V-Europe vraagt 1 euro schadevergoeding per slachtoffer van terreuraanslagen in Brussel

Nicolas Estienne, een van de advocaten van slachtofferorganisatie V-Europe, vroeg woensdag tijdens de debatten over de burgerlijke belangen op het proces over de terreuraanslagen in Brussel een symbolische of voorlopige euro schadevergoeding voor de meeste van de meer dan 350 slachtoffers die door de vereniging worden vertegenwoordigd. 

Meer krantenkoppen in België

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon aan personeel az groeninge

Hartverwarmend en emotioneel was de officiële start van de fietstocht richting Santiago de Compostela aan az groeninge. Rino Maes (57), echtgenoot van Dominique Naessens, overleden op 5 juli 2023 aan kanker, bracht er samen met een 100-tal vrienden, familie en collega’s een eerbetoon aan de dienst Oncologie en Spoed.
The post Rino Maes start fietstocht naar Compostela met eerbetoon

Lees meer »

In Oegandese hoofdstad Kampala zijn controversiële wereldleiders de helden van het drukwerk

Het is drukwerk troef in Nasser Road, een mythische plek in de Oegandese hoofdstad Kampala. De straat staat bekend om haar creatieve print­industrie, in al haar facetten. Nieuwe reisdocumenten, diploma’s of een nieuwe identiteitskaart rollen er van de persen, maar naast het frauduleuzere werk vind je er verrassende posters en kalenders met een controversiële wereldleider in de hoofdrol. Soms is

Lees meer »

Hoe Julie Vanloo op haar 31ste haar American dream waarmaakte

De droom is uitgekomen: Julie Vanloo (31) heeft in de nacht van dinsdag op woensdag haar debuut gemaakt in de WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze wel haar eerste wedstrijd, maar na het parcours dat Vanloo de afgelopen jaren heeft afgelegd, is dat maar bijzaak. Dat ‘JLOO’ op haar 31ste eindelijk de WNBA heeft gehaald, daar draait het om.<br

Lees meer »

“Hij is meer geschrokken van paniek in België dan van val”: koning Albert onwel geworden op vakantie in Zuid-Frankrijk

Koning Albert (89) is aan het bekomen, nadat hij op vakantie in Zuid-Frankrijk onwel is geworden en lelijk ten val is gekomen. Hij heeft niet zozeer last van fysieke ongemakken, het valt al bij al mee. De gepensioneerde vorst is vooral geschrokken van de paniekreacties die het nieuws heeft veroorzaakt in België. “Hij begrijpt de heisa niet, hij is nooit

Lees meer »

Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt

Een 30-jarige Zedelgemnaar heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor grof geweld in de Brugse uitgaansbuurt. Gillan W. sloeg en schopte een dronken man bewusteloos. “Hij schiep daar een duivels genoegen in”, aldus de procureur.
The post Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt appeared first on

Lees meer »

Sam Gooris krijgt bij nieuwe solosingle voor het eerst hulp van zoon Kenji: “Supertrots op het resultaat”

Het heeft bijna 10 jaar geduurd, maar Sam Gooris (51) pakt nog eens uit met een nieuwe solosingle. Aan populariteit heeft de man geen gebrek, want met klassiekers als ‘Laat Het Gras Maar Groeien’, ‘Basketsloefkes’ en ‘Marijke’ draait de sympathieke hij al jaren succesvol mee in de Vlaamse showbizz. “Met alle respect voor mijn collega’s, maar ik ben écht niet

Lees meer »

Tom Viaene maakt opwachting in zesde aflevering van Nonkels: “Kleine bijrol, maar heerlijke ervaring”

Op donderdag 23 mei is de gewezen Ingelmunsternaar Tom Viaene te zien in de zesde aflevering van Nonkels op Play4. Hij speelt Floris, de assistent van een wedding planner. “Het is een kleine bijrol, maar het waren twee heerlijke dagen op de set”, vertelt hij.
The post Tom Viaene maakt opwachting in zesde aflevering van Nonkels: “Kleine bijrol, maar

Lees meer »