Omwonenden Dudenpark in Vorst voelen zich steeds onveiliger, burgemeester zet extra patrouilles in

Buurtbewoners maken zich steeds meer zorgen om de veiligheid in en rond het Dudenpark in Vorst. De afgelopen weken zouden er meerdere gevallen van fysieke bedreiging en diefstal hebben plaatsgevonden. Burgemeester Mariam El Hamidine (Ecolo) laat weten dat er extra patrouilles worden ingezet. 

Meer krantenkoppen in België

Britse onderwijscommissie pleit voor smartphoneverbod voor jongeren onder 16 jaar

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de 16 jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Te veel schermtijd is schadelijk voor het mentale en fysieke welzijn van jongeren, klinkt het. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog meer kinderen gevaar lopen”, zegt

Lees meer »

“Met Deila langs de lijn was het in die bewuste fase 0-1 geworden, met Hayen zat Club in een flow waarin alles meezat”

Club Brugge kroonde zich gisterenavond voor de negentiende keer tot landskampioen. Het had evenwel ook helemaal anders kunnen aflopen voor blauw-zwart, want het afgekeurde doelpunt van Leonardo Lopes Da Silva zorgde voor heel wat controverse. “Met Deila langs de lijn was het in die fase 0-1 geworden, met Hayen zat Club in een flow waarin alles meezat”, aldus onze huisanalist

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zelensky: “Oekraïne heeft dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar het vrije Westen mist snelheid in deze kwesties”

Volgens president Volodymyr Zelensky heeft Oekraïne dringend meer luchtafweersystemen en straaljagers nodig, maar “mist het vrije Westen snelheid in deze twee kwesties”. Dat zei de Oekraïense president maandag in zijn dagelijks videotoespraak. Het Westen beloofde een jaar geleden al F-16’s aan Zelensky, maar die zijn nog steeds niet in Oekraïne aangekomen. Volgens deskundigen zorgen de lange levertijden ervoor dat Rusland

Lees meer »

Bekijk: Cercle-doelman Warleson wordt vlak na affluiten onderuit getackeld en geslagen door vierende Club-fan

In het tumult na de veldbestorming na Club Brugge – Cercle Brugge heeft zich een weinig fraai incident voorgedaan: Cercle-doelman Warleson werd immers door een Club-fan onderuit gehaald en heeft ook nog een slag in het gezicht gekregen. Dat is te zien op beelden die rondgaan op sociale media en werd ook bevestigd door de Braziliaanse doelman.
The post

Lees meer »

Brouwerij Ruimtegist viert vier jaar Vie met brouwfeest in zaal Tranzit

Het is vier jaar geleden dat Arn Simoens en Egbert Glorieux de eerste bieren van hun Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist verkochten. “Om dat te vieren, trakteren we alle crowdfunders, sympathisanten, klanten, vrienden, familie en leveranciers op enkele gratis vaten en hapjes, een machtig optreden van Tejas en strekken we de beentjes met dj Spanky Stof.”
The post Brouwerij Ruimtegist viert

Lees meer »