Treinbegeleider laat trein in volle ochtendspits niet vertrekken omdat hij te vol zit

Een trein die woensdagmorgen vanuit Gent-Sint-Pieters richting Brussel moest sporen, zat zo vol dat de treinconducteur de trein niet liet vertrekken. Pas nadat een groep reizigers weer was uitgestapt, zette hij het licht op groen.

 

Meer krantenkoppen in België

Dag nadat “nieuwe rooftop bar” werd onthuld: zeker vier doden en twintigtal gewonden nadat terras op Mallorca instort

Drama op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca: donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping van een restaurant/club in en viel dit op het terras op de begane grond. Er zijn zeker vier doden te betreuren en een twintigtal mensen raakten gewond. Zeven gewonden zouden in levensgevaar verkeren. Mogelijk loopt de dodentol verder op, vrezen plaatselijke media.

Lees meer »

Ontsnapte crimineel Mohamed Amra (30) had toegang tot smartphones in Franse gevangenis: “Hij gaf instructies vanuit de cel”

De voortvluchtige crimineel Mohamed Amra (30), die vorige week bevrijd werd door een gewapend commando in het Franse departement Eure (Normandië), kon zijn criminele netwerk vanuit een gevangenis in Parijs blijven leiden. Amra had immers toegang tot smartphones waarmee hij zijn handlangers kon bereiken, schrijft de Franse krant ‘Le Parisien’. Bij Amra’s gewelddadige bevrijding werden twee cipiers doodgeschoten.

Lees meer »

Koppel verhuist Spaghetti Café van Asse naar Knokke: “Een eenvoudig product dat zo goed als iedereen lust”

Ben Denayer (57) en Bettina Dujardin (60) openden de deuren van Spaghetti Café Knokke in de Dumortierlaan. Tot voor kort runden ze nog hetzelfde concept in het Vlaams-Brabantse Asse. “We hadden hier al een tijdje een buitenverblijf en nu we ons er permanent vestigen is het handiger de zaak dicht bij huis te hebben.”
The post Koppel verhuist Spaghetti

Lees meer »

KIJK. Bruce Springsteen reageert voor het eerst op geannuleerde concerten: “Ik kom snel terug en ga jullie de beste show geven”

Bruce Springsteen (74) heeft voor het eerst gereageerd op de annulering van zijn concerten. De zanger kampt momenteel met stemproblemen en moest daardoor afgelopen zaterdag al verstek geven voor zijn concert in Marseille. Ook zijn shows in Praag en Milaan worden uitgesteld. “Ik zal snel weer terug zijn”, belooft hij nu in een video op Instagram.

Lees meer »

Hoge Gezondheidsraad pleit voor verbod op gokreclame: “Gokverslavingen zijn een groot onderschat probleem”

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft een reeks aanbevelingen gepubliceerd om de verslavingsrisico’s van gokactiviteiten in België te verminderen. De Raad pleit voor krachtigere en gevarieerdere waarschuwingen op advertenties voor loterijen, sportweddenschappen en andere gokactiviteiten, maar benadrukt dat een volledig verbod op gokreclame het meest doeltreffend zou zijn. Daarnaast pleit de HGR voor het verhogen van de minimumleeftijd voor deelname aan

Lees meer »

Onze F1-watcher ziet hoe Jos Vertappen voor het eerst sinds Bahrein opnieuw in de paddock opduikt: “De rust is nog niet teruggekeerd”

Onze Formule 1-watcher houdt ook in Monaco zijn dagboek bij. Hij ziet hoe Jos Verstappen, de vader van Max, voor het sinds lang opnieuw opduikt in de paddock. “Hij brengt opvallend veel tijd door in het gezelschap van Helmut Marko, de 80-jarige sportieve adviseur van Red Bull. Marko zit inderdaad in het kamp van de Verstappens, in wat volgens ingewijden

Lees meer »

Als het kasteel een lusthof wordt

17:30 Kasteel d’Ursel in Hingene ontpopt zich de komende maanden als een ‘maison de plaisance’. Zestig kunstenaars tasten er de zachte en pikantere randen van de erotiek af. Met humor en feminisme als af…

Lees meer »

Leerlingen VTI Oostende leveren 100 handgemaakte menstruatiekastjes aan scholen: “Grootste uitdaging? Het ontwerp uittekenen”

Het zou niet mogen dat meisjes in 2024 niet naar school durven komen, omdat ze zich geen hygiënische producten kunnen veroorloven. Daar een concrete oplossing van de Vlaamse overheid uitblijft, namen scholen het heft in eigen handen. De leerlingen uit de richting Houttechnieken van het VTI Oostende maakten 100 menstruatiekastjes voor alle deelnemende ‘Goed GeRegeld-scholen’ van de Middenkust. “Ik heb

Lees meer »

Zangeres Katrien Verfaillie te gast in De Weij in Reningelst

Zangeres Katrien Verfaillie trekt, samen met KW van dorp naar dorp voor een unieke estafette. Op zaterdag 25 mei was ze te gast in De Weij in Reningelst, dit op uitnodiging van de Poperingse Krak Elke Lamerant.
The post Zangeres Katrien Verfaillie te gast in De Weij in Reningelst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Straffe prestatie: Basile loopt – verkleed als wortel – op kop van loopwedstrijd 20 km door Brussel

De 20-jarige Basile Claus, een loper van atletiekclub USBW uit Braine-l’Alleud, liet afgelopen zondag tijdens de 20 kilometer door Brussel zijn normale sportoutfit thuis. Hij trok wel een kostuum aan in de vorm van een wortel. Straf: de rennende wortel was een tijdlang de koploper van de loopwedstrijd. Hij liep maar liefst aan een tempo van 25 km/u gedurende 1

Lees meer »