Rechtbank maakt brandhout van claim RSC Anderlecht tegen Humo-journalist: “Men kan zich niet van indruk ontdoen dat het de bedoeling was om te intimideren”

Humo-journalist Jan Hauspie moet dan toch geen schadevergoeding betalen aan voetbalclub Anderlecht. De Brusselse burgerlijke rechtbank maakte brandhout van de eis tot een schadevergoeding van 50.000 euro. Die was er gekomen omdat de club naar eigen zeggen schade zou hebben geleden door een kritisch stuk van de journalist. “Men heeft zich niet de minste moeite getroost om de beweerde schade op zelfs maar de meest rudimentaire wijze te onderbouwen”, aldus de rechter. 

Meer krantenkoppen in België

België stelt erkenning van Palestijnse staat uit: “Niet het juiste moment”

Na een overleg van twee uur heeft het kernkabinet besloten om de Palestijnse staat voorlopig niet te erkennen. Verschillende Europese landen, waaronder Spanje, Noorwegen en Ierland, zijn van plan om dat wel te doen. Vooruit, Groen en CD&V verhoogden de druk, maar de liberalen lagen dwars. Premier De Croo vindt dat het “nog te vroeg” is om Palestina officieel te

Lees meer »

Undav naar EK en Sadiki al elfde debutant voor zijn land: hoe Brusselaars kweekfabriek zijn voor A-internationals

Midden de titelstrijd kreeg Noah Sadiki zijn eerste selectiebrief voor Congo. Union is sinds zijn opmars naar 1A een kweekfabriek voor nieuwe A-internationals: al elf spelers braken door voor hun land. Wie ging Sadiki voor en hoe mag ook oud-speler Deniz Undav zijn EK-plek bij Duitsland aan Union danken? Ex-speler Dante Vanzeir, die bij Union ook zijn enige cap versierde,

Lees meer »

“Ik heb geen conditie, maar wel karakter”: Jamie-Lee Six verdedigt onze West-Vlaamse eer in ‘De Strijd om Goud’

In de gloednieuwe reeks ‘De Strijd om Goud’, vanaf vrijdag 24 mei elke vrijdag op VTM GO, vecht actrice Jamie-Lee Six voor de West-Vlaamse eer in een sportieve wedstrijd tussen de vijf Vlaamse provincies. Ze neemt het op tegen zangeres Pauline Slangen, acteur Malik Mohamed en content creators Jonatan Medart en Gerben Tuerlinckx in vijf verschillende sportdisciplines.
The post

Lees meer »

Rector UGent wil met Gaza-betogers in gesprek gaan alvorens politie te sturen, maar botst op ‘njet’: “Er is meer tijd nodig”

In Gent blijven honderden studenten het Ufo-gebouw in de Sint-Pietersnieuwstraat bezetten. De actievoerders kregen tot vandaag 12 uur om hun actie stop te zetten, maar die deadline is inmiddels verstreken. Rector Rik Van de Walle wil morgen —zondag— een laatste keer in gesprek gaan, maar die uitnodiging slaan de actievoerders af. “Wij willen de voorwaarden van het gesprek bepalen”, klinkt

Lees meer »

Bruggeling haalt zes Palestijnse familieleden met visum uit Gaza: “Net voor bombardement grenspost”

Hassan Abusafar, een Palestijn die al twee jaar in Brugge woont, slaagde erin zes familieleden levend uit Gaza weg te krijgen: “Voor mijn schoonzus Maram op het nippertje, zij kon met een visum naar Egypte vlak voor de grenspost gebombardeerd werd.”
The post Bruggeling haalt zes Palestijnse familieleden met visum uit Gaza: “Net voor bombardement grenspost” appeared first on

Lees meer »

Auto botst met verkeerspaal in Emelgem

In de Tinnenpotstraat in Emelgem botste vrijdagavond een man tegen een verlichtingspaal. De bestuurder bleef ongedeerd, maar de paal brak af en kwam dwars over de weg te liggen.
The post Auto botst met verkeerspaal in Emelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na dodelijk ongeval aan busstation in Leuven past De Lijn wegmarkeringen aan om veiligheid van reizigers te verhogen

In Leuven heeft vervoersmaatschappij De Lijn nieuwe wegmarkeringen aangebracht aan de busperrons aan het station. Daar gebeurden al verschillende ongevallen. In februari nog kwam een 27-jarige vrouw om het leven toen ze werd aangereden door een bus. De nieuwe markeringen zijn rood en groen en pictogrammen moeten duidelijk maken waar je beter wel of niet stapt.

Lees meer »