Schade klimaatverandering loopt volgens onderzoek in de biljoenen (en dat bedrag dreigt nog verder explosief te stijgen)

De gevolgen van klimaatverandering gaan de wereldeconomie biljoenen dollars per jaar kosten, becijferen onderzoekers van het Potsdam-Instituut voor Klimaateffectenonderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Nature’. Een deel van de hogere kosten door extreem weer, gezondheidsschade, lagere landbouwopbrengsten en verminderde productiviteit is nu al onvermijdelijk. Als de wereld de opwarming verder laat oplopen, kan de schadepost volgens de wetenschappers nog explosief stijgen. 

Meer krantenkoppen in België

Voormalig Club-speler en Cercle-coach Lorenzo Staelens over ‘Brugse derby van de eeuw’: “Een zeer moeilijke match voor Club”

Zondagavond valt met een hoogst interessante Brugse derby het doek over de Champions’ Play-offs: Club heeft aan een gelijkspel voldoende om de landskampioen te pakken en Cercle maakt nog kans op Europees voetbal. Zo’n ‘scone’ Club-Cercle maakte ex-Club-speler en ex-Cercle-coach Lorenzo Staelens in zijn indrukwekkende carrière nooit mee. “Mooier kan toch niet?”
The post Voormalig Club-speler en Cercle-coach Lorenzo

Lees meer »

Kerstman al gespot op de Markt in Brugge

Op zaterdag 25 mei 2024 kwam de kerstman naar de zaterdagmarkt op ‘t Zand in Brugge. Veel te vroeg voor kerstmis? Jazeker, maar de blaaskankervereniging wil op die manier de boodschap meegeven dat je voor de diagnose van blaaskanker er best wèl vroeg bij bent.
The post Kerstman al gespot op de Markt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Illegale carmeetings teisteren Zuid-West-Vlaamse industriezones: “Heel moeilijk om te beboeten”

Avelgem heeft een patserprobleem. De afgelopen maanden werden minstens vier illegale carmeetings vastgesteld: samenscholingen van wagenliefhebbers met getunede auto’s, vaak op het laatste moment afgesproken via sociale media. Simon Vandendriessche, lid van de politieraad in Avelgem, bond de kat de bel aan.
The post Illegale carmeetings teisteren Zuid-West-Vlaamse industriezones: “Heel moeilijk om te beboeten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pep Guardiola geeft zijn zegen over nakende overgang Vincent Kompany naar Bayern München: “Ik loop héél hoog op met Vincent”

Dit weekend hoopt Bayern eruit te zijn met Burnley over Vincent Kompany. De onderhandelingen over de afkoopsom, die de Duitse club liefst rond de 10 miljoen euro had willen houden, zitten in een stroomversnelling. Intussen rondde Bayern de gesprekken met de stafleden af. En gaf Pep Guardiola zijn zegen: “Ik ben héél blij met de link tussen Bayern en Vincent.”

Lees meer »

Geen supporters meer op het dak bij mogelijke kampioenenviering: frituur in Brugge hangt prikkeldraad

Een frituuruitbater uit Brugge heeft zijn voorzorgen genomen voor de derby tussen Club en Cercle Brugge morgen. Club kan landskampioen worden en bij een vorige viering zakten supporters door het dak van de frituur. Prikkeldraad moet verhinderen dat de supporters opnieuw op de frituur klimmen. Ook de andere horeca-uitbaters van De Platse in Sint-Andries hebben zich voorbereid.

Lees meer »

Het Koninklijk Koor Crescendo uit Rollegem zingt op 8 juni zowel Bach als ABBA

Op zaterdag 8 juni organiseert het Koninklijk Koor Crescendo uit Rollegem een concert in de Concertstudio te Kortrijk. “Om onze twee grote projecten wat te doorprikken, kozen we voor een uitgebreid repertorium van de 17e eeuw tot de hedendaagse muziek van Ola Gjeilo”, zegt voorzitter Jos Leplae.
The post Het Koninklijk Koor Crescendo uit Rollegem zingt op 8 juni

Lees meer »