Van Peteghem steunt wereldwijde taks op grootste vermogens

19:47 Op de G20-bijeenkomst van de ministers van Financiën in Washington schaart Vincent Van Peteghem (CD&V) zich achter een wereldwijde taks op de grootste vermogens. 

Meer krantenkoppen in België

Schorsing van 10 jaar en einde carrière Lucas Paqueta wegens het pakken van opzettelijke gele kaarten?

De Engelse voetbalbond (FA) heeft West Ham-spelmaker Lucas Paqueta (26) officieel aangeklaagd wegens betrokkenheid in een gokschandaal. De Braziliaanse middenvelder zou tijdens verschillende wedstrijden in de Premier League opzettelijk tegen een gele kaart zijn aangelopen, maar ontkent zijn betrokkenheid. Als hij schuldig bevonden wordt, riskeert hij volgens Engelse media een schorsing van maar liefst tien jaar.

Lees meer »

OCAD volgt steeds meer minderjarigen in terreurdreigingsdossiers: “Ze vinden elkaar op extremistische socialemediakanalen”

Staatsveiligheid en antiterreurorganisatie OCAD bevestigen wat scholen merken: steeds meer jongeren duiken op in dreigingsdossiers. Momenteel volgen ze zelfs tien minderjarigen van wie ze vrezen dat ze hun radicale ideeën willen omzetten in daden. De jongste is amper veertien. “We merken zowel aan islamitische als aan extreemrechtse kant dat jongeren het systeem in vraag gaan stellen.”

Lees meer »

Justitiepaleis schudt zijn stellingen af

Het is een van de langstlopende Belgenmoppen: de renovatie van het Justitiepaleis in Brussel. Nadat een paar jaar geleden de stellingen werden hersteld, is nu een eerste gerestaureerde deel onthuld. “Dit gebouw is een monster.”

Lees meer »

De Hoge Kouter viert zijn medaillewinnaars op 40ste Special Olympics: “In 2025 gaan de Special Olympics door in Kortrijk”

Het voorbije Hemelvaartweekend werden 946 gouden, 910 zilveren, 842 bronzen en 2.582 deelnamemedailles uitgereikt op de Special Olympics in La Louvière, waaronder aan 45 atleten van BuSO De Hoge Kouter. “Met onder meer netbal behaalden we goud en ons voetbalteam werd bekroond met de fair play beker”, zegt directeur Sem Vanhessche. Op 28 mei 2025 vindt de 41ste editie van

Lees meer »

“Sinds 1 januari geen tijd meer om iets anders te doen dan lopen, werken, eten en slapen”: wereldrecord dagelijks een marathon lopen is bijna voor Hilde (54)

Ze is zelden zonder regenjas vertrokken, ging vijf keer tegen de grond en heeft zwaar onderschat hoe saai het kan zijn om steeds hetzelfde rondje te lopen. Toch gaf Hilde Dosogne (54) niet op en zal ze morgen het wereldrecord dagelijks een marathon lopen breken. De Gentse moeder van vier belandt als eerste vrouw in het ‘Guinness Book of Records’

Lees meer »

Peter Van den Bossche toch niet dood? Gunther Levi zaait verwarring met glunderende selfie op de set van ‘Familie’

Gunther Levi (48) veroorzaakt met een post op zijn Instagram heel wat speculaties. Op de foto was de ex-‘Familie’-acteur glunderend te zien met zijn voormalige collega’s Annie Geeraerts (Anna), Ray Verhaeghe (Albert) en Jef De Smedt (Jan). Vreemd, want Peter verdween twee jaar geleden na 23 jaar uit de serie, toen zijn personage Peter stierf bij een woningbrand. Hij kan

Lees meer »

Directeur Rebekka Buyse van De Klimtoren uit Jabbeke herstelt na val met fiets

Rebekka Buyse (55), directeur van De Klimtoren, kwam vorige week woensdag zwaar ten val toen ze ‘s morgens met de fiets naar haar school reed. Ze is even buiten strijd, maar het team van De Klimtoren neemt haar taken over zodat het schoolleven geen hinder ondervindt van haar afwezigheid. “Ik heb mijn lesje geleerd”, zegt Rebekka. “Vanaf nu ben ik

Lees meer »

REACTIES. “We drinken alles behalve bier, dat lusten we niet”: ‘papa’ Mechele en ‘zoon’ Spileers vierden vannacht samen

Club is kampioen en dat wordt in Brugge stevig gevierd. Meteen na de wedstrijd reageerden Andreas Skov Olsen, Brandon Mechele en Michiel Jonckheere op het onwaarschijnlijke seizoenseinde. Ook Hans Vanaken, Maxime De Cuyper, Simon Mignolet en Jorne Spileers gaven interviews, de ene al wat meer lucide dan de andere. De meest nuchtere van hen allemaal was Nicky Hayen, zoals we

Lees meer »

Netflix scoort met docu over controversieel datingschandaal: ‘Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal’ stoot ‘Baby Reindeer’ van de troon

Wereldwijd waren Netflix-kijkers aan hun scherm gekluisterd door ‘Baby Reindeer’, maar de populaire documentaire over een stalker is niet langer de nummer één. De top 10 van Netflix wordt nu gedomineerd door ‘Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal’. Deze documentaire gaat over een controversiële datingsite voor mensen die een discrete affaire zoeken binnen hun relatie.

Lees meer »