Object van NASA doorboort huis Alejandro: “Ik kon het niet geloven”

“Ik ben heel dankbaar dat niemand gewond raakte”, Alejandro Otero is nog steeds onder de indruk wanneer hij bij het Amerikaanse CBS News getuigt hoe een object zich door het dak en zelfs zijn vloer boorde. Het object? Een oude batterij die afkomstig was van het Internationaal Ruimtestation (ISS). 

Meer krantenkoppen in België

Restaurant Fermoed opent de deuren in Moorslede: “Leuk concept op unieke locatie”

Acht maanden lang verbouwden Andres Dumoulin (26) en Melanie Pattou (25) een voormalig boerderijgebouw langs de Iepersestraat tot een modern grillrestaurant. Het koppel telt nu volop af naar zondag. Dan openen ze er de deuren van ‘Fermoed’. “Een leuk concept op een unieke locatie.”
The post Restaurant Fermoed opent de deuren in Moorslede: “Leuk concept op unieke locatie” appeared

Lees meer »

LIVEBLOG ROLAND GARROS. “Dit voelt onwerkelijk”: Zizou Bergs voor eerste keer geplaatst voor hoofdtabel Roland Garros, Chileen wacht in eerste ronde

Zondag 26 mei begint de tweede Grand Slam van het jaar met Roland Garros. Vrijdag plaatste Zizou Bergs zich als laatste Belg voor de hoofdtabel van Roland Garros. Dit maakt dat er vijf Belgen starten aan de Parijse Grand Slam. Wie geraakt het verst, waar eindigt Nadal en wie kroont zich tot gravelkoning? Volg de belangrijkste ontwikkelingen hier op de

Lees meer »

De vormelingen van De Verrekijker

Elf kinderen van vrije basisschool De Verrekijker in Alveringem hebben op zaterdag 4 mei het vormsel ontvangen. Vooraan staan Camille Creton, Vic Boone, Sam Decaestecker, Mats Pysson en Raphaël Tanghe. Achteraan staan Darcy Decock, Iris Vermeire, Andreas Verschave, Louis Trienpont, Ana Vanbleu en Margaux Depyper. (AB/foto AB)
The post De vormelingen van De Verrekijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Na Charkiv is ook Russisch offensief in Soemy niet uitgesloten”, waarschuwt Oekraïne

De Russen lijken steeds verder op de rukken in het noordoosten van Oekraïne en zullen hun aanvallen de komende dagen en weken aanzienlijk opdrijven, voorspelt Kiev. De Oekraïense grensbewakingsdienst vreest dat Moskou na Charkiv nu ook een offensief in de provincie Soemy gaat lanceren. “De vijand heeft genoeg middelen en manschappen om de agressie voort te zetten”, klinkt het.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël vraagt ‘beschaafde landen’ om Netanyahu niet te arresteren – Biden: Israëlisch offensief is geen genocide

Israël heeft maandag bondgenoten opgeroepen om al bij voorbaat te verklaren dat ze eventuele arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant zullen negeren. De twee worden – samen met drie Hamasleiders – geviseerd door het Internationaal Strafhof. Het tribunaal in Den Haag wil hen vervolgen wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. “Jullie zouden deze stap moeten veroordelen”,

Lees meer »

Kamagurka maakt kunst van verhalen die patiënten hem vertellen in AZ Delta: “Diep gesprek over het leven”

Onder de noemer ‘Kama in de kliniek’ werken AZ Delta en kunstenaar Kamagurka samen een project uit. Kamagurka nam donderdag in het ziekenhuis zijn eerste interviews met patiënten af. Zij inspireerden de cartoonist om tal van tekeningen op papier te zetten. “Ik ga ook de uitdaging aan om met een professionele operatierobot de kleinst mogelijke cartoon ter wereld te maken.”<br

Lees meer »