Nieuwe studie bevestigt: verschil tussen werken en niet werken is in ons land kleinste van heel Europa

Wie als werkloze alleenstaande in ons land een baan aanneemt, ziet z’n inkomen met amper 6% toenemen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Europees databureau Eurostat. Daarmee is de zogenaamde werkloosheidsval voor een alleenstaande in België het grootst van heel Europa. En dan worden nog de extra kosten voor werkenden vergeten, legt arbeidsexpert Stijn Baert (UGent) uit. 

Meer krantenkoppen in België

Leonardo uit Harelbeke gaat als enige Belg in première met veelbelovende film: “Cannes is als een droom die uitkomt”

De debuutfilm van regisseur en scenarist Leonardo van Dijl (33) uit Harelbeke gaat zaterdag in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes. ‘Julie Zwijgt’ is – onder meer dankzij een straffe cast en crew – allerminst een toevalstreffer. Van Dijl stond de afgelopen jaren al op de set met Oscar and the Wolf, Clouseau en Natalie Portman. Al werd de liefde

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE. Foden bezorgt City dubbele voorsprong op assist van Doku, Guardiola en co kunnen titel al ruiken

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »

“Ik heb de dood in de ogen gekeken”: Stefan (59) overleeft virusaanval op zijn hart en schrijft boek over mirakelverhaal

De 59-jarige Stefan Leys uit Roeselare kreeg in 2021 een griepje, maar eindigde twee weken later op de hartafdeling van het UZ Leuven. “Ze gaven me een half procent om de virusaanval op mijn hart te overleven. Maanden leefde hij met een inwendig kunsthart en kreeg uiteindelijk een harttransplantatie. Voor 95 procent hersteld schreef hij zijn verhaal neer in een

Lees meer »

Rommelmarkt blijft nummer één van de Sinksenfeesten

Waar de rommelmarkt -steevast aangekondigd als de Grootste Rommelmarkt van Vlaanderen- eerder stroef begon, was het tegen de middag aan overal op de koppen lopen: van het Sint-Amandsplein op wijk Overleie en de Leieboorden aan Museum Texture tot de winkelwandelstraten in het centrum van de stad.
The post Rommelmarkt blijft nummer één van de Sinksenfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laatste kans om je Sinksen-bekers in te ruilen

Feestgangers genoten afgelopen weekend niet alleen van een bruisende sfeer, maar droegen ook hun steentje bij aan een groenere toekomst. Maar liefst 330.000 herbruikbare bekers hebben ervoor gezorgd dat de Sinksenfeesten opnieuw op een duurzame manier verliepen. Dit jaar werd er ook voor het eerst gebruikgemaakt van een waarborgsysteem voor herbruikbaar cateringmateriaal bij de eetkraampjes, zodat het totaal aantal herbruikbare

Lees meer »

Riemer: “De teleurstelling is enorm” – “Cercle zal ons die titel niet zomaar willen geven”: Club nog op z’n hoede

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

Rusland start met eerste fase van oefeningen met kernwapens

Het Russische ministerie van Defensie kondigt aan dat Rusland begonnen is met nucleaire oefeningen. In een eerste fase gaat het om “praktische opleidingen voor de voorbereidingen en het gebruik van niet-strategische nucleaire wapens” in het zuidelijke militaire district, klinkt het, en de oefening heeft betrekking op Iskander- en Kinzhal-raketten.

Lees meer »

Trein te laat? Dat is niet enkel de schuld van de NMBS: “Kabeldieven zorgen voor 1 uur en 15 minuten vertraging per dag”

Vloek je ook wel eens als jouw trein vertraging heeft? Richt je woede voortaan niet enkel op de NMBS of Infrabel. Want ook koperdieven zorgen elke dag voor vertragingen op het spoor. En niet zo’n klein beetje: gemiddeld 1 uur en 15 minuten per dag. “Het aantal diefstallen in Vlaanderen is vorig jaar tien procent gestegen”, klinkt het bij Infrabel.

Lees meer »