Ondanks smeekbedes krijgt Oekraïne geen nieuwe steun: “Ze beseffen dat ze er alleen voor staan”

Het tekort aan luchtafweer is in Oekraïne nu zó groot dat president Zelensky moet kiezen: verdedigt hij hoofdstad Kiev of het front? Wat is het volgende dominosteentje dat daar dreigt te vallen? Hoe lang houdt Oekraïne deze spreidstand nog vol? We vroegen het aan oorlogsreporter Arnaud De Decker – net terug uit Oekraïne – en aan oud-kolonel Roger Housen. 

Meer krantenkoppen in België

Fitnessinfluencer deelt tip om veilig te blijven tijdens avondwandelingen: “Je jaagt ze weg voor er iets kan gebeuren”

Hoewel het tijdens de zomer wat langer licht blijft, kan je je toch nog onveilig voelen als je ’s avonds wanneer het donker wordt nog een wandeling wil gaan maken. De Amerikaanse Julie Capozziello, een fitnessinfluencer uit Tennessee, deelde daarom een opvallende tip met haar volgers. In een video waarin ze zich klaarmaakt om een wandeling te maken met haar

Lees meer »

Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag

In het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus, waar ze sinds februari 2017 verblijft, heeft Maria Denoo haar 100ste verjaardag gevierd. Ze werd gefeliciteerd door onder meer schepen Annick Vanderspurt en rusthuisdirecteur Françoise De Vreeze.
The post Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel wil dat justitie lessen trekt uit drama: “Een magistraat kan onvoldoende inschatten of iemand geweld zal gebruiken”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

“Zijn komst neemt geen grammetje verdriet weg”: Annelies (42) krijgt nieuwe baby jaar nadat Juliette (4) sterft aan agressieve bacterie

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »

Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge

In de Ezelstraat 49 opende op zaterdag 20 juli Rootz Club de deuren. Het gaat om een winkel met ook degustatieruimtes waar allerlei legale cannabisproducten worden verkocht.
The post Cannabiswinkel Rootz Club opent in Ezelstraat in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen zitten al twee dagen vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Vanmiddag vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Reizigers strandden op verschillende plaatsen wereldwijd. Zo zaten ongeveer 170 Belgische passagiers maar liefst twee dagen vast op de luchthaven van Palermo. “Omstreeks 12.20 uur kunnen ze eindelijk terugvliegen naar Brussel”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bij VRT NWS.

Lees meer »

KIJK. Sterrenchef Nick Bril draait eenzame dj-set op Tomorrowland

De tweede festivaldag van Tomorrowland is inmiddels van start gegaan met een opvallende naam op de line-up: sterrenchef Nick Bril. De sterrenchef reed in januari met zijn terreinwagen over een stagiair waarna die laatste zijn benen verloor. Bril stond na het incident al op Extrema Outdoor als dj, maar kon vandaag op opvallend weinig publiek rekenen tijdens zijn dj-set.

Lees meer »

Jubileumeditie Vosseslagfeesten verenigt oud en nieuw

Op 27 en 28 juli vindt de dertigste editie van de Vosseslagfeesten plaats en dat wordt gevierd met een volledig nieuw programma. Het Kennedyplein verandert in een grote circustent met zomerbar en circusacts, er komt een vliegend tapijt dat getrokken wordt door boerenpaarden, de uitkijktoren aan ‘t Strangegat zal beklommen kunnen worden en er is het gloednieuwe muziekevenement Boulevard Muzikaal,

Lees meer »

Bart Swings wint ook marathon op EK skeeleren in Oostende

Skeeleraar Bart Swings heeft donderdag in Oostende de Europese titel op de marathon veroverd. Onze landgenoot bleef Indra Médard en de Spanjaard Patxi Peula voor. Voor Swings was het al de derde Europese titel.
The post Bart Swings wint ook marathon op EK skeeleren in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »