Heijn: namelijk Ruiselede, Jabbeke en Sint-Michiels in Brugge. Met die aankomende openingen kleurt Albert Heijn de provincie opnieuw een stuk blauwer.
The post Albert Heijn kondigt komst van drie nieuwe winkels aan in West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse spionageverdachte dood aangetroffen in park

Een Britse ambtenaar die werd vervolgd voor spionage, is in eigen land dood aangetroffen. Britse media melden dinsdag dat het lichaam van de 37-jarige Matthew Trickett zondag, om 17.15 uur, werd gevonden in een park in Maidenhead, zo’n 40 km ten westen van Londen.

Lees meer »

“Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers van 2024

Na enkele moeilijke maanden heeft Gerben Kuypers opnieuw het goede ritme te pakken. De voorbije weken betwistte de profrenner uit Schore zijn eerste wedstrijden voor WorldTour-team Intermarché-Wanty. “Ik kijk uit naar de Rondes van Noorwegen en België.”
The post “Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers

Lees meer »

“Ik krijg veel flashbacks”: getraumatiseerde ploegmaat van overleden ijshockeyspeler Johnson denkt nog elke dag aan gruwelijk incident

De vreselijke dood van ijshockeyer Adam Johnson (29) blijft ruim een halfjaar na datum nog steeds nazinderen. Victor Bjorkung (31), de man die de puck richting Johnson speelde voor die laatste dodelijk verwond raakte door een schaats in zijn nek, keerde enkele weken na het voorval terug naar zijn thuisland Zweden. Dit omdat hij het trauma niet kon verwerken. “Ik

Lees meer »

Wagen rijdt tegen voorgevel van slagerszaak in Veurne

Aan slagerszaak Nili’s in de Ooststraat in Veurne werd heel wat schade aangericht door een aanrijding van een wagen die – volgens buurtbewoners – nadien is weggereden. Het voorval gebeurde zondagavond tussen 11 uur en middernacht.
The post Wagen rijdt tegen voorgevel van slagerszaak in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »