Van voedselafval kan je shampoo maken, toont het Gentse Amphistar

13:13 Het Gentse Amphistar gebruikt gisten uit honing om voedselafval om te zetten in natuurlijke, onmisbare ingrediënten voor shampoo, detergenten en cosmetica. Ecover is de eerste klant. Investeerders pom… 

Meer krantenkoppen in België

“Toen ik hen zag…”: Littler weet met emoties geen blijf na spectaculaire zege en heeft duidelijke boodschap na alle kritiek

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten en vol ongeloof voor zich uitstaren. Niet

Lees meer »

“Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en paars-wit schaakmat”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »

Eregemeentesecretaris van Ledegem Daniël Bridelance (94) is overleden

In het AZ Delta Rumbeke is maandag Daniël Bridelance (94) gestorven. Hij was eregemeentesecretaris van Ledegem. In 1994 werd Daniël opgevolgd door Geert Demeyere. Hij was de eerste secretaris van damesvolleybalclub Kavo Sint-Eloois-Winkel die in 1975 werd gesticht.
The post Eregemeentesecretaris van Ledegem Daniël Bridelance (94) is overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom ook de jongste generatie weet wat “Protput” betekent

Twintig jaar geleden loste scenarist Jan Eelen ‘Het eiland’, een zogezegde blik achter de schermen van een doodgewoon kantoor langs de zoveelste steenweg. Het werd een schot in de roos, niet enkel bij TV-kijkers van toen maar ook bij de nieuwe generatie streamers. “Het is bijna ongezond hoe goed ik de volledige reeks vanbuiten ken en hoeveel ik het al

Lees meer »

Franse president Macron bezoekt Nieuw-Caledonië en roept op tot vrede na “absoluut ongeziene opstandbeweging”

De Franse president Emmanuel Macron is op bezoek in het overzees gebied Nieuw-Caledonië, ten noordoosten van Australië. Macron roept op tot vrede en dialoog, na de bloedige rellen van vorige week. "Niemand had dit zien aankomen, zò georganiseerd en zò gewelddadig", aldus Macron. Tegelijkertijd belooft hij dat de ongeveer 3.000 veiligheidstroepen die zijn ingezet, zullen blijven "zelfs tijdens de Olympische

Lees meer »

Djokovic schuift één man naar voren: “Als je over Roland Garros praat en Nadal doet mee, dan is hij altijd de favoriet voor mij”

Zondag 26 mei begint de tweede Grand Slam van het jaar met Roland Garros. Op dit moment zijn de groten zich al aan het opwarmen in Parijs, terwijl anderen via de kwalificaties nog op de hoofdtabel proberen te geraken. Zo ook twee Belgen: Zizou Bergs en Joris De Loore. Zij komen elkaar tegen in de volgende ronde. Volg de belangrijkste

Lees meer »

Vijfde Rondom Grijsloke biedt buitenkansjes

Met de lente terug in het land en de zomer in zicht lonkt het avontuur op onze Vlaamse wandelwegen. Op zondag 26 mei organiseert men in Gijzelbrechtegem de vijfde editie van Rondom Grijsloke, waar de deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 4, 8, 9 en 16 kilometer.
The post Vijfde Rondom Grijsloke biedt buitenkansjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw dode op Mount Everest

Nabij de top van de Mount Everest (8.849 meter) in Nepal is het lichaam gevonden van een Keniaanse bergbeklimmer. Het is al de derde dode op de Everest in twee weken tijd, tijdens het hoogseizoen voor de beklimming van de hoogste berg ter wereld.

Lees meer »