Ongeziene overstromingen in Rusland, maar daar besteedt het Kremlin amper aandacht aan omdat het een pijnlijke realiteit blootlegt

In Kazachstan en Rusland zijn 250.000 inwoners geëvacueerd na ongeziene overstromingen. Het ergste moet nog komen. In Rusland zelf wordt er weinig aandacht aan besteed. Omdat de ramp toont hoe het systeem kraakt onder corruptie en onkunde.

 

Meer krantenkoppen in België

Vader ziet zoon Frans ravijn in fietsen

Een vader-zoon fietsvakantie in de Franse Pyreneeën veranderde zondag in een nachtmerrie. De 29-jarige Ier Niall Kieran raakte een obstakel in de weg en werd in een ravijn gelanceerd. De man stortte 35 meter naar beneden.

Lees meer »

Vijf Oostendse apotheken bieden voorverpakte pillenzakjes aan: “Zo nemen mensen altijd op juiste tijdstip medicatie”

Vijf apotheken zijn de eerste in Oostende om medicijnen aan te bieden via een nieuw systeem waarbij de pillen verpakt zijn per innamemoment. “Een oplossing om mensen te helpen om op de juiste tijdstippen de medicatie te nemen”, luidt het.
The post Vijf Oostendse apotheken bieden voorverpakte pillenzakjes aan: “Zo nemen mensen altijd op juiste tijdstip medicatie” appeared first

Lees meer »

Formateur De Wever in 21 juli-toespraak: “Drukke sportzomer geeft me luwte om met andere dingen bezig te zijn”

Bart De Wever heeft naar aanleiding van de nationale feestdag een speech gegeven bij een herdenkingsplechtigheid in het Antwerpse stadspark. Daarin focuste de burgemeester van Antwerpen op hoe sport ons samenbrengt. Dat de drukke sportzomer bovendien ook wat aandacht wegneemt van de regeringsonderhandelingen, is volgens De Wever weer mooi meegenomen. Daarnaast sprak De Wever ook kort over "het moeilijk decennium"

Lees meer »

Marvel werkt aan nieuwe film rond ‘Spider-Man’

Filmstudio Marvel werkt aan een nieuwe ‘Spider-Man’-film. Dat heeft producent Kevin Feige bevestigd in gesprek met de website ‘Gizmodo’. Een geruststelling voor veel fans die zich zorgen maakten over de toekomst van het populaire personage.

Lees meer »

Vier prinsen op een rij

De koningskinderen – prinses Eleonore, prins Gabriel, kroonprinses Elisabeth en prins Emmanuel – verlaten samen de Sint-Michiel- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel na het Te Deum. Ze woonden er ­samen met hun ouders, koning Filip en ­koningin Mathilde, en enkele honderden anderen de traditionele katholieke viering van de nationale feestdag bij.

Lees meer »