Spanje wil Palestina erkennen als staat, maar hoe denken de andere EU-landen daarover?

De Spaanse premier Pedro Sánchez, woensdag en donderdag in Brussel voor de EU-top, is op een missie om andere landen te overtuigen om Palestina te erkennen. Veel landen zien liever directe onderhandelingen met Israël.

 

Meer krantenkoppen in België

Brits-Italiaanse tiener stap dichter bij heiligverklaring: paus Franciscus schrijft ‘God’s influencer’ 2e mirakel toe

Paus Franciscus heeft een 2e mirakel toegeschreven aan Carlo Acutis, een Brits-Italiaanse tiener die de bijnaam ‘God’s influencer’ kreeg. Acutis werd in 2020 zalig verklaard nadat een eerste wonder aan hem werd toegeschreven. Het Vaticaan zet nu de deur open voor een heiligverklaring. Acutis zou de eerste ‘millenial’ kunnen worden die die eer te beurt valt.

Lees meer »

Na incident met Joost Klein, ook Duncan Laurence had negatieve ervaring met Songfestival: “Het heeft veel kapotgemaakt”

De Nederlandse zanger Duncan Laurence (30) begrijpt hoe Joost Klein (26) zich voelt na zijn diskwalificatie voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Hijzelf en de Nederlandse inzending van vorig jaar werden afgemaakt in de media. “De negatieve berichtgeving had zo’n grote impact dat we al tegen een burn-out aan zaten terwijl het nog niet eens was begonnen”, zegt de zanger

Lees meer »

De Warmste Week voert geheimzinnige actie op ‘t Zand

We moeten nog meer dan een half jaar wachten op de volgende editie van De Warmste Week, maar de voorbereidingen zijn duidelijk volop bezig. Op ‘t Zand kreeg het gele logo op de vloer donderdagnamiddag alvast een update door Manu Van Acker en Eva De Roo. “Midden juni volgt er nieuws”, houdt de VRT de lippen nog stijf op elkaar.<br

Lees meer »

De U15 B van Divo Ingelmunster

De meisjes U15 van Divo Ingelmunster B kwamen dit seizoen uit in niveau 2 reeks C en legden daar beslag op de zevende plaats, met 39 punten uit 20 wedstrijden. Op de foto zien we bovenaan Tiëssa Coucke, Elodie Meyfroidt, Reneé Windels, Laure Dujardin en trainer-coach Kurt Verfaillie. Onderaan Jolien Verschoot, Bo Vandenbussche, Eowyn Belaen
The post De U15

Lees meer »