Michel Van den Brande in september voor strafrechter voor bedreiging ex-werknemer

Michel Van den Brande, de zaakvoerder van stellingbouwer Kontrimo die vorig jaar opgepakt werd na het uiten van bedreigingen aan een ex-werknemer op Facebook, moet zich in september voor de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden. Dat heeft de rechtbank woensdag beslist.

Van den Brande, die bekend raakte na zijn deelname aan het televisieprogramma ‘The Sky is the Limit’, postte vorig jaar op Facebook verschillende keren over een ex-werknemer die zijn bedrijf zou opgelicht hebben. In de Facebookposts uitte hij bedreigingen aan het adres van de ex-werknemer en verklaarde hij hem “vogelvrij”. Van den Brande vermeldde bovendien de volledige naam en het adres van de ex-werknemer en publiceerde foto’s van zijn woning. Volgens Van den Brande had de man, die verantwoordelijk was voor de boekhouding, geld van de firma in eigen zak gestoken.

Van den Brande werd in september vorig jaar opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde, maar die liet hem vrij onder voorwaarden. Het onderzoek liep wel verder en de raadkamer besliste dat hij zich moeten verantwoorden voor de rechtbank voor belaging en bedreigingen. De zaak werd woensdag ingeleid voor de Gentse correctionele rechtbank. Van den Brande was niet aanwezig en er werden conclusietermijnen gevraagd. De rechtbank wou de zaak eerst in juni behandelen, maar op vraag van de partijen wordt pas op 18 september gepleit.

The post Michel Van den Brande in september voor strafrechter voor bedreiging ex-werknemer is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels

De vaderlandse voetbalcompetitie is nog niet eens afgelopen of de echte diehards tellen al af naar het Europees kampioenschap van volgende maand in Duitsland. Onze nationale ploeg aanvuren kan straks opnieuw in de Aceg Wellington Hippodroom.
The post Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rode Duivel Charles De Ketelaere pakt met Atalanta eindzege in Europa League

Atalanta heeft woensdagavond in zijn allereerste Europese finale meteen raak geschoten. De club van Charles De Ketelaere haalde het in de Europa League-finale met 3-0 van de Duitse landskampioen Bayer Leverkusen dankzij een hattrick van Ademola Lookman. Het is voor Atalanta de eerste grote prijs in 61 jaar. Voor Leverkusen is het de eerste nederlaag sinds 27 mei 2023.

Lees meer »

Somers & Delatter in De Vonke

Heulenaar Claude Delatter (57) en Chris Somers (64) uit Geraardsbergen zijn vrienden muzikanten voor het leven. Samen spelen zij in drie groepen. Met deze drie groepen brengen Claude en Chris op 1 juni een avond muziekspektakel.
The post Somers & Delatter in De Vonke appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Chris Van den Wyngaert was 18 jaar rechter in Den Haag: “Begin van bewijs dat Israël aan verkeerde kant van geschiedenis staat”

Christine ‘Chris’ Van den Wyngaert (72) zetelde achttien jaar als rechter in Den Haag. Haar collega’s beslissen nu of Israëlisch premier Benjamin Netanyahu het rijtje vervoegt van notoire oorlogsmisdadigers, want de aanklager van het Internationaal Strafhof vraagt voor hem een arrestatiebevel. Loopt Netanyahu écht het risico om achter de tralies te belanden? “Door dit werk begin je te twijfelen aan

Lees meer »

Francisco Schuster (#LikeMe), Pauline, 2Fabiola, Mother Mercury en LEEZ debuteren op de 33ste Parkies-concerten

Van maandag 1 juli tot vrijdag 23 augustus kan je weer op 19 locaties in Vlaanderen terecht voor één van de 137 gratis Parkies-concerten, goed voor jaarlijks gemiddeld 300.000 bezoekers. Na de afgelopen kwakkelzomer gaat het ‘grootste kleinste festival van België’ opnieuw voor een topeditie. Op 8 locaties in West-Vlaanderen (Waregem, Knokke-Heist, Blankenberge, Middelkerke, De Haan, Zonnebeke, Roeselare, Torhout), 3

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 6 doden en 40 gewonden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv: “Russische waanzin”

Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de noordoostelijke stad Charkiv zijn zaterdag zeker zes doden gevallen. Veertig anderen raakten gewond. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky waren er “meer dan 200 mensen” in de hypermarkt op het moment van de aanslag. Het Russische leger beweert intussen het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne,

Lees meer »

“Ik snap niet hoe ze hun kinderen nog in de ogen durven kijken”: Belgische klimaatactivist (17) sleept TotalEnergies voor de rechter

De 17-jarige Benjamin Van Bunderen Robberechts daagt samen met zeven andere klimaatslachtoffers de top van oliebedrijf TotalEnergies voor de rechter voor onder meer doodslag. De Belgische activist verloor in 2021 zijn 15-jarige vriendin tijdens de watersnood in Wallonië en zet sindsdien zijn schouders onder het wereldwijde klimaatprotest. “Het is nog niet te laat.”

Lees meer »

IKWV en Tom Waes houden campagne rond ‘borstschroom’: “Hartmassage bij vrouwen mag geen taboe zijn”

Op het strand van Nieuwpoort hebben Tom Waes, IKWV (Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen) en verzekeraar AXA een campagnevideo opgenomen rond ‘borstschroom’. Uit cijfers van de Belgische Cardiologische Liga blijkt dat 31 % van de sterfgevallen bij vrouwen gelinkt is aan hart- en vaatziekten. Een snelle en goede hartmassage is belangrijk om de overlevingskansen te verhogen, maar veel mensen – vooral mannen

Lees meer »

Jan Smit komt naar Gent, maar ook naar Lommel én Roeselare: “Mijn oma is er nu niet meer, maar tijdens het zingen van haar lied zal de dankbaarheid overheersen in plaats van de emotie”

Het voorbije voorjaar gaf Jan Smit al drie uitverkochte ‘Het Beste van Jan Smit’-theaterconcerten in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, het Trixxo Theater in Hasselt en Kursaal Oostende. Op zondagavond 2 juni staat Jan met deze unieke concerttournee – die hij alleen maar doet in Vlaanderen – in Capitole Gent. Samen met zijn muzikanten geeft hij dit najaar ook extra

Lees meer »