Meisje (17) belandt onder tram in Merksem: slachtoffer zwaargewond naar ziekenhuis

Een meisje is woensdag onder een tram beland in Merksem. Het ongeval gebeurde aan de halte ter hoogte van het districtshuis aan de Bredabaan. Het 17-jarige slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

 

Meer krantenkoppen in België

Marine Le Pen nodigt Italiaanse premier Meloni uit om extreemrechtse ‘supergroep’ te vormen in Europees Parlement, maar die heeft nog een ander ijzer in het vuur

Marine Le Pen, de leider van het extreemrechtse Rassemblement National, pleit voor een hergroepering van de extreemrechtse partijen in het Europees Parlement. Momenteel zitten die nog onderverdeeld bij de Europese Conservatieven en Reformisten (ECR) en Identiteit en Democratie (ID). Door een nieuwe ‘supergroep’ in het leven te roepen, wil de Franse politica de tweede grootste fractie worden. “Dit is een

Lees meer »

Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot

De Transfosite heeft er met een mooie picknickplaats een nieuwe hotspot bij. Deze werd ingericht aan de ingang van de site langs het kanaal. Tevens werd de zone aan het naastgelegen oude waterbassin, helemaal opgeruimd. De betonplaten verdwenen zodat het zicht op de site veel mooier is.
The post Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot appeared first on

Lees meer »

LIVEBLOG. Club Brugge is voor de 19de keer kampioen: volg hier de festiviteiten van blauw-zwart op de voet!

Wát een ontknoping! Club Brugge heeft zich voor de 19de keer tot landskampioen gekroond. In een kolkend Jan Breydel had blauw-zwart genoeg aan een 0-0-gelijkspel tegen stadsrivaal Cercle, maar in het slot ontsnapte Club nog aan de ultieme deceptie door een wel heel discutabele fase. Alle feestelijkheden en reacties na de Brugse titel kan u op de voet volgen in

Lees meer »

Festival Lux Live in Rollegem is een schot in de roos

De stilte is teruggekeerd rond de kerk van Rollegem. Het Lux(e) festival is voorbij. Lux Live was vrijdag voor het eerst betalend maar best ok voor de 900 aanwezigen.
The post Festival Lux Live in Rollegem is een schot in de roos appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalige Torhoutse schepen Rita Dewulf verlaat de gemeenteraad

Zoals ze enkele maanden geleden heeft aangekondigd, stopt Rita Dewulf (CD&V) met de politiek. De voormalige Torhoutse schepen diende maandagavond tijdens de gemeenteraad officieel haar ontslag in. Haar laatste dag als raadslid wordt vrijdag 31 mei.
The post Voormalige Torhoutse schepen Rita Dewulf verlaat de gemeenteraad appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als je moet kiezen tussen hem of Vermeeren, pak je toch altijd Hans mee?”: 4-0 hoopt op Vanaken op EK

Nadat het nieuws uitlekte dat er in de voorselectie van Tedesco een opvallend trio zit met Alderweireld, Witsel en De Cuyper, houdt VTM-voetbalpodcast 4-0 een pleidooi om ook Hans Vanaken zeker mee te pakken naar Duitsland. De middenvelder speelt geweldige Champions’ Play-offs en is de meest constante factor bij Club Brugge. “Maar krijgt hij ook voldoende waardering vanuit de bond?”,

Lees meer »

Dag nadat “nieuwe rooftop bar” werd onthuld: zeker vier doden en twintigtal gewonden nadat terras op Mallorca instort

Drama op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca: donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping van een restaurant/club in en viel dit op het terras op de begane grond. Er zijn zeker vier doden te betreuren en een twintigtal mensen raakten gewond. Zeven gewonden zouden in levensgevaar verkeren. Mogelijk loopt de dodentol verder op, vrezen plaatselijke media.

Lees meer »

Zij zijn blij dat ze in mekaars team zitten: deze collega’s hebben geen special nodig om 20ste verjaardag van ‘Het eiland’ te vieren

Dit keer geen ‘zever, gezever’: cultreeks ‘Het eiland’, uit de mouw van Jan Eelen en Woestijnvis, komt na twintig jaar terug met een special. Niet dat de lach van Alain ‘Protput’ Vandam, de tic van Guido Pallemans en de iconische oneliners uit de krochten van het tv-archief moeten worden gevist. Neen, al jaar en dag imiteren deze Vlaamse collega’s overal

Lees meer »

Nanoi Van Wettere naar BK in Koksijde: “Hoop op felle koers”

Na een slechte generale repetitie komt vaak een sterke première. Nanoi Van Wettere was in de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde snel uitgeteld. De tweedejaarsjuniore uit Ieper waagt komende zondag in Koksijde haar kans op het BK.
The post Nanoi Van Wettere naar BK in Koksijde: “Hoop op felle koers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Symbolische start heraanleg speelplaats De Graankorrel

Het komt tijdens de zomervakantie tot een heraanleg van de speelplaats van vrije basisschool De Graankorrel in Geluwe. Als symbolische start kwam de burgemeester een boom planten en hingen leerlingen nestkastjes aan de muur. De kostprijs is geraamd op 140.000 euro. Een aannemer is er nog niet.
The post Symbolische start heraanleg speelplaats De Graankorrel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom ook de jongste generatie weet wat “Protput” betekent

Twintig jaar geleden loste scenarist Jan Eelen ‘Het eiland’, een zogezegde blik achter de schermen van een doodgewoon kantoor langs de zoveelste steenweg. Het werd een schot in de roos, niet enkel bij TV-kijkers van toen maar ook bij de nieuwe generatie streamers. “Het is bijna ongezond hoe goed ik de volledige reeks vanbuiten ken en hoeveel ik het al

Lees meer »

Britse spionageverdachte dood aangetroffen in park

Een Britse ambtenaar die werd vervolgd voor spionage, is in eigen land dood aangetroffen. Britse media melden dinsdag dat het lichaam van de 37-jarige Matthew Trickett zondag, om 17.15 uur, werd gevonden in een park in Maidenhead, zo’n 40 km ten westen van Londen.

Lees meer »