Ondanks smeekbedes krijgt Oekraïne geen nieuwe steun: “Ze beseffen dat ze er alleen voor staan”

Het tekort aan luchtafweer is in Oekraïne nu zó groot dat president Zelensky moet kiezen: verdedigt hij hoofdstad Kiev of het front? Wat is het volgende dominosteentje dat daar dreigt te vallen? Hoe lang houdt Oekraïne deze spreidstand nog vol? We vroegen het aan oorlogsreporter Arnaud De Decker – net terug uit Oekraïne – en aan oud-kolonel Roger Housen. 

Meer krantenkoppen in België

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »

KB Avelgem maakt werk van inkomende transfers

Koninklijke Basket Avelgem sloot het seizoen af met een klinkende zege tegen Rozenbeka Oostrozebeke (81-55). De ploeg van speler-voorzitter Pieter Decock (34) eindigde vierde. Ondertussen maakte de club vier nieuwe namen bekend voor volgend seizoen.
The post KB Avelgem maakt werk van inkomende transfers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse speurders starten nieuwe zoekactie naar Arian (6): jongen mogelijk in rivier gevallen en meegesleurd tot in Noordzee

Duitse speurders starten volgende week met een nieuwe zoekactie naar de 6-jarige Arian Arnold, de autistische jongen die al meer dan drie weken vermist is. De autoriteiten onderzoeken of het kind in een rivier is gesukkeld. Als dat het geval is, bestaat de kans dat Arians lichaam meegesleurd is tot in de Noordzee. “Iedereen stelt zich die vraag”, klinkt het

Lees meer »

Oud-Vlaams Belanger Hugo Coveliers (77) naar rechter om pensioenbonus te behouden: “500 euro per maand minder? Dat pik ik niet”

Ex-Kamerlid Hugo Coveliers (77, Vlaams Belang) stapt naar de rechter. Hij pikt het niet dat zijn maandelijks pensioen met 500 euro netto teruggeschroefd wordt, omdat het boven het wettelijke plafond van 7.813 euro bruto uitkomt. Tot ongenoegen van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Had Hugo mij gecontacteerd, ik had hem afgeraden om te procederen.” Toch denk Coveliers recht in zijn

Lees meer »

INTERVIEW. Roland Duchâtelet over de crisis bij Standard: “Een vermogende buitenlandse investeerder zal de club overnemen. Nu of later”

Had tijdreizen bestaan, de Standard-supporter had zich graag terug naar het tijdperk Roland Duchâtelet (77) laten teleporteren. Toen stonden de Rouches nog bovenaan de voedselketen van het Belgisch voetbal, nu lonkt de afgrond. Een gesprek met de voormalige eigenaar van de Luikse club. “Ik heb het op vele vlakken zwaar onderschat en zou er niet meer aan beginnen.”

Lees meer »

Is Oekraïne oorlog aan het verliezen? “Wat zich de voorbije dagen heeft afgespeeld, was een afleidingsmanoeuvre”

Dreigt Oekraïne definitief de oorlog te verliezen, nu Rusland de voorbije dagen 100 vierkante kilometer veroverde en op 30 kilometer van Charkiv is gesignaleerd? “Dat Oekraïne het niet meer onder controle zou hebben, daar ben ik het niet mee eens, al is de situatie wel precair”, zegt kolonel Roger Housen, die een analyse maakt van de Russische strategie.

Lees meer »

Poetin aangekomen in China voor tweedaags bezoek

De Russische president Vladimir Poetin is in China aangekomen voor een tweedaags bezoek aan het land. Op beelden van de Russische televisie was te zien hoe Poetin door Chinese functionarissen werd verwelkomd toen hij uit zijn vliegtuig stapte. Over een rode loper liep hij vervolgens naar een klaarstaande auto.

Lees meer »

Georgisch parlement keurt omstreden wet over buitenlandse inmenging goed, parlementsleden opnieuw op de vuist tijdens debat

Het Georgische parlement heeft een controversiële wet over buitenlandse inmenging goedgekeurd. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s, die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren als ‘buitenlandse agenten’. Al wekenlang komen Georgiërs op straat om te protesteren tegen de wet. De goedkeuring kwam er letterlijk niet zonder slag of stoot, want tijdens de

Lees meer »