Paraglider wordt minutenlang in de lucht aangevallen door arend

Een Franse paraglider is tijdens een vlucht minutenlang aangevallen door een arend. Dat leidde tot serieuze verwondingen en uiteindelijk zelfs een operatie. Lokale autoriteiten vragen nu aan paragliders om de regio voorlopig te mijden.

 

Meer krantenkoppen in België

“Psychologisch gemarteld”: Stad in Californië betaalt man bijna 1 miljoen na hallucinant politieverhoor waarin hij werd beschuldigd van moord op zijn vader (die gewoon nog leefde)

De beelden van deze arme man in dat groezelige politiekamertje spreken boekdelen. “Dit kan niet, alstublieft, ik ben onschuldig! Nee!” De man uit Californië werd liefst 17 uur lang ondervraagd door de politie, terwijl agenten er onder andere mee dreigden zijn hond te doden, en hem dwongen te bekennen zijn eigen vader te hebben vermoord, die eigenlijk nog leefde. Jawel.

Lees meer »

Tot 2 jaar cel voor boeventrio na diefstallen uit auto’s

“Ze kwamen bewust van Frankrijk naar België om te stelen.” Drie mannen uit Frankrijk die er op uit waren diefstallen in voertuigen te plegen zijn door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot effectieve celstraffen van 20 maanden tot 2 jaar en elk een boete van 800 euro. Hun aanhouding is verlengd. Ze konden in Vichte (Anzegem) betrapt worden.
The

Lees meer »

Coely te gast tijdens Schippersweekend

We zijn nog enkele maanden van het Schippersweekend verwijderd, toch begint de festivalkoorts op en rond Hoeve Delaere in Menen al te stijgen. Ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde op de festivalagenda, gaat de organisatie jaar na jaar voluit om de beleving tot een hoger niveau te tillen. De 39ste editie belooft alvast niet teleur
The post Coely te

Lees meer »

A.D.S-S.D.S. Staden neemt na 35 jaar afscheid van Ronny

Transportbedrijf A.D.S.-S.D.S. zette chauffeur Ronny Popelier in de bloemen naar aanleiding van zijn pensioen. “Ik werkte aanvankelijk bij Decorte in Kortemark, waar ik voeders transporteerde”, vertelt Ronny (66). “In 1989 ging ik aan de slag bij A.D.S.-S.D.S. Toenmalig zaakvoerder Antoon Debeuckelaere zei me bij mijn aanwerving dat ik er eentje zou zijn die tot aan
The post A.D.S-S.D.S. Staden

Lees meer »

Minihuisjes, goedkope poetshulp en meer verlof: dit beloven partijen in hun verkiezingsprogramma’s aan de Vlaamse singles

Bijna de helft van alle huishoudens zijn alleenstaanden. Toch is het speuren naar ernstige politieke voorstellen die hun situatie écht zouden verbeteren. Van psychologische steun tot minihuisjes van 50m² en goedkope huishoudhulp: onze redactie dook in de zeven partijprogramma’s en ontdekte welke beloftes de Vlaamse partijen aan alleenstaanden doen.

Lees meer »

LIVEBLOG. De beker gaat de lucht in op Jan Breydel, ook Noa Lang viert mee: volg hier de festiviteiten van kampioen Club Brugge op de voet!

Wát een ontknoping! Club Brugge heeft zich voor de 19de keer tot landskampioen gekroond. In een kolkend Jan Breydel had blauw-zwart genoeg aan een 0-0-gelijkspel tegen stadsrivaal Cercle, maar in het slot ontsnapte Club nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele fase. Alle feestelijkheden en reacties na de Brugse titel kan u op de voet volgen in

Lees meer »

Koppel verhuist Spaghetti Café van Asse naar Knokke: “Een eenvoudig product dat zo goed als iedereen lust”

Ben Denayer (57) en Bettina Dujardin (60) openden de deuren van Spaghetti Café Knokke in de Dumortierlaan. Tot voor kort runden ze nog hetzelfde concept in het Vlaams-Brabantse Asse. “We hadden hier al een tijdje een buitenverblijf en nu we ons er permanent vestigen is het handiger de zaak dicht bij huis te hebben.”
The post Koppel verhuist Spaghetti

Lees meer »

Hongarije wil zich volledig terugtrekken uit NAVO-steun aan Oekraïne: “Rusland gaat het Westen niet opslokken”

De Hongaarse premier Viktor Orban (60) is van plan om zijn positie binnen de NAVO te “herdefiniëren”. Dat heeft hij gezegd in een interview de Hongaarse staatsradio. Volgens Orban is extra militaire steun van de alliantie aan Oekraïne volkomen nutteloos. “Als de Russen echt sterk genoeg zouden zijn om de Oekraïners te verslaan, dan hadden ze dat al lang gedaan”,

Lees meer »