‘Surprise du chef’ in Belgische selectie voor EK turnen, waar Nina Derwael zich voor het eerst weer aan de brug waagt

De balk verzekerde Nina Derwael (24) van Parijs 2024, maar hoe sterk is ze al op de brug? Het EK begin mei zal haar wijzer maken, want Derwael heeft bevestigd dat ze er voor het eerst weer de brug zal turnen in competitieverband. In die vijfkoppige EK-selectie ook een ‘surprise du chef’ uit Amerika. 

Meer krantenkoppen in België

Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën

Het is stilaan een jaarlijkse traditie bij FC Passendale dat het seizoen afgesloten wordt met de voetbalfeesten. Naast een tornooi voor jeugdploegen werd ook nu weer een wedstrijd gespeeld tussen de reserven en de oude gloriën.
The post Reserven van FC Passendale kloppen oude gloriën appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nachtelijke plundertocht in Oostende levert tot 43 maanden cel op: “Zelfs een kinderdagverblijf bleef niet gespaard”

Drie Marokkanen zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een reeks inbraken in Oostende. Ze viseerden vooral apotheken, winkels en horecazaken en hadden een voorkeur voor cash geld.
The post Nachtelijke plundertocht in Oostende levert tot 43 maanden cel op: “Zelfs een kinderdagverblijf bleef niet gespaard” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gevaarlijke bijtschildpad gevonden in Brugge: schild van 60 centimeter!

In Sint-Kruis bij Brugge werd woensdagochtend een opmerkelijke vondst gedaan. In het gras zat namelijk een bijtschildpad. “Het dier had zijn veilige waterpartij voor onduidelijke reden verlaten”, klinkt het bij SOS Reptiel, dat de schildpad opvangt.
The post Gevaarlijke bijtschildpad gevonden in Brugge: schild van 60 centimeter! appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG ROLAND GARROS. “Dit voelt onwerkelijk”: Zizou Bergs voor eerste keer geplaatst voor hoofdtabel Roland Garros, Chileen wacht in eerste ronde

Zondag 26 mei begint de tweede Grand Slam van het jaar met Roland Garros. Vrijdag plaatste Zizou Bergs zich als laatste Belg voor de hoofdtabel van Roland Garros. Dit maakt dat er vijf Belgen starten aan de Parijse Grand Slam. Wie geraakt het verst, waar eindigt Nadal en wie kroont zich tot gravelkoning? Volg de belangrijkste ontwikkelingen hier op de

Lees meer »

KIJK. Na Natalia duikt – net voor finale – nog een oude bekende op in ‘Sing Again’: “Jij bent niks veranderd”

In de finale van ‘Sing Again’ zijn nog negen kandidaten in de running: Esther, Bert, Marjolein, Luka, Chris, Lola, Seppe, Dean en Justin. Zij zullen vrijdag voor het eerst optreden in groepjes van drie. Om zich voor te bereiden op de grote finale mogen de deelnemers nog eens proeven van de geschiedenis van 35 jaar VTM-talentenjachten tijdens een bijzondere expo.

Lees meer »

Drukste Sinksenfeesten ooit met 205.471 bezoekers: “Zelfs uit Leuven, Mechelen en Antwerpen zakten mensen naar Kortrijk af”

SINKSEN 24 overtrof alle verwachtingen en vestigde opnieuw een record. Ondanks de regen op vrijdagavond trokken zaterdag, zondag en maandag tienduizenden bezoekers naar het stadsfestival. Dit resulteerde in een indrukwekkend totaal van 205.471 bezoekers, bijna 30.000 meer dan vorig jaar.
The post Drukste Sinksenfeesten ooit met 205.471 bezoekers: “Zelfs uit Leuven, Mechelen en Antwerpen zakten mensen naar Kortrijk af”

Lees meer »

Vlamingen houden het meest vast aan familienaam van vader

Sinds juni 2014 kunnen ouders vrij kiezen om aan hun kinderen een van hun familienamen of beide toe te kennen. Tien jaar later krijgt nog altijd meer dan 80 procent van de kinderen alleen de naam van de vader. In Vlaanderen is dat zelfs 85 procent, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

Lees meer »

Houtlandse Benjamins wuiven dirigente Jasmien Vandewalle feestelijk uit

Na elf jaar neemt Jasmien Vandewalle (29) afscheid van de Houtlandse Benjamins, het jongste jeugdorkest van De Jongelingskring. Ze woont in Ieper, de stad waaruit ze afkomstig is, en wil meer tijd voor andere projecten. Een opvolg(st)er is er nog niet en dus leidt Jasmien nog tot eind juni de repetities.
The post Houtlandse Benjamins wuiven dirigente Jasmien Vandewalle

Lees meer »

Marlon Colpaert in A-finale, Van Zandweghe/Vyvey in halve finale op Wereldbeker in Luzern

Marlon Colpaert heeft zich vrijdag tijdens de tweede manche van de wereldbeker roeien in het Zwitserse Luzern rechtstreeks gekwalificeerd voor de A-finale van de lichte skiff. De Oudenburgenaar werd tweede in zijn reeks en werkt zaterdag om 13.04 uur zijn medaillerace af.
The post Marlon Colpaert in A-finale, Van Zandweghe/Vyvey in halve finale op Wereldbeker in Luzern appeared first

Lees meer »

Vrouwen zijn vaker hoogopgeleid dan mannen

Vrouwen en jongere generaties hebben vaker een diploma hoger onderwijs dan mannen en de oudere generaties. Dat blijkt woensdag uit de resultaten van de Census die het Belgische statistiekbureau Statbel in 2021 heeft uitgevoerd.

Lees meer »