Nergens zonder weg in Antwerpen

22:00 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert. 

Meer krantenkoppen in België

“DNA- onderzoek zal uitwijzen wie het rooster heeft gegooid”: meerderjarige verdachten van dood trucker Gheorghe blijven in de cel

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Beoogde premier Plasterk zegt in de krant “sorry” tegen Omtzigt

Ronald Plasterk heeft vrijdag in een open brief in De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). In een eerdere fase van de regeringsvorming kregen de twee het aan de stok. Plasterk was toen informateur. Nu wordt hij beschouwd als een mogelijke toekomstige premier.

Lees meer »

75 jaar Cardoen: “Twee op de drie klanten moeten lening aangaan om auto te kopen”

Autohandelaar Cardoen bestaat 75 jaar. Het bedrijf dat in 1949 door Albert Cardoen in Antwerpen werd opgericht, heeft vandaag zestien vestigingen in België en stelt 360 mensen tewerk. De vrolijke triatleet Ivo Willems (63) uit Maria-ter-Heide (Brasschaat) leidt tegenwoordig het bedrijf. “Wie online schoenen koopt, kan die gratis terugsturen als ze niet goed zijn. Bij een online aankoop van een

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd dinsdag voor de rechter in zaak rond mogelijke belangenvermenging

Op twintig dagen voor de verkiezingen verschijnt Francesco Vanderjeugd (Open VLD) dinsdag voor de rechter in Kortrijk. De burgemeester van Staden moet zich verantwoorden voor belangenneming. Wellicht verschijnen ter zitting enkel de raadslieden en worden enkel conclusietermijnen en de pleitdatum bepaald.
The post Francesco Vanderjeugd dinsdag voor de rechter in zaak rond mogelijke belangenvermenging appeared first on KW.be.

Lees meer »

BEKIJK: 20-tal jonge everzwijntjes op pad met mama in Tervuren

In Duisburg zijn een 20-tal everzwijnen gespot, iets wat de laatste tijd in Tervuren wel vaker gebeurt. De gemeente roept op om alle everzwijnen in de buurt van een woning zeker te melden. "Als je everzwijnen tegenkomt moet je enerzijds genieten van de unieke ontmoeting, maar anderzijds toch een beetje afstand houden", klinkt het.

Lees meer »

“Eerbetoon voor overleden ploegmaat Dieter Sohier”: tweede Brocacup op 18 mei op nieuwe locatie

Vorig jaar organiseerde zaalvoetbalploeg RFC Aux Trois de eerste editie van de Brocacup in Boezinge. Dit jaar staat hun tweede editie gepland op zaterdag 18 mei en ze verhuizen van locatie naar KVK Westhoek. Voor de finale voorzien ze een eerbetoon voor hun overleden ploegmaat Dieter Sohier.
The post “Eerbetoon voor overleden ploegmaat Dieter Sohier”: tweede Brocacup op 18

Lees meer »

Brugs Mantelzorgnetwerk geeft eisenbundel voor toekomstig stadsbestuur af

In naam van 2200 mantelzorgers heeft het Brugs Mantelzorgnetwerk een memorandum afgegeven aan burgemeester Dirk De fauw en schepen voor Welzijn Pieter Marechal. De actievoerders vinden dat mantelzorgers onvoldoende erkenning en ondersteuning krijgen. Nochtans is er door het personeelstekort in de zorg en de kortere ligtijden in het ziekenhuis steeds meer nood aan mantelzorgers.
The post Brugs Mantelzorgnetwerk geeft

Lees meer »

Grote problemen met noodknop voor slachtoffers huiselijk geweld: wie stalkingsalarm gebruikt, belandt in wachtrij

Het mobiele stalkingsalarm, het digitale schild in de strijd tegen huiselijk geweld, stuit op barrières. De ‘snelle en discrete’ knop om de politie te verwittigen, blijkt verre van perfect te werken: slachtoffers belanden zelfs in de wachtrij als ze de politie willen contacteren. En dat is niet het enige pijnpunt. “Dit kan verwoestende gevolgen hebben.”

Lees meer »

Schokkende beelden: beveiligingsagent (22) probeert baas te executeren en wordt doodgeschoten door politie

Een beveiligingsagent in opleiding probeerde vorige week zondag zijn baas te vermoorden in een magazijn van Amazon in West Jefferson, in de Amerikaanse staat Ohio. Ali Hamsa Yusuf (22) stond plots achter het beoogde slachtoffer, trok een wapen en vuurde. Zijn pistool werkt echter niet goed, waardoor de man niet wordt geraakt en kan vluchten. Yusuf vlucht ook weg, maar

Lees meer »