Vakbonden zetten stakingsacties in gevangenissen volgende week verder

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACOD, ACV en VSOA organiseert deze week geen acties meer in de Belgische gevangenissen. Dat hebben vakbondsmannen Eddy De Smedt (VSOA) en Alain Blancke (ACV) laten weten. Er komt mogelijk ook een nationale staking aan naar aanleiding van de sluiting van de gevangenis in Hoogstraten.

 

Meer krantenkoppen in België

Comma viert verjaardag met prestigieus label

Comma brand strategists viert zijn twintigste verjaardag. Als kers op de taart mocht het marketingbedrijf nu ook het B Corp-label ontvangen, het internationale label voor duurzaam en sociaal ondernemen. “Het gaat over veel meer dan zonnepanelen leggen en papier recycleren”, aldus zaakvoerders Greetje Demuelenaere en Wouter Casteleyn.
The post Comma viert verjaardag met prestigieus label appeared first on KW.be.

Lees meer »

Agressie in de zorg neemt toe. Verpleegkundige Nina (44) is een van de slachtoffers: “Arbeidsongeschikt nadat bejaarde mij uit het niets begon te slaan”

Steeds vaker krijgen zorg- en verpleegkundigen te maken met fysieke agressie, ook van wie je het niet meteen verwacht: bejaarde bewoners in woonzorgcentra. Een oudere man probeerde Jennifer (23) te wurgen toen ze hem oogdruppels gaf, Nina (44) is al twee jaar arbeidsongeschikt na de aanval van een tachtiger. De twee verpleegkundigen doen hun verhaal: “Je verwacht dat er meer

Lees meer »

Liveblog – Slovaakse vicepremier aan BBC: “Premier Robert Fico is buiten levensgevaar”

De Slovaakse premier Robert Fico, die gisteren na een regeringsbijeenkomst in de stad Handlova is neergeschoten, zou op dit moment buiten levensgevaar zijn. Dat heeft de Slovaakse vicepremier gezegd aan de Britse omroep BBC. Fico werd gisteren 5 keer geraakt en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De operatie zou goed verlopen zijn. Tijdens de laatste officiële persconferentie gisterenavond

Lees meer »

EXCLUSIEF. Tientallen Vlamingen moeten plots ander vakantiehuis zoeken: “Belvilla annuleerde onze boeking drie keer. Dat is toch niet normaal?”

“We hadden voor tien man een zomerhuisje geboekt in het zuiden van Frankrijk, goed voor 7.773 euro. Tot de woning plots niet meer beschikbaar was.” Wesley Schauvaerts (37) is een van de tientallen Vlamingen die slachtoffer is geworden van een fout bij Belvilla. Onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou sprak met Wesley en ging verhaal halen bij het bedrijf, waar de Indiase

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

Violiste Mary (18) breekt pols enkele dagen voor solo-optreden, maar kan toch spelen dankzij vader: “Ik weet niet hoe het ons is gelukt”

De 18-jarige violiste Mary Frances Leahy uit het Canadese Ontario zag haar solo op het Peterborough muziekfestival even in het water vallen toen ze twee dagen voor haar optreden haar pols brak. Maar in plaats van zich terug te trekken, vroeg Leahy haar vader Donnell om hulp. De 55-jarige violist ging tijdens het optreden met strijkstok aan de slag, terwijl

Lees meer »

Wie is de echte stalker? Was er een verkrachting? Insiders onthullen wat verzonnen is in ‘Baby Reindeer’ en wat niet

Er is al heel wat inkt gevloeid over de spraakmakende Netflixreeks ‘Baby Reindeer’, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal over een kwetsbare jongeman en zijn stalker. Opvallend genoeg speelt acteur Richard Gadd zichélf in de serie, waardoor we de feiten uit eerste hand te horen krijgen. Maar volgens de stalker in kwestie, klopt zijn versie niet. Wat zijn nu

Lees meer »

Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën

Het is stilaan een jaarlijkse traditie bij FC Passendale dat het seizoen afgesloten wordt met de voetbalfeesten. Naast een tornooi voor jeugdploegen werd ook nu weer een wedstrijd gespeeld tussen de reserven en de oude gloriën.
The post Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën appeared first on KW.be.

Lees meer »