Theater XV brengt ‘Grijze Garnalen’ op de planken: tragikomedie over kwieke oudere

Op vrijdag 19 april brengt Theater XV het stuk ‘Grijze Garnalen’ in première op het podium van het Gemeenschapshuis in Sint-Kruis. Het stuk brengt het verhaal van Berten, een landbouwer op rust die door toedoen van zijn kinderen zijn erf moet omruilen voor een seniorenresidentie.

Met Grijze Garnalen – opgevoerd op 19, 20, 25 en 26 april – brengt Theater XV zijn achtste productie op de planken. Theater XV werd op 15 december opgericht door enkele enthousiaste toneelliefhebbers. XV verwijst naar de oprichtingsdatum en naar het jaar 2015 waarin de eerste productie werd gebracht. Voor Grijze Garnalen, een tragikomedie geschreven door Dirk Schokkaert, geeft Dirk Deckers de regiestoel eens door aan Robin Segaert. Met de eenakter De Dienstlift van Harold Pinter sloot Robin Segaert zijn regieopleiding in Gent succesvol af. Hij leidt nu een vaste cast van vijf spelers om het achtste stuk van dit gezelschap tot een goed einde te brengen.

Het verhaal

Grijze Garnalen brengt het verhaal van Berten, een man die nog bruist van het leven, rad van tong is en vooral niet bij de ouderen gerekend wil worden. Oud worden is een zegen, zo wordt gezegd, al is de realiteit soms heel anders. Want ook al waren de ouders er voor hun kinderen, de kinderen zijn er niet altijd voor hun ouders; zo wordt duidelijk in dit stuk. Na een leven van pure natuur, koeienvlaaien, koebeesten en koeienmelk moet Berten door toedoen van zijn kinderen de poort van zijn erf achter zich dicht slaan. In residentie Ochtendblauw ontmoet hij Ernest, een oude kennis van hem. Maar een oud volksspreekwoord is nog steeds een waarheid als een koe: een oude boom verplant je zomaar niet, vooral niet als zijn wortels nog geen verzorging nodig hebben…

Cast

Deze tragikomedie wordt gespeeld door Sabine Baete, Dirk Decker, Valérie Mestdach, Isabelle Meuleman en Martin Van Den Bossche. Naar gewoonte hebben de voorstellingen plaats in het Gemeenschapshuis van Sint-Kruis, Moerkerkse Steenweg 190.

The post Theater XV brengt ‘Grijze Garnalen’ op de planken: tragikomedie over kwieke oudere is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes

Twee podia, vijftig dj’s, foodtrucks, lounges, een waaier aan muziek, sfeer en veel groen: dat is het derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk Weide langs de Leie tijdens Sinksenfeesten. Hanne, Sara, Linde, Mana en Nele waren van de partij.
The post Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alle jeugdploegen van Knack naar nationale eindronde

Met de nationale jeugdkampioenschappen die op 25 en 26 mei in Spa afgewerkt worden valt ook het doek over de jeugdcompetitie. Na de Vlaamse kampioenschappen van het jongste weekend werden alle tickets voor die nationale eindronde toegekend. Knack Roeselare vertegenwoordigt bij de jongens in elke leeftijdscategorie Volley Vlaanderen, Bevo Roeselare gaat met de U19 naar het nationaal kampioenschap.
The

Lees meer »

Van Tigchelt wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een fout maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld).

Lees meer »

Het klettert tussen prins Andrew en koning Charles: “Schandaalprins weigert Royal Lodge te verlaten voor renovaties”

Tussen alle recente schandalen binnen het Britse koningshuis zou je hem bijna vergeten, maar prins Andrew (64) doolt nog altijd rond op het domein van Windsor. De doorn in het oog van koning Charles (75) woont daar al jaren in de luxueuze Royal Lodge. Maar nu het pand dringend toe is aan renovaties, weigert de ‘schandaalprins’ dan ook met klem

Lees meer »

Vriendin van koningin Camilla: “Het is William die zijn vader tegenhoudt zich te verzoenen met prins Harry”

Prins Harry (39) reisde vorige week naar het Verenigd Koninkrijk om het 10-jarig jubileum van de Invictus Games te vieren. Maar de prins is er niet in geslaagd om zijn vader, koning Charles (75), te ontmoeten. Hoewel Harry aangaf dat hij zijn vader niet kon zien vanwege zijn “drukke schema”, beweert een vriendin van koningin Camilla (76) dat prins William

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Steeds meer Vlamingen gaan met elektrische auto op reis

Bijna een op de twee Vlamingen gaat deze zomer met de auto op reis. En 4,2 procent doet dat met een elektrische wagen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, zo blijkt uit een zomerenquête die mobiliteitsorganisatie VAB deed bij meer dan 2.000 Vlamingen.

Lees meer »